Slut på boken men nytt kapitel

Ja, vad jag menar med det är att det nu är dags att göra bokslut. I bokföringen alltså. Inte roligare än så, tyvärr. Resultatrapport och balansrapport ska fixas och allt ska lagras i tio långa år.

Men som med allt annat finns det så mycket roligt att göra och deadline är ju inte förrän den 31a, så jag tror att jag gör det då. Allt är ju egentligen klappat och klart, bara att skriva ut! Bra att ha Visma Administration till hjälp där!
------

Förresten, med nytt kapitel menar jag att det är dags att lägga in en ny bokföringsorder i bokföringen! Visst är jag otroligt rolig ikväll?!?

Det kommer, det kommer...
Jul, jul!

Så har julen kommit och lämnat härliga spår efter sig. Och den har hittills kantats av både sjukdom, arbete, plugg och ledighet. Allt det som livet erbjuder! Jag har tydligen varit mycket snäll i år eftersom jag fick ALLT (förutom Marilyn Monroe-servisen men nu är det rea så det blir en sväng till Cervera väl nere i Skåne igen) som jag hade skrivit på min önskelista.

Nu har det gått en vecka sedan turnén med Björn Skifs och hela gänget avslutades och helt plötsligt har tiden stannat upp igen och den går numera ganska långsamt. Sju veckor av mitt liv flög iväg och så en dag var det över. Jag måste erkänna att det är med en känsla av både lättnad och vemod som jag lämnar det kapitlet. Och nu sitter jag och försöker smälta allt genom att läsa igenom alla mina anteckningar och gå igenom alla händelser, all information och alla lärdomar som jag har lagrat i huvudet. Och det är inte lätt! Det är extremt svårt!
En sak finns att säga:

Jag vill ha mer och jag vill ha det NU! En mening som påminner mig om Queen's låt I Want it all.

Den bjuder jag på ikväll!

<Christmas Comedy

Lite bilder från föreställningen Christmas Comedy som jag och Sofie såg i tisdags. Med komiker såsom Felix Herngren, Thomas Järvheden, Özz Nujen och Babben Larsson var kvällen förutspådd att bli bra, vilket den självklart också blev och med en extra liten äventyrlig touch.

Läs mer om det längre ner!

BÄST: Özz Nujen. Han bjuder på sig själv på ett så hämningslöst sätt att det accepteras. Ingen annan lyckas med denna bedrift på samma sätt.Jag är...

... sjuk!

Så går det när kroppen slappnar av och väljer att gå in i något slags tillstånd kallat koma!

Avslutning på turnén

Så kom söndagen då hela gänget skulle avsluta turnén med en brakfest.

Det blev det verkligen!

God mat och dryck, underbar underhållning av Lennie Norman, härliga tal och en massa dans. Jag måste erkänna att det kändes lite konstigt att stå och dansa till Michelangelo samtidigt som Björn stod bredvid. Efter sju timmars kalasande kändes sängen ganska välbehövlig och med ömma fötter fick jag traska mot tunnelbanan i snöstormen.


Men jag gick inte tomhänt. I mina armar bar jag en underbar "schlas-haas-morgonrock" från Björn och Blixten & co, ett bildspel från Jalle, ett rosévin från Pernilla, ett vackert armband och en glaslykta från luftakrobaterna och otroligt fint beröm och välgångsord från allihopa.


Vad var en fest på Södra teatern? Alldeles, alldeles UNDERBAR!


Dagens lärdomar 3

I två veckor har jag nu gått runt med project managern på turnén och vi har diskuterat allt ifrån personal till logistik, arenor och lastbilar. Varje dag har bringat nya lärdomar och när jag häromdagen fick frågan om vi hade några laminat kvar nickade jag tvekande och trodde att jag förstått vad ordet laminat innebar. Vilket visade sig vara ganska fel. Laminat är nämligen ett passagekort för in- och utgång i bland annat en arena med avgränsade områden. Ett backstagepass med andra ord.

Den andra lärdomen fick jag häromdagen då jag i diskussion med den tekniskt ansvariga på Globen diskuterade säkerhet och ansvar. I Sverige fick något som heter samordningsansvar vilket innebar att företag som är involverade på "samma arbetsställe måste samarbeta för att ordna säkra arbetsställen" (Abetsmiljöverket, samordningsansvaret för arbetsmiljön).

Lärorika lärdomar med andra ord!
Äventyrlig kväll

Sedan några veckor hade jag och min kära väninna Sofie bestämt oss för att tillsammans gå och se Christmas comedy på Wallmans Intiman. Bokat och klart, några dagar innan kollar både jag och Sofie upp adressen på Google. Fabriksvägen i Stockholm får vi till svars, till och med vilken tunnelbana vi ska ta står på kartan. Vilken lyx, tänker vi! Efter en härlig tapaskväll på restaurangen Barcelona med sju olika smårätter, en massa oliver och god dryck kommer vi i god tid innan föreställningsstart till... ett industriområde...

- What?

Vi kollar upp adressen igen! Fabriksvägen. Visserligen hittar vi Wallmans men knappast en teater, snarare deras huvudkontor. Vi frågar oss runt, ingen hade någon som helst aning. Det låter ungefär såhär:

- Eeeehh.. Wallmans? Ja det ligger nåt ovanför oss typ.. eller jag vet inte.. eehhh...

Några andra skakar på huvudet och vill inte ens prata.

Stockholmare en vanlig tisdagskväll???
Tiden går, vi börjar bli lite smått nervösa. Inte stressade, bara nervösa. Vart är vi?

Som alla de gånger när ett problem uppstår blir jag och Sofie direkt superhjältar, övertygade om att allt har en lösning. Sofie springer före, stannar taxibilar som tyvärr redan är bokade och talar med några människor, jag ringer taxi.
- Det är lugnt, vi hinner, det är ju hela 15 minuter kvar, säger vi till varandra.

Taxinkvinnan i luren vill veta en adress.

- Fabriksvägen, säger jag medan jag går och det kommer nya gator.
- Är ni ens i Stockholm, frågar kvinnan i andra änden.
- Ja det hoppas jag annars är vi riktigt illa ute, får hon till svars.

När hon till slut ber om ett nummer igen är jag på en ny gata och innan hon hinner fråga igen utbrister jag:

- Nummer 6, Mårtendalsgatan 6., utan att riktigt veta om det är sant. Och då sa det pling. Kvinnan hittar en adress och skickar ut en bil. I samma ögonblick springer vi tillbaka samma väg vi just vänt på för att möta taxin som dock ännu är utom synhåll. Då stannar en kvinna som Sofie tidigare talat med och ropar:

- Ska ni till Intiman på Odenplan. Jag bor i närheten, åk med här!

Vi rusar in i bilen, kvinnan i bilen ropar till chauffören att Åk, de här tjejerna ska på teater.

Och här börjar biljakten efter Wallmans Intiman! Vi svischar förbi hus, gator, broar och jag har ingen som helst aning om vart vi är men fram kommer vi. Och utan att behöva betala, med motiveringen "nästa gång när ni blivit rika hjälper ni någon annan i samma situation", rusar vi in på teatern och kommer precis innanför dörrarna 20.59.

Det vill säga i ganska god tid innan start 21.00! Ingen panik här inte!

TACK för att vi är såna problemlösare och snabbtänkta, TACK taxichauffören för att du lekte James Bond på Stockholms gator men mest TACK till Elisabeth Karlsson och hennes lilla son för skjutsen!

Sista veckan

Nu går jag mot min sista vecka ute på praktik! Det har varit några otroliga veckor med många nya lärdomar i bagaget och det känns lite vemodigt att nu lämna allt och återgå till "vardagen" på eventkoordinatorutbildningen i Skåne.

Däremot vet jag att det inte är lång tid innan jag ska ut i branschen på riktigt och då är jag redo!
Julen är här= önskelistans tid!

Och trots att min svärmor tjatar om att "vuxna skriver inte önskelistor" så har jag visst gjort det. Samtidigt kan jag ju dela den med er och bara mumla att om-man-får-för-sig-att-köpa-en-julklapp-till-mig-så-är-det-här-en-hint.

Okej, här kommer den:

1. Yogamatta/ yogaset
2. Datorväska, så liten och nätt som möjligt
3. Personvåg
4. Helen Sjöholms nya CD
5. Svart/ vit ögonskugga ex Maxfactor
6. Paris Hilton parfym/ Escada parfym
7. Marilyn Monroe porslin/ set, det har tyvärr utgått i sortimentet på Cervera men det är ju en utmaning att hitta någon annanstans!
Nej, det heter...

Häromdagen ringde en telefonförsäljare till mig och mitt företag angående en ny tjänst på Internet som ska göra det lättare för andra att hitta mina tjänster. Exempelvis ska man numera kunna skriva in ett sökord och direkt bli kopplad till mitt namn. Självklart till ett bestämt pris!

Det jag dock ville ta upp var inte tjänstens fördelar och nackdelar utan telefonförsäljaren.
Vår konversation såg ut som följer:

- Hej, det är Lovisa!
- Hejsan har jag kommit till företaget 4hart? (uttalat: fourheart)
- Ja eller 4hArt (uttalat four aitch art, aitch efter engelskans h)
- Jasså, här står det hart!
- Ja men företaget heter 4hArt (se tidigare uttal)
- 4h, ja då borde det stå 4 8 istället om man ska säga foureight
- Nej, 4hArt säger jag!
- 4 8, 4 8, 4 8, nej det borde vara fourheart
- Nej, 4hArt Production heter företaget
- Jasså, men då står det fel här. Foureight, foureight...
- Jaja, vi struntar i det!

Vilken försäljare! Snacka om att inleda ett samtal dåligt genom att påpeka hur jag borde stava och uttala mitt eget företagsnamn och sedan inte ge med sig förrän jag får säga stopp! Nej, inte den bästa inledningen jag mött!

Ville ni veta hur det gick med affären?

Jag köpte inget av honom!Julshow!

Så var det dags för den första julshowen ikväll. Lunds Arena och Tetra Paks julfest står på schemat den här gången och jag kommer både agera konferencier och uppträda som artist!

Let's rock!
Det här med mål!

Ja, som rubriken anger har jag tagit mig en funderare om mål. Hösten och vinterns design på bloggen blev ett sätt att visualisera målen, jag har faktiskt samma bild som skrivbordsbakgrund, och jag måste säga att det fungerar.

Kärleken spirar, outfiten är nästan komplett (och blir säkerligen helt klar denna vecka!), Spamalot-besök sker efter nyår och företaget hankar sig framåt i lagom takt. Det trillar in lite uppdrag då och då, antingen som inhyrd artist eller som producent. Kul! Examen närmar sig med stormsteg och jag ser riktigt ljust på mina framtida jobbuppdrag, oavsett om det handlar om anställning eller som konsult.

Så var det då med de här två ringarna som många har kommenterat. Det skulle ju kunna ske när som helst men det skulle även kunna dröja och jag ser ingen riktig brådska med det.
Resten brukar faktiskt falla på plats.

Det är som ett pussel!
Några bitar i taget tills hela pusslet är lagt!
Jag laddar...

... inför den kommande veckans två gig på Lunds Arena och i Hässleholm. Text slipas, stämmor övas och som ett plus i kanten ska jag vara konferencier också. Nu ska jag bara komma på något roligt att säga om toaletter, nödutgångar och rökrum.

Något förslag?
RSS 2.0