IKEA


TV/ Musikmöbel MAVAS Svartbrun


Arbetsplats MIKAEL Svart/ vit


Matplats med 4 stolar JOKKMOKK


Arbetsstol VERNER


Madrassbotten ATNA


Bäddmadrass HJELMÅS

+
en massa småsaker som en lägenhet bör innehålla det vill säga allt från toalettpapperskorgar till kuddar till träslev.

Jag har alltid haft en förkärlek till IKEA och jag kan tänka mig att det blir fler besök innan lägenheten är inredd och klar!

Bilder: IKEA 


Premiär!

Genrepet är avklarat utan större incidenter.

Nu väntar den STORA utmaningen- PREMIÄRDAGEN och SVERIGEPREMIÄR!

Det susar i säven
1 augusti 15.00
HÖG (mellan Kävlinge och Löddeköpinge)

Biljetter sälj också på plats 2 timmar innan föreställning!


Louise KLAR! 

SPOTIFY

Tack Fanny för inbjudan till Spotify- ÄNTLIGEN!

Nu får alla musikalfantaster akta sig för Lovisa
Vem är Louise?

Vem är egentligen Louise? Kännetecknad som fängelsevaktarens dotter kanske de flesta känner till, god vän till Herr Padda likaså men vad döljer sig bakom fasaden och vilken är historien om den ödmjuka men 'pippi'- liknande unga kvinnan i fängelsecellen.


Förr i tiden var det inte så vanlig med efternamn för fattigfolket i engelska städer. I alla fall var den ingen som riktigt brydde sig om dem om det inte var adelsmänniskor, grevar, präster eller högre tjänstmän.

Louise är född i byn och har levt i den engelska bygden under hela uppväxten. Hon har flera låtsassyskon, några äldre bröder och några yngre bröder och systrar som hennes nuvarande styvmoder haft med sig från ett tidigare äktenskap (men blivit änka) innan hon träffade Louise fader för tre år sedan.
Louise far arbetar som fängelsevakt i byns fängelse. En snäll och omtänksam far men som anser att ett kok stryk hör till uppfostran även om han låter styvmodern ta hand om sådana saker.
Louise mor är frånvarande sedan Louise födsel där hon tragiskt avled i barnsäng.

Den övriga lilla släkt som är i livet är Louise moster som är tvätterska i fängelset och faderns föräldrar men som dock är gamla och vid dålig hälsa. Om Louise mors släkt finns ingen fakta.

Louise har ingen utbildning eftersom ingen riktigt ansett det behövligt. I dåtidens samhälle var det Livets hårda skola som lärde barn och ungdomar om framtiden. På grund av detta är Louise självklart analfabet men för hennes fantasi finns det inga gränser.

Louise har fått deltaga i det dagliga arbetet i fängelset sedan barnsben. Hennes uppgifter är som alla år. Servera frukost till fängelsekunderna (som hon föredrar att kalla dem), hjälpa moster i tvätteriet och underhålla personal och kunder.
Louise ser sitt arbete i fängelset som en plikt gentemot fadern och familjen men vill också gärna hjälpa till på grund av spänningen och nyfikenheten.

Egenskaper:
Louise är snäll, trevlig, omtänksam och rar men en ung kvinna, med skinn på näsan, som är äventyrslysten och nyfiken och som vet sin plats över fängelsekunder.

Louise tycker mycket om sitt liv i fängelset men har en önskan om att få se omvärlden och lära känna nya människor. Hon känner sig dock trygg i samhället och planerar att stanna med sina vänner och familj.
Relationen till Padda har byggts upp genom hans vistelse i fängelset. Nyfikenheten har dragit henne till honom och Louise älskar Paddas berättelser om den rika världen. De har en långvarig och kärleksfull relation med mycket värme och förståelse om varandra.


Louise och Padda i Sydsvenskan 20090720


Tyvärr finns inte artikeln på nätet ännu. Om någon vill läsa med större text kan jag skicka artikeln som pdf fil.


Modern konstNew York New YorkSHILLY SHALLY

Det har gått bra för min kusin Ludwig och hans band Shilly Shally.

Musiken finns inom familjen!

 
Tyvärr...

... tycker jag att Kevin Borg tappat en hel del av sin utrålning efter Idol 2009. MYCKET! Visst har han sångrösten kvar men man hör så väl när arbetet tar över glädjen att leva med musiken. Och jag undrar med nyfikenhet hur High School MusicalGöta Lejon med Kevin och Caroline Johansson Kuhmunen ska sluta. Inte riktigt samstämigt i låten på Allsången och tyvärr tar även Kevin över lite för mycket med sitt stampande i marken...
BANJO???

Snacka om förvåning när vi imorse avbröts i frukosten av att ringklockan började skrälla. Utanför stod en kille med ett stort paket. Han flåsade och sa att det inte var varje dag han behövde springa upp alla trappor med ett så stort paket. Han överlämnade paketet till min sambo och jag stirrade förvånat på paketet till postisen till Tobias.
Vi öppnade snabbt paketet som märkts med buisiness priority och frågorna svämmade över. Vem har skickat? Kan det vara en gåva från någon förening? Vilka visste egentligen att vi bodde här? Varför Danmark?

Vi stannade upp när en BANJO låg framför oss i paketet. EN BANJO? Vem i all världen skulle skicka en banjo till min sambo.

- Det måste vara ett skämt, sa jag och reste mig. Har du beställt en banjo?

Min sambo skakade på huvudet.

Efter lång tystnad och en helt del skratt och återigen övertygelsen om att det måste vara någon som skämtade slängde han ur sig:

- Men jag har alltid önskat mig en banjo! Det vore coolt att ha.

Vi ringde direkt till de mest lämpliga kandididaterna till gåvan- hans föräldrar!

Och visst var det det! En Banjo...

Nu klingar det country i hela lägenheten!

Bäddsoffa Corfu

Inhandlade igår bäddsoffan Corfu från Jysk. Utgående i lager och med endast en kvar slog vi till.

Ord. pris: 5500:-
Rea: 4000:-
Efter reklamation på grund av liten skada i ena hörnet fick vi den till slut för 3500:-
KAP!

OM: gräl

Jag har alltid varit förundrad över människor i par som bråkar. De som skriker, kastar sin ägodelar omkring sig och bryter ut i allmän hysteri över sin partners beetende eller uppförande. Jag har betraktat (men alltid indirekt) alltför många relationer där bråken eskalerar ju mer den ena eller andra skriker. Jag har också aldrig förstått meningen med ett gräl.
Att gräl ska vara bra för ett förhållande vet jag inte hur mycket jag håller med om. Visst visar det att man verkligen kan hålla ihop vad som än sker om det blir bättre tider efter bråket men är det så lönsamt som folk påstår? Varje gång en diskussion med utgång skrik och bråk uppstår rivs barriären som byggts upp mellan två personer.
Det behöver inte handla om en negativ mur utan kan likagärna innehålla mycket av den tillit och trygghet man byggt upp med sin partner. Om denna barriär rivs gång på gång blir den hela tiden svårare att läka igen. Jag tror att alla bär med sig delar varje grältillfälle utan att kunna återställa känslan som fanns innan allt utbrutit det vill säga tryggheten att kunna lita blint på varandra och på den ursprungliga kärleken.

Jag säger absolut inte att diskussioner eller argumentationer i en relation är fel, det är bara när det övergår till antingen ett svartsjukedrama- eller en intern fight som kärleken sätts på spel.

Häromdagen kom precis detta samtalsämne upp mellan en väninna och mig. Efter en stunds diskuterande, om personligheters inverkan på ett förhållande och egna erfarenheter, var det jag som tog ordet ur munne på henne.

- Det är så skönt att jag och min sambo aldrig haft ett gräl.

Min väninna stannade upp och stirrade på mig.

- Skojar du med mig? Har ni aldrig bråkat?

Jag skakade på huvudet.

- Visst kan man bli lite surmulen men det är bara retsamt och inte riktat till den andra. Å andra sidan har vi ju bara varit tillsammans i ett halvår.

Hon satt med öppen mun och utbrast häftigt: 

- Men sex månader, det är ganska mycket ändå. Hur lyckas ni?

Ja, frågan är hur vi lyckas? Kanske frågan istället borde lyda- varför bråkar ni inte? Många säger att en perfekt relation inte existerar men varför skulle det vara en omöjlighet egentligen?

Vi är ju trots allt människor som är rationella och borde veta bättre än att såra våra medmänniskor med ord och handlingar som vi slänger ur oss eller gör i ett hett ögonblick. Det förstör ju så mycket!
Jag tror på att tillit, kommunikation och innerlig kärlek kan hålla ihop människor för evigt. Vare sig det gäller heterosexuella, bisexuella, homosexuella- eller vänskapliga relationer.

Vi hör ihop!


Artikel 20090618 Sydsvenskan


Av ANNIKA LARSSON
Publicerad 18 juni 2009 8.10 | Uppdaterad 18 juni 2009 8.57

Med hjälp av pengar från EU-projektet Leader Lundaland ska Pipedream produktion utveckla sin verksamhet i Hög. Målet är en utomhusföreställning om året och ett par inomhusarrangemang varje år.


- Yran över att vi fått pengarna har inte lagt sig ännu, så just nu har vi inte bestämt hur vi ska använda pengarna, säger Mathias Dümmatzen på Pipedream.


Att få sommarmusikalen att återkomma årligen står högt på prioriteringslistan, men Mathias Dümmatzen har även ideér om jularrangemang och en halloweenshow i Nöjesbyn i Hög.
 

Pipedream får 75 000 kronor om året i tre år.
Pengarna ges till projekt som kan utveckla landsbygden.
I år kommer 40 000 kronor gå till att marknadsföra "Det susar i säven".Artikel 20090618 Sydsvenskan


Regissören Fredrika Tungström tycker miljön vid ån är perfekt för "Det susar i säven". Till höger om henne: producenten Mathias Dümmatzen och Alexandra Johannesson, regiassistent.
Foto: Niklas Wihlborg


Av NIKLAS WIHLBORG,
Publicerad 18 juni 2009 8.10 | Uppdaterad 18 juni 2009 8.59


I sommar blir det återigen musikalteater på Spelplatsen i Hög.
Efter succén med Ronja Rövardotter blir det nu den klassiska engelska sagan "Det susar i säven".


HÖG. - En perfekt efterföljare som känns som den är gjord för att spelas här vid ån, tycker regissören Fredrika Tungström.


Rumpnissar och rövare ersätts av herr Padda, herr Mullvad, herr Grävling och herr Råtta.


- Det är i samma anda, men ändå något nytt. Jag skulle vilja säga att sagan är ett av Englands svar på Astrid Lindgrens berättelser, säger producenten Mathias Dümmatzen, som också översatt musikalen från engelska till svenska.


- Vi har försökt behålla en gammalmodig engelsk ton i språket, men utan att det för den delen ska bli stolpigt och svårt, säger han.


Musikalen är en familjeföreställning och regissören Fredrika Tungström hoppas att den ska locka en bred publik.
Även om den visuellt tilltalar barn med roliga djurkaraktärer, menar hon att det finns en välskriven saga och en samhällsskildring i botten.


- Jag tycker det är en föreställning som alla kan ha behållning av, säger hon.


"Det susar i säven" blir Fredrika Tungströms andra musikal som regissör. Debuten skedde vid Ronja Rövardotter för två år sedan.


- Sedan dess har jag mest jobbat som musikalartist och bakom scenen, men när det här kom kändes det rätt att regissera igen. Jag trivdes bra med den arbetsfördelning som vi hade sist och vi är ett bra team som fungerar bra i hop, säger hon.


Ensemblen består av 22 personer. De största rollerna spelas av professionella artister, medan resten av skådespelarna är amatörer.

- Det är kul med den här blandningen och jag har stora förväntningar på alla. Efter castingen i våras var jag mycket nöjd med de personerna som vi hittade, säger Fredrika Tungström.


På måndag börjar repetitioner och snart ska Paddeborg växa fram längs med Lödde å.


Scenografin till Det susar i säven

Visst är den otrolig!?! Tänk utomhusscen strax intill ån och med naturen som hjälpmedel.

PERFEKT!PADDEBORG- Det ståtligaste huset i mannaminne


Här bor jag! Nåja jobbar i alla fall...


Grävlings hus i skogen


Otäcka vilda skogen där vesslorna lurar...

Tre olika designer under årets gång


Min allra första header:


Och där i mitten kom denna:


Jag måste säga att jag föredrar denna:


Foto: Titti G, Sandra H


Ett måste i matälskarens kökSambal Oelek- vilken som helst går egentligen bra. Det finns många märken att välja mellan men detta är nummer ett i köket, helt klart!Jag avskyr salt och jag tar alltid så lite som möjligt, ibland kanske till och med för lite. Men salt är för mig något som inte behövs mer av än i matlagningen. Men Falksalts Gourmet Flingsalt med smak av chili har gett ordet salt en helt annan betydelse. Nu står det på bordet 24 timmar om dygnet och passar till all mat.

Bilder från: Aftonbladet, Falksalt


Två veckor innan premiär

Efter en förfrågan om hur det står till med musikalen och om intresset kring denna vill jag självklart uppdatera om händelserna kring detta.

Efter flera veckors träning återstår snart premiären och speldagar i augusti. Alla medverkande har lyckats så otroligt bra och jag är imponerad av det arbete som många lagt ner i sommarens uppsättning och SVERIGEpremiären av Det susar i säven.
Jag är förvånad över att den inte satts upp professionellt i landet tidigare med tanke på den vackra historien och de genomtänkta låtarna.

När padda, mullvad, råtta och grävling umgås uppstår det alltid något som lockar oss övriga till skratt. När Överste vessla och hans kompanjoner vesslorna träffas tätnar alltid luften lite. När smådjuren leker vid vattenbrynet smälter våra hjärtan och när Louise och Padda finner varandra i det mörka fängelset blomstrar vänskapen och kärleken.
Jag tror att det inte finns ett öga torrt när padda förgäves försöker få rätten att ändra sitt domslut mot honom om 20 år i fängelset medan de elaka vesslorna överöstar alla inklusive domaren med sina hurrarop och ruskiga kommentarer. Det är till och med svårt att själv gå in på scen efter en stund som denna. Men när Louise och padda tafatt försöker komma varandra lite närmre har man snabbt glömt den hemska rättsscenen.

När man arbetar med en blandning av professionella och amatörsskådesplare blir upplägget av historian en helt annan sak. Alla kan dela med sig av sina tidigare erfarenheter och skratten som klingar i salen är rungande härliga. Men vare sig det handlar om en felsägning, egenöversättning till danska eller trampande på varandras fötter i valsdansen vet alla att det är tillåtet. Det är en känsla som jag hoppas att alla kan ta med sig, även ut på de stora scenerna i Sverige. Tappar man lusten och glädjen att spela, tappar man även känslan av tillfredsställelse inför en fortsättning.


Vid repetitionerna av musikalens sista scen möts padda och Louise igen efter ett uppehåll från varandra. Känslorna är nervösa men samtidigt mycket kärvänliga och nyfikna- nästan exhalterade!
Innan genomdraget kommer jag (som spelar Louise) och Olof (Padda) överens om att ändra innehållet och ändra om scenen till vårt gemensamma bröllop.
Men när regissörens rop kallar oss till rep kallnar idén. Alla övergår till ett professionellt tillstånd i sina roller.
Louise kommer in i stora salen.

Padda utbrister:
- Louise... men vad gör du här?

Louise:
- Tja, du bjöd ju mig till ditt bröllop, inte sant?

Jag ser mig runt omkring i salen, alla medverkande har stannat upp och plötsligt utbrister alla i gemensam skrattsalva. Jag står frågande kvar tills jag inser mitt misstag av att säga bröllop istället för manusets ursprungstext FEST.

Vid genomdraget av musikalens andra akt träffas grävling och padda medan råtta och mullvad kommer indragandes med paddas ståtliga vagn. Innan detta överraskningsmoment sker utbyts följande dialog:

Grävling:
- Jaha, vad tycker ni? Ska vi berätta nu?

Padda:
- Hör nu, pojkar. Vad är det nu?

Mullvad:
- Oh, ja. Kom igen Grävling. Jag kan inte vänta tills jag får se hans min.

Råtta:
- Vi kan lika gärna göra det.

Grävling:
- I så fall. Padda, vi har en liten överraskning till dig.

Padda:
- En överraskning. (Byter till danska)  Har ni en lille overraskelse? Den lille, lille overraskelse.

Grävling:
- Ja, den lille overraskelse. Du skal få den lille lille overraskelse. Ja de skal du.

Padda:
- Ja en lille overraskelse. Jamen hvad er det? Ojoj.. en lille overraskelse for mig.

Så fortsätter de tills ingen längre kan hålla sig för skratt. Vi andra ligger redan dubbelvikna.


Läs mer
om Det susar i Säven HÄR

KÖP biljetter via mig och få 25 % i rabatt. Skriv nedan i kommentarerna om intresse finns!

Vuxna: 135 kr
Barn t o m 12 år: 90 kr
Barn under 5 år: Gratis

OBS! Rabatten är redan avdragen. OBS!

Dagens inköp


Klotgrillvagn 94*81 cm. Grillyta ca 41 cm. Praktiskt lock med spjäll för jämn temperatur. Avlastningsytor av trä.
 179:-


Balkonggrupp i hardwoodträ. Halvbord och 2 st klappstolar.
595:-


Aqua light 20 akvarium. Inklusive grus, pump, cleanser, lampa, anti-stress. På köpet: Guppy familj!
599:-

(plus extra fisknödvändigheter)

Bilder från ÖoB, Bitsforpets

AffischVill du ha billigare biljett? Kontakta mig innan speldagen!

Lägenhet i höst!

Att bo på internat ytterligare ett år lockar inte det allra minsta. Visst skulle jag rekommendera en ny-utflugen student att pröva sitt första år med breda vingar genom att bo hemifrån men trots det inte vara helt självständig. Internatboende är en bra mellanlandning innan man som vuxen ska bege sig ut i vida världen men efter ett år av halvt ansvar och halv självständighet känns det som att nästa anhalt borde vara eget boende. Och det är inte alls så farligt som jag trodde i slutet av gymnasieåret. Jag ser med stor lycka fram emot själva flytten. OCH inredningen. Inte trodde jag att jag skulle bli ett sådant freak gällande heminredning och bostad!
 
Så har vi äntligen hittat lägenhet.
Av 25 sökande i lilla Eslöv (!) lyckades jag vara snabbaste på knappen och därmed ställa mig först i kön. Vilken konkurrens också! Det kändes som att en fight hade inletts och att den som ville ha lägenheten mest minsann skulle visa det. Jag tackade Ja redan samma eftermiddag. Aldrig att jag skulle ge upp ett slag utan kamp.Förstahandskontrakt ≈ hyra 3500:-/mån
2:a, 50m² med egen uteterass
Nymålade väggar
Ljus och öppen planlösning- Fräscht!
Parkering, förråd, tvättstuga och varmvatten ingår i hyran

Äntligen!

Äntligen har jag hämtat min underbara bärbara dator som jag längtat efter. Passande nog ringde Elgiganten när jag var inne i Malmö.

Packard Bell EasyNote med 15,4'' skärm, 4 GB RAM minne och 250 GB hårddisk och webcam. Pris: 4990:-
Perfekt till mig som behöver något enkelt inför höstens studerande på KYutbildningen eventkoordinator. Och jag tycker allt att det är en skönhet.
Se själva!Nu saknar jag bara en Mp3 spelare och en kamera. Lämpliga kandidater:

ZAP SR100 8GB 2,4'' högupplöst skärm (320x240 pixlar), touch screen, upp till 18h speltid (eller 4h film). Pris: 699:-Sony Cybershot DSC-S950 Svart
10,1 megapixel, 4x optisk zoom och 2,7'' skärm. Pris: 1499:-Bilder från: Elgiganten, Teknikmagasinet

Jorden- en biografi

Jag har sett många klimat- och naturkatastrofdokumentärer under mina skolår. Och då menar jag verkligen många, jag har till och med varit med och gjort en. Under gymnasietiden var varje dokumentär som handlade om klimathot och naturkatastrofer ett måste. Inte ett krav av lärarna men jag blev så fascinerad av hur mycket forskare visste om jordens ursprung, jag ville veta vad vi hade att vänta oss i framtiden, om jordens undergång väntade. Samtidigt som det var intressant försatt det mig i en känsla av sårbarhet. Som att människan skapat en situation som bara hade en utväg vilket inte var någon ljus slutstation. Jag kände att det som hände var okontrollerbart trots att det fanns så mycket att göra för att rädda jorden.
Men efter alla år av dokumentärer, filmer och lektioner i både naturkunskap och humanekologi blev det helt enkelt för mycket. Det tog lång tid innan jag överhuvudtaget kunde se en kort bit av någon slags rädda-jorden film igen. Jag var helt enkelt less. Det fanns för många likartade dokumentärer som speglade i stor sett samma saker och där man aldrig fick riktiga svar. Antingen var det en fördömande skräckupplevelse om hur jorden skulle gå under och sprängas i bitar tack vare människans påverkan eller så var det en faktabaserad dokumentär där jag likagärna kunnat söka upp de osäkra svaren på Wikipedia. Samma fakta om och om igen. Det blev till slut extremt tröttsamt och jag orkade knappt diskutera ämnet även om jag visste vilken viktig fråga det rörde sig om. Jag avskydde kllimatdokumentärer... Fram till idag.

Jorden- en biografi

SVT2 kl. 18.00 20090708

Naturdokumentär från 2008. Del 5 av 5:
En unik planet.
Varför har just jorden så bra förutsättningar för liv?
Var det för att vår planet i begynnelsen krockade med en tvilling?
En teori säger att det var så både atmosfären och månen skapades.
Vår planets utvecklingshistoria - från början.
En spektakulär serie som berättar vår planets historia, hur den fungerar och vad som gör den unik.

Jag kom in en halvtimme efter sändningsstart men fastnade direkt. Alla frågor som rört sig i mitt huvud fick svar. Hur dog dinosaurierna egentligen ut, hur kommer människans öde sluta, gör vi slut på all jordens energi?
Så mycket information i en delserie. Jag satt förstummad. Jag satt paralyserad. Allt förklarades in i minsta detalj och det LÄT trovärdigt.
Jag fick en helt ny syn på rädda-världen-kampanjen. Det är inte jorden som är utsatt för hot. Jorden är en stark planet och den kan klara nästan alla naturkatastrofer. Minst två STORA katastrofer har redan inträffat som ödelagt 80-90% av allt liv på jorden. Det är tack vare dessa naturkatastrofer som jordens evolution kunnat fortgå.
Vi kan hugga ner alla träd, de växer upp igen, vi kan ta slut på jordens energikällor, elda kol, gräva efter naturgas och olja, de kommer tillbaka. Vi kan förstöra mycket, det tar bara någon miljon år för jorden att återhämta sig. Vi lever trots allt på en mycket tålig planet som utstått naturkatastrofer efter varandra.

Dagen då en 15 kilometer stor meteorit slog ner och ödelade hela jorden, därav dinosauriernas utrotning, på grund av bland annat skogsbränder. Eller då de första 'korallreven' bestående av bakterier dominerade jorden och haven innan istiden utbröt och därmed dödade dessa för att ge rum för nya arter.
Det som är mest skrämmande är att dessa stora naturkatastrofer inträffat när en art dominerar jordens yta vilket just nu sker med människoarten.

Jorden kommer att överleva men människan utveckling går så snabbt framåt att vi själva inte är rustade för en eventuell katastrof eller ens vår egen framfart. Det är människors okunskap som gör att vi hugger ner regnskogen och varje dag förintar skog lika stor som svealands yta. Det människan inte insett är att vi tar kål på oss själva. Regnskogen kommer åter, kanske inte med samma ursprungbiologi men under tiden kommer vi utrota oss själva.

Vi behöver träden för att andas, träden i sin tur har tillräckligt med koldioxid för att kunna överleva utan människan.

Vi dränker oss själva på grund av de smältande glaciärerna och de stigande haven, inte jorden.

Om världen tänkte lite mer egoistiskt tror jag att fler skulle skärpa sig. För ingen vill väl egentligen dö!Det är inte jorden som är hotad av människan. Det är människan själv!


Se delarna
HÄR (se speciellt RARE PLANET)

Mina mest besökta websidor i sommar

1. Hotmail.com- Vad annars? Det känns som att mejlen är en sådan stor del av mitt liv. Kolla mejlen på morgonen innan frukost (för att se att det ev kommit några neddroppade textrader antingen från mamma eller meddelande från facebook.. såklart!), kolla igen efter frukost (jag kanske har fått något svar), checka av igen innan jag går ut, kolla upp när jag kommer hem, titta medan lunchen fixas, efter lunchen (vid det här laget blir jag överentusiastiskt glad om det dykt upp ett nytt meddelande), innan middag, efter middag, innan sängdags.
Ni hör ju! Det känns nästan som om jag är affärskvinna redan nu och det är något jag planerar att INTE bli.
Men det är ju i och för sig bättre att hotmail tar hem första platsen än att facebook skulle ligga etta.

2. Facebook.com- Jaha, här kom den! Det är faktiskt ganska sjukt att jag spenderar så mycket tid på facebook. Jag gör inget speciellt heller. Varför inte lika gärna träffa vännerna på badstranden eller på en picknickfilt?
Mycket trevligare!

3.  Blocket.se- Lägenhetssökandet går förhoppningsvis framåt. Har kikat på en lägenhet via en blocketannons men icke-sa-nicke. Hellre någonting mindre storleksmässigt än ett 'dräggboende'. Ny visning på fredag här i Eslöv. Hoppas på något bättre då.

4. Youtube.com- Jag är ganska förvånad att musiksajten ligger på fjärde plats men jag skulle vilja säga delad tredjeplats med blocket. Det blir helt enkelt en drog att lyssna på musik medan boendeletandet ålar sig fram.

Nåja kanske inte de mest orginella hemsidorna men varför ljuga om något annat? I och för sig kanske det skulle vara mer spännande om jag länkade till någon porrsite eller något ovanligt utländskt community men det lockar mig inte att söka efter något sådant.

Jag kanske skulle bli krönikör för någon dagstidning?! Varför inte?
Hallå alla journalister där ute i Sverige! Anställ mig så kan ni få dagliga eller veckorapporter från en kvinna (hmm.. tjej kanske är bättre.. fast nej, jag är faktiskt kvinna nu. 20-gränsen är ju passerad), som är på väg ut i stora livet med drömmar och mål i sikte.

Det där lät ganska bra om jag får säga det själv!

 

 Ett apelsinskal för de som är nyfikna

Ta av vad naturen erbjuder!I flera dagar har jag gått och suktat efter de där fina, röda körsbären som hänger likt vindruvor i klasar i stadsparken i Eslöv. Och det har förundrat mig att ingen annan ställt sig för att plocka eller åtminstone smaka. Jag började undra om det var förbjuden frukt eller om folk helt enkel inte lade märke till de vackra bären. Till slut kunde min rinnande mun inte hålla sig längre så jag sprang hem, roffade åt mig en burk och rusade ner i parken och med en svag känsla av spänning och att 'göra-det-förbjudna' stog jag länge och väl och plockade. Hängde ner grenar och tog varsamt ner de små bollarna. Ingen tycktes lägga märke till mig. Inte förrän en man dök upp bakom min rygg:
- Är de goda bären?

Snacka om att bli ertappad på brottsplatsen. Jag svarade snabbt:

- Ja jättegoda. Det är ju synd å skam att de bara ska hänga här och ruttna bort när man lika gärna kan plocka.
Han tittade på mig och tog några bär i handen, stoppade dem i munnen och sa:
- Ja folk verkar inte lägga märke till dem. Tack!
Sen gick han vidare, mumsande på körsbär i munnen.'
PUST!!

Vem vet... i och med mitt initiativ kanske träden hädanefter är fulla av människor som hänger över grenarna.
Men varför ska man egentligen lägga ner 7.90 kronor/hg på ICA när man kan få litervis med bär från moder jord... helt gratis!

Nej kanske man ska ta en sväng ner till parken igen innan bären är borta;)

Framtiden på kontorets väggar

Canvas tavlor på fyra inspirationskällor i mitt framtida hem:


AUDREY HEPBURNMARILYN MONROEJULIE ANDREWS


LIZA MINELLI

Min nya förälskelse- omöjligt val!

Till min lycka har jag hittat den mest perfekta och vackraste bostadsrätts lägenhet som någonsin funnits. Till min olycka är den på alldeles för långt avstånd från både mina och min sambos studieorter.

Här skulle jag kunna stanna livet ut om den någongång skulle bli min. Och med ett billigt pris på 275.000 är det nästan för bra för att vara sant!
2 rok, på 53 m², balkong och helrenoverad med månadsavgift på 2 664:-
FANTASTISKT!!

Veckomatsedel

Den senaste veckan har jag insett hur otroligt roligt det är att mixtra i köket och att numera ha ett helt eget kök där jag kan experimentera och koka ihop ingredienser gör att matlagningen blir något helt annat än ett problem. Det var också därför jag valde att sätta ihop matsedlar för varje vecka så att jag i tid kan planera och inhandla mina inköp.

Ett urval av förgående veckan och denna:RSS 2.0