We will rock you

När jag och Tobbe var en av vinnarna av 2Entertains fototävling i somras valde vi direkt att se Queen-musikalen We will rock you som spelas under hösten på Circus i Stockholm. I helgen tog vi därför tåget upp för att avnjuta ett dygn på hotell, äta god mat och se en riktig rockkonsert. Eftersom både hotell och musikalbiljetter för två ingick i priset kunde vi unna oss en riktigt god italiensk middag på Café Milano mitt emot Kungsträdgården innan musikalen drog igång.

MENY (inklusive betyg):

Stekt scampi med krämig hummersås och sparrisrisotto, vitlöksbröd
(utseende: 5, smak: 3) Kommentar: Underbar upplagd rätt med härliga höstfärger, spännande smaker där sparrisen bröt igen. Kunde ha tillsatts med salt och en aning citron för bästa smak!

Husets egen fiskgryta med lax, bläckfisk, scampi, mussslor, vitlök, vitt vin, tomat och vitlöksbröd
(utseende: 4, smak: 3) Kommentar: Härlig blandning med god grundbuljong, dock hade vi efterlängtat med smak på skaldjuren.

2005 Donna di Valiano, Piccini, IGT Toscana 325
100% Chardonnay
Dryck: 2005 Donna di Valiano, Piccini, IGT Toscana
100% Chardonnay
Kommentar: Gott vin med fruktigt inslag som gjorde det lättdrucket

Vit chokladpannacotta med hallonsås
ana; color: #777777;">(utseende: 5, smak: 5) Kommentar: Den bästa pannacottan jag någonsin ätit. Varje tugga var en ny njutning. Helt fantastiskt!

Formaggi Misti, dagens ostar, dekorerad med äppelskivor och salta kex
(utseende: 2, smak: 2) Kommentar: Tyvärr ingen italien-känsla över ostarna. Kändes mer som att de var inköpta i vilken svensk daglighandelsbutik som helst.

Dryck: 2005 Salvareggi, Savidi, IGT Toscana
Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon
Kommentar: Fantastiskt vin som måste inhandlas snarast. Mjuk, varmt och kryddigt!

Läge/Lättillgänglighet: 4
Stämning: 3
Service: 4
Varmrätt: 3
Efterrätt: 4
Dryck: 4
Helhetsintryck: 3+

Efter middagen valde vi att ta en trevlig promenad till Djurgården och Circus. Mycket människor cirkulerade på gatorna och 40 minuter senare stegade vi in i en upplyst salong med queen-musik som strömmade ut ur högtalarna.


We will rock you utspelas i framtiden och på den planet som vi alla kallar jorden. Men jorden, omdöpt till Ebay styrs av koncernen Global Soft. De har skapat en perfekt värld där alla klär sig likadant, ser likadana ut och tänker på samma saker, en Ga-Ga värld. Förutom de som fortfarande är annorlunda. De så kallade 'Bohemians'! De tror fortfarande på det som en gång hette Rock'n'Roll. Rocken är en legend med heliga skrifter (gamla låttexter) som ingen riktigt vet om eller var de existerar. Och en dag ska the dreamer komma och ta tillbaka rocken igen! Rocken ska segra!

Detta är i stora drag vad hela musikalen handlar om. Gott och ont! Kärlek och hat till musiken och rock'n'roll!

En grym rockkonsert med fantastisk musik (ganska självklart när gäller Queens musik), lustiga, underfundiga skämt och en lite skruvad, lättsmält och larvig historia. Koreografin var sjukt synkad och texterna satt som ett smäck hos artisterna. Inte en ton blev fel! Trots att jag knappt kände igen någon på scen kändes det riktigt kul att se en mycket speciell föreställning.


Rekommenderas att se för den som söker en trevlig kväll i gott sällskap med grym musik!



Kommentarer
Postat av: Kerstin

Oj vilken lyxdag....

2010-10-14 @ 10:50:08
Postat av: Elvira

Hoppas ni dricksade bra på Café Milano.. En kille jag träffade lite förut jobbar där :P

2010-10-16 @ 17:22:22

Varsågod och kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0