X-arbete tar tid!

Jag måste säga att jag är glad att jag fått vara hemma den här veckan för att börja med mitt examensarbete. Jag har insett att det tar tid! Under fyra heldagar har jag nu suttit och funderat på frågeställningar, syfte, upplägg, researchat på nätet, lånat böcker på biblioteket, läst böcker, letat källor, analyserat källor, tittat på seminaier och föreläsningar och mycket mycket mer... Det tar aldrig slut!

Och jag är LÅNGT ifrån färdig med allt analyserande, letande och frågeställande! På måndag börjar jag min praktik på heltid och under tio veckor framöver ska jag försöka kombinera heltidsarbete med x-arbete. Roligt, absolut och tidskrävande, en självklarthet!

Bäst att jag fortsätter med andra ord...
Hemmajobb!

Det här med att arbeta hemma på mitt eget kontor med ett tydlig schema har Tobbe lite svårt att förstå. När jag säger:

- Jag kan försöka fixa lite mat tills du kommer hem från jobbet men jag slutar klockan 16, bara så att du vet!,

tittar han frågandes och helt oförstående på mig och säger:

- Men du är ju hemma hela dagen!

Hallå, jag jobbar! Och bara för att jag jobbar hemifrån betyder det inte att jag är ledig. 40 timmars arbetsvecka tror jag visst att det heter!
Den mentala orgasmen

Den mentala orgasmen skriven av Robert Öhlin svarar på alla frågor om kreativitetens praktiska, psykologiska och kulturella natur. Den handlar om det oförutsägbara, det felaktiga, udda eller rent utsagt idiotiska- allt det som gör dig kreativ!

Och nu letar jag efter ett exemplar av boken att låna, studera, analysera och ta till mig! Någon som har en till låns?

Bild: Adlibris
Photoshot i Falsterbo

I höstas deltog jag i en photoshot i Falsterbo för Bildbyrån. En hel del trivselbilder skulle tas och det var en ny erfarenhet kan jag säga. Lite krystat att se "hemma" ut, att skratta på beställning och se välkomnande ut i alla olika vinklar och vrår men roligt och lärorikt var det i alla fall!

Ett litet smakprov:
Bilder: Jens & Adam- Apelöga
ME!

The Secret to you:

The Secret

Har du läst "The Secret"? Är svaret Ja- Bra! Använd dig av det! Är svaret Nej- Vad väntar du på? Sätt igång!

Just nu är jag i full gång med att dra till mig $200.000, det vill säga 1.400 000 (en miljon fyrahundratusen) kronor och det kommer fungera!

Vandring i KullabergTobbe ville inte vara med på bild, det är därför han ser så otäck ut. Jag hade hellre haft kvar hans riktiga ansikte...


Picknick i solskenet! Perfekt lördagsförmiddag/ lunch med andra ord.


"Lilla Italien" kallas denna utsiktspunkt i Mölle! Fantastiskt!

En vecka av förväntan

Efter en hel del möten, telefonsamtal och väntan har jag äntligen fått en fantastisk praktik som ska vara min arbetsplats under de kommande 10 veckorna och självklart hoppas jag på en förlängning. En ny erfarenhet som jag vet kommer inbringa ny kunskap och trevliga kontakter! Varierande arbetsuppgifter, förhoppningsvis en musikal och kanske till och med ett eget projekt ligger framför mina fötter.

I väntan på att ett kontor ska iordningställas med telefon, dator och liknande utrustning påbörjar jag mitt examensarbete under den kommande veckan!

Det blir en vecka av förväntan- och längtan efter Malmö Opera!

Psykologisk inbjudan!

Något som jag funderat över och även beprövat är hur jag kan skapa en layout där jag vill framföra ett budskap men samtidigt undvika att göra det för tydligt för mottagarna. Ett slags psykologiskt tanke-buskap i det hela!

Ett exempel på detta är när jag skapade en inbjudan till en privat fest jag skulle arrangera. Jag älskar blommor, speciellt orkideer och valde därför att prova att göra layouten med ett utseeden som liknade just en orkidée. Självklart hade jag en baktanke, inte för att jag kräver en present varje gång jag får besök, utan för att jag ville testa hur stor inverkan mitt inbjudningskort och min layout hade på deltagarna.

Och resultatet blev precis som jag tänkt mig. Jag fick inte vilken blomma som helst, jag fick en orkidée! Och jag fick inte bara en, jag fick två (från två olika personer dessutom), till och med ganska lika just den orkideen jag hade på inbjudningskortet!

Intressant studie med andra ord!

Efter månader av funderingar

Till slut har jag tagit ett beslut som jag känner mig myckte nöjd med och som jag tror kommer riktigt bra! Jag har lämnat opertören Tele2 efter 12 år av lojalitet och istället övergått till Telia. Visserligen är Tele2 den billigaste operatören men det är inte alltid det som styr. I det här avseendet var det faktiskt TILLGÄNGLIGHETEN som var det väsentliga och så fick jag ju en massa annat smaskigt på vägen, en ny iPhone 4 och Spotify Premium till exempel.

Så nu väntar jag på leveransen den 28 februari...

Spännande!En liten tabell till hjälp...

För egen del har jag gjort en tabell över vilka telefonabonnemang och priser som är mest förmånliga i dagsläget. När den väl var gjord insåg jag att jag lika gärna kunde hjälpa andra i denna djungel av telefoner och abonnemang.

Priserna är baserade på abonnemang, bindningstid 24 månader med iPhone 4 16gb.

(Klicka på bilden så kommer den upp i större format. Grön ruta= nr.1, gul ruta= nr.2, röd ruta=nr.3)

Slutsats

Billigast: Tele2 Privat Snackis surf 445, 92:-
Dyrast: Tre Företag Fast 828:-

Alla priser i rutan summa är EXKL moms. Vill du se momsen, lägg på 25%

Priserna är baserade på mitt eget samtalsmönster!
Middagen!

Så kom den STORA dagen i måndags då jag skulle få hem fem härliga tjejer på middag, en kväll inspirerad av "Halv 8 hos  mig".

Så därför bjuder jag på lite bilder (copyright Ebba och Evelina)
Bröllopsmässan 2011

Så var Bröllopsmässan 2011 i Malmö avslutad. En helg som inneburit många nya intryck med modevisning, modeller och nya klänningskollektioner. TV4 kom under söndagens första visning och filmade för nyheterna TV4 Öresund. Dock stod jag själv beredd backstage och agerade modellassistent med snabba ombyten och med hjärnan full av lösningar för eventuella problem, så jag var själv aldrig med i bild.

Som tur var flöt alla fyra visningar på smärtfritt och succén var ett faktum!

En helg med fart med andra ord!
Praktikskada

Nu är Melodifestivalen igång. Och jag har i och med detta insett att jag fått en praktikskada. Det första jag nämligen gjorde var att titta på golvet.

- Det golvet måste .... ha lagt.

Det andra jag såg var ledväggarna.

- Jag undrar vem som levererat dem?

Sen såg jag ljuset och frågade mig om det var en ljustekniker som skötte ljuset avsett för TV och om det var en tekniker som stod för arenaljuset. Så fortsatte det under hela showen.

Praktikskada och lite arbetsskada! Yes, I know!Halv 8 hos mig!

Efter en hel del tankar och idéer har jag och några vänner dragit igång en version av "Halv åtta hos mig", succéprogrammet på TV4, men numera benämnt som Halv 8 hos mig. På måndag är det min tur och jag är först med att inleda hela omgången. Spänningen är på topp!

Idag presenterade jag kvällens meny som ser ut som följer:


Temat är Lyx i Köket.

Till förrätt serveras Havets pärla- pilgrimsmussla och jätteräka med två olika dressingar. Varmrätten består av helstekt filet de porc med balsamicobakad rödlök och jordärtskockpuré och har fått namnet Landets läckerheter. Efterrätten är en Cocktailtoddy á la Mannerheim. Vissa kanske känner igen den från ett av januaris program av Halv åtta hos mig.

Wish me luck!
RSS 2.0