Skönheten och odjuret= 0

Efter många diskussioner om framtiden vad gäller min medverkan i Skönheten och Ojuret kom vi idag fram till att jag inte kommer att spelaKristianstads Teater i vår. Eftersom jag snart börjar min praktik i Stockholm blir det tyvärr svårt för mig att både hinna med musikalen och turnén med Björn Skifs. Tråkigt men rättvist beslut! Är jag med i något skapande vill jag vara insatt och med i gänget till 100%. Utan det engagemanget från min sida blir det inget bra jobb och därför vet jag att beslutet är rätt taget. Självklart med blandade känslor.
Däremot hoppades hela musikalledningen att få träffa mig igen eftersom de sa "citat":

- Det känns så tråkigt att behöva säga nej eftersom vi så gärna ville ha med dig. Du är jätteduktig, du har en otrolig utstrålning som vi fastnade för och du har alla komponenter.

Well, see you next year!Lite gnet 2

Under Eventdagarna i Göteborg träffade jag många trevliga och potentiella framtida kunder och samarbetspartners eller helt enkelt viktiga kontakter att ha. Vad som däremot etsade sig fast på min näthinna var de mindre trevliga utställarna eller rättare sagt oacceptabelt otrevliga människorna i montrarna.

Veklighetsbaserat exempel 1:
En mindre eventbyrå ställde från Göteborg, under dagarna, ut med en underbar monter med mycket tyg, ljus och och stilfull inredning. Folk lockades till att söka information genom att läsa de fina broschyrerna företaget valt att trycka upp. När jag och min klasskamrat Denise kom fram till montern steg den ena kvinnliga utställaren fram till oss med världens leende på läpparna och sade med glad röst:

- Hej hej, varsågod och ta en broschyr. Vart kommer ni ifrån?

Varpå hon ryckte tag i min namnbricka och läste Eventutbildningen Landskrona.
Med ett ansiktsuttryck som lyste av avsky drog hon på munnen och sa ironiskt:

- Jaha, vi har i alla fall inte utrymme för några praktikanter!

Chockad stod jag som förstelnad medan Denise som är mer rapp i munnen och har svar på tal svarade:

- Ja men vi vill inte ens söka hos er!

Kaxigt kan det tyckas men surt vände hon på klacken och hälsade på någon annan med samma trevliga leende som innan. Det mest otroliga var att alla studerande både från vår klass och den nya hade blivit bemötta på exakt samma sätt från samma eventbyrå.

Vilken stil! Jag tror inte att hon insåg att företaget plötsligt miste 60 potentiella kunder inför framtiden plus alla de vänner som vi berättat historien för inklusive hela ledningsgruppen och alla våra föreläsare som arbetar inom eventbranschen.

Verklighetsbaserat exempel 2:
Ett stort kongresscenter från Västerås ställde ut under mässan. En äldre kvinna i 60 årsåldern stod som ansvarig när jag passerade. Glatt hälsade jag på henne och berättade att jag själv kommer från Västerås. Hon stod hela tiden och smaskade på en godis. Efter några minuters samtal kom vi även här in på att jag var/är studerande som blivit inbjuden till Eventdagarna. Mitt under en mening vände hon på klacken, ställde sig med ryggen mot mig och började prata med en annan passerande, tydligen mycket mer intressant.

Jag förstår inte denna ständigt nedvärderande attityd?!? Hade hon fortsatt att lyssna hade hon snart fått veta att jag själv är egen företagare, har goda kontakter inom branschen och eventuellt är intresserad av att förlägga något evenemang i detta center. Men nej! Nu vet jag vilka jag inte ska använda och aldrig rekommendera! Tyvärr...
Lite gnet 1

Jag tror jag just uppfunnit ett nytt ord... Gnet. För mig betyder det att vara arg, förbannad, pissed off och idag har jag stor lust att skriva om det.

Ända sedan vi flyttade till Ängelholm har jag varit så otroligt imponerad av att Ängelholms kommun sätter upp hundbajspåsar i vissa utvalda parker. Det gör att man som hundägare känner större ansvar och vill hålla rent för sig själv och andra.
Idag gick jag dock förbi stolpen där påsarna hänger och upptäckte att alla, det vill säga, hundratals påsar blivit nedriva och utspridda på marken. Jag blev så förbannad över en, kan tyckas, bagatell men helt plötsligt blev det en hjärtefråga för mig. Först och främst är det skadegörelse och nedskräpning och sedan mycket respektlöst mot alla oss som verkligen vill hålla ordning och reda. Jag var så arg så att jag hade kunnat övernatta vid stolpen bara för att hålla koll och attackera minsta misstänkta rörelse.Företagspresentation och logga

Har nu suttit under kvällen och skrivit på den företagspresentation om mitt 4hArt Production som jag kommer att skicka ut till kommunen och näringslivet i Ängelholm med omnejd. Det känns som att det är dags att dra igång med marknadsföringen på riktigt inför sommaren 2011. Samtidigt slipade jag lite på en alternativ logga och kom fram till denna.

Vad tycks?

Lite från helgenVi har bra förvaring i vår bäddsoffa. I helgen fick vi bevisat att utrymmet även kan användas till annat.

Ena stunden rätt i rännan, andra strike. Snacka om ojämt spel för Tobbe.Jag glänste redan från början med min strike på första kastet!
CHECK IN min drömmande blick (jag är redan långt borta)

Förfirandet av min födelsedag (lugn, jag fyller inte förrän om nästan tre veckor så ni hinner fortfarande skicka ner en present...) började med rådjursfilé och potatisgratäng och slutade med att jag fick min efterlängtade Fjällräven-ryggsäck. Nu är jag redo för vandring och strapatser!

Det roligaste var att jag, efter familjens hemgång, fick gå skattjakt i lägenheten och i flera skåp, väskor och lådor hittade allt från pengar till handdukar och decilitermått. Min mammas påhitt!Höstpromenad 

Litet hål i hjärtat

Visst känns det som att man fått ett litet hål i hjärtat när man tagit avsked. En liten droppe ångest, kanske en liten längtan som man sällan tar fram och minns.

Ett litet hål i hjärtat...Spagettiglass i stora lass

I helgen har faktiskt Västerås-familjen lyckats ta sig ner till Skåne och Ängelholm för första gången sedan inflytten. Med ganska många anledningar. Först och främst är det ju min födelsedag snart (eller jag vill i alla fall tro att det är den främst anledningen) och sedan får det samtidigt se nya lägenheten och lämna vårt nya höstprojekt, Foxterriern Sniff.

Igår, en dag med sol och 20 grader i luften, blev det besök vid havet, på stan och i Helsingborg och favoritstället Pistagia (med spagettiglass i stora lass).

Dove Repair Therapy

Om dryga veckan börjar jag nylanseringen av Doves Repair Therapy. En ny teknologi har gjort att man ny lyckats ta fram en serie bestående av schampoo, balsam, hårkur, inpackning och serum som ska bygga upp hårstrået inifrån och ut genom att binda samman hårets proteiner.

Den 1-2 respektive 8 oktober kommer jag att genomföra kampanjen i Malmö och Lund med erbjudandet "Köp ett schampoo, få ett balsam på köpet". Även om jag blivit lite avskräckt från direktförsäljning sedan sommarens säljjobb så ser jag faktiskt fram emot detta tillfälle.

Nu väntar jag hem lite prover så jag själv kan testa denna mirakelkur!InflyttningspartajGlad och överraskad över alla fina inflyttningspresenter som överöste lägenheten. Sushifat och tillbehör, fina och annorlunda designskålar, vackra koppar perfekt för kalla höstkvällar, orkidéer, en korg med allt från vindruvor till sparkling wine (passar utmärkt under ett bad) och en underbar blomsteruppsättning.

Tilltuggsmeny:

* Välkomstdrink av äppel respektive apelsinjuice, lime och grenadin
* Baconlindade dadlar
* Tacochips med färskost och edamer
* Stora ugnspotatisklyftor
* Vitlöksmarinerade stekta champinjoner
* Tunnbrödssnittar med ost-, skink- och currykycklingfyllning
* Chokladdekorerade och "vanliga" marschmallows
* Chips och ostbågar
* Jordnötter
* Limepannacotta med bär
* Fortune cookies
* Fruktfat med bananer, kiwi, apelsin och äpple
* 2 kilo vindruvorSmå limepannacotta, fortune cookies och dooleys avslutade "förkvällen" och det tilltugg som bjudits på.

Bahnhof i Ängelholm hade innepremiär och strax efter midnatt var det smockfullt i hela lokalen. Roligt och trevligt med mycket dans och skratt.

Rundtrip på eventdagarna i Göteborg

Livsfarligt Göteborg!Vi var fem stycken från eventutbildningen som blivit inbjudna av både Eventakademin och Tech4Event redan på onsdagen.Nattenprisutdelningen under Eventdagarna. Håkan Sterner, i röd kavaj, är min mentor och ägde scenen med sin utstrålning. Man märker att han är van talare och programledare. 

Både under onsdagen och torsdagen, när övriga klassen kom på besök, fastnade vi i juicebaren som bjöd på goda juicekombinationer!VICTORIA

En pizzeria i Ängelholm kom i veckan ut med sitt reklamblad och den meny de erbjuder. Självklart fanns där som vanligt ett femtiotal pizzor att beställa. Men den som drog till sig min uppmärksamhet var följande:

VICTORIA - tomatsås, buffalomozzarella, fullkorn, tryffelsalami, ricotta, rucola, prsuto, armagnacgelé, anklever, pilgrimsmusslor, kobebiff, hummer, oliver, löjrom, 22 karats guld............. 30 000:-

Ja, vad sägs om en pizza med 22 karats guld, havets läckerheter och en hejdundrande blandning av köttsorter. För 30 000 kronor!

Jag tror det blir en sån till helgen!

Ängelholm är en händelserik stad!Resan uppåt

Efter att jag suttit rastlös i dryga timmen blev jag glatt överraskad över att se att Swebus faktiskt har internet ombord. Det kanske märks att jag inte åkt långt på ett tag men imponerande måste jag få säga att det ändå är.En ganska folktom buss. Dock skönt med tanke på möjligheterna till sittplatser och större utrymme.Ann-Sofie och Angelica har också hängt på. Uppe i Göteborg väntar sedan Andrea och Jannick.Eventdagarna 2010

Onsdag och torsdag kommer att ägnas i Göteborg och på Eventdagarna 2010. Trots att studenter egentligen inte är inbjudna har vi fått biljetter via det nätverk vi studenter byggt upp. 

Jag hoppas på många nya upplevelser, erfarenheter och fina kontakter inför framtiden.Efterfest Malmöfestivalen

Kvällen var då kommen för efterfesten av Malmöfestivalen. Uppskattningsvis hade ett hundratal slutit upp på restaurangen Bastard i Malmö som abbonerats för hela crewteamet. Bubbel som välkomstdrink lättade upp torrpratet lite bland de som inte tidigare träffats i den gigantiska organisationen och efter en workshop som gick ut på att vika Malmöfestivalens kvarblivna affischer till hattar föreställande djur var alla pigga och glada. Speciellt när priset var två drinkbiljetter. 
Buffen som dukades upp var också mycket frikostig. Bastard som specialiserat sig på kötträtter bjöd på allt från filéer, spansk skinka och korv till egen stenugnsbakad minipizza.

Kvällen spenderades för mig i djupt samtal med bland annat scenchefsassistenten för Malmö Stadsteater och chefen för Palladium.

Mycket värdefulla kontakter inför framtiden!


Trevlig, välorganiserat och genomtänkt. Malmös evenemangsorganisation vet hur man skapar bra fester och möten!Tack Lotta!

Tack Lotta för den fina inflyttningspresenten! Nu ska vi ha en mysig kväll med bad, ljus, frukt, ost och italiensk skinka... Och självklart lite bubbel.

Fotomodell

Idag har jag testat på att för första gången vara fotomodell i ett kommersiellt sammanhang. Ett fotoföretag i Malmö sökte modeller för trivselbilder som sedan säljs till reklambyråer och bokförlag både i Sverige och utomlands. Det blev foton i köket, runt köksbordet, under vardagssysslor, på fest, i trädgården, på skogspromenad och vid havet, alltsammans i sköna Falsterbo. Synd var bara att det regnade i stort sett hela eftermiddagen.

En ny och rolig upplevelse må sägas, dock med träningsvärk i käken efter 4 timmars smilande!

(Bilder från dagen är på uppgång)Från galapremiären

Lite bilder från gårdagens slutsålda och underbara galapremiär av Spelman på TaketLunds Stadsteater.
Gästerna anlände i vita limousiner, röda mattan var utrulladskytrackers lyste upp himlen, en kvartett sjöng härliga sånger, vinet stod uppdukat och fruktbordet sväldes över av melon, vindruvor, fikon, bananer och äpplen.

Alla var imponerade och hyllade föreställningen när kvällen var slut.

 

Under föreställningen var foajen tom på folk men teatersalen fullsatt, det är så det ska vara!

Del av ensemble under föreställningen.


Galapremiär ikväll

Ikväll är det äntligen dags för galapremiären av Spelman på Taket. Biljettförsäljningen har skjutit i höjden i en rasande fart och jag hoppas på fullsatt stadsteater ikväll. På plats kommer röda mattan att rullas ut, limousiner stå på rad, pressen trängas, champagnen delas ut och VIP-gästerna kommer anlända i typisk Broadway-utstyrsel.

Jag själv kommer att agera publik- och pressvärdinna och jag ser fram emot en underbar föreställning.

BOKA biljett redan nu så du inte missar höstens stora musikalsatsning! Bokar du via mig kan du även erhålla viss rabatterade priser.
Ängelholms flygplats fyller 50!

En rockig kväll med skrålande publik! Så kan gårdagens showframträdande beskrivas. Ängelholms flygplats fyller 50 år och det skulle firas med middagssittning, musikquiz och show.
Publiken började lite tvekande och blygsamt men efterhand som kvällen fortsatte ökade volymen och under party och rockmedleyt var gästerna så pass igång att de tillslut äntrade scenen och körde skydive.

Galet men underbart!

Fler bilder från showen kommer men vi börjar med lite backstage!

 

 

 

 

 


 


Första synen av giganten

För dryga veckan sedan besökte jag och Tobbe, Gekås Ullared för första gången. Ett stort möte med stora pengar i omlopp. Sammanlagt blev vi 6321 kronor fattigare men kom å andra sidan hem med så mycket saker att vi nu kan börja inredningen av den nya lägenheten.

Jag måste erkänna att jag längtar tillbaka. Det är lätt att bli beroende så det kanske blir en trip innan jul för att stilla abstinensen! 

 
Bortglömda bilder från festivalen

Kom på nu att jag glömt att lägga upp bilder från Malmöfestivalen. Därför kommer här lite backstage- och bandbilder från sommarens gratisfestival i Malmö.

Prins- och prinsesskalaset var helt fantastiskt med saftbjudning, utsmyckat godis och spännande berättelser. Ett riktigt inspirerande möte och jag drömde mig tillbaka till barndomen men kom strax efteråt på att jag jämt lekte cowboy som liten flicka. Jag tror att den där prinsessdrömmen börjar komma nu i efterhand. Jag ska nog ha ett kalas snart!

Dansbanan fick sopas varje morgon eftersom träden fällde mycket löv och kåda.Lasse Stefanz drog stor publik med ett folkflöde på 5000 personer under kvällen.- Det är ingen pannbiff, det är Wallenbergare!, sa kocken och drog på munnen

Under gårdagens show fick vi artister möjligheter att äta på Parametens restaurang och få maten tillagad av meriterade kockar. Det bjöds på Wallenbergare med kokt potatis, rödvinssky, palsternacka, morötter och stekta kantareller.

- Jaha, pannbiff, utbrast jag mitt under själv-serveringen.

En märkbar obehaglig stämning la sig plötsligt över köket och jag såg hur kocken drog på munnen och med stött och sur röst sade:

- Det är INGEN pannbiff, det är Wallenbergare! Det är inte ens likt en pannbiff. Den enda likheten är att köttet kommer från ett djur.

Aldrig har vi väl skrattat så mycket som när vi slagit oss ner i logen igen, väl dolda för kocken och hans irritation över min replik.

Nåja, för mig är det fortfarande pannbiff. Det såg ut som en pannbiff och smakade som en pannbiff. Den enda skillnaden var konsistensen. En Wallenbergare är tydligen finmixad och utan tuggmotstånd!


(Du hade rätt Aida, jag bloggade om incidenten!)


Jag älskar snälla människor

Under vissa perioder när kroppen och knoppen är lite labil uppskattar jag andra människors godhet extra mycket. Ja, jag kan nog säga att jag älskar snälla människor.
Igår var en helt otroligt hektisk dag med långa tåg- och bussresor till Lund, Helsingborg och jag-vet-inte-vart. Tobbe skulle skjutsas till flygplatsen, affischer skulle sättas upp i universitetsstaden, IKEA skulle besökas (premiärdagen i Helsingborg) och det skulle matshoppas. Efter 12 timmar non-stop utan vatten och med bara en banan och några köttbullar i magen var jag så slut varenda liten rörelse i kroppen sved och tårarna brände i ögonvrån. När jag då klev in i bussen som, förhoppningsvis, skulle kunna ta mig en bit på väg hem sa den kvinnliga chauffören:

- Det är mitt sista pass nu så jag kan släppa av dig närmare där du bor!

Finns det några vänligare ord och handlingar i denna värld?

Det är som att jag skulle kunna gråta nu, trots att nästan ett dygn gått sedan repliken uttalades.

Och efter dagens strapater med 5 timmars sömn bakom mig, stopp i tågtrafiken (som vanligt), en timmes extra resväg med buss, en missad leverans med tio minuter och med ett milslångt torsdagsschema fick jag tala med världens mest underbara kundservice-medarbetare på SEB. Skämtsam, trevlig och med ett kompis-snack i grundtonen.

Jag måste få säga det igen!

JAG ÄLSKAR SNÄLLA MÄNNISKOR!!RSS 2.0