Lovisa har...

... sökt jobb som underhållningschefLiseberg med start 2011. Oavsett om jag är intressant eller ej så kommer de få en liten hum om vem jag är. Och bara det är ett framsteg i sig!
Förfädersrundvandring i Linköping

Eftersom turnén i veckan anlänt till Linköping passade jag idag på att gå en förfäders- eller släktrundvandring i den sköna staden.
Det hanns med både besök av mormors barndomshem och av gammelmorföräldrarnas grav på kyrkogården strax bredvid. Tur att mamma min guidade mig via telefon medan jag lufsade omkring i nästan en halvmeter snö.

Har du någonsin känt känslan av värme och samhörighet i närheten av någon sedan länge bortgången människas gravplats/minneplats?Efteråt fick jag mammas fina minnesbeskrivning om mormors gamla hus skickad till mig:

"Du skulle sett hur fint min mormor hade det inne hos sig. Stor hall med salonger, matrum, herrrum och jungfrukammare. Dubbeldörrar till de stora rummen. Man kunde springa runt mellan rummen och det fanns många platser att gömma sig på när man lekte kurragömma.

Förr i tiden kunde man ringa till personalen i köksdelen från de olika rummen. Det fanns en markeringsdosa på väggen utanför köket i serveringsrummet där man kunde se i vilket rum man ville ha service.
Det fanns en ytterdörr i köket ut till trädgården på gaveln där trädgårdsmästaren kunde komma in och få en kopp kaffe.
I köket fanns även ett stort kallt skafferi där man kunde gå in och hämta det mesta i matväg. Där stod även svaldricka i sånna där stora flaskor (som vi har hemma som prydnad).
Sen fanns en källare med en massa rum. Det var mörkt och luktade gott av kall olja!
Vinden var oxå spännande. Man kunde gå in i vindsdelen och klättra upp på en lång trästege. Där kunde man klättra upp och öppna en taklucka och titta ut. På vinden fanns det en massa spännande gamla saker, precis som på film.

Jag för min del sov ganska så dåligt när jag var där. Dels för trafiken ute på gatan och dels för att mormors alla klockor slog varje hel och halvtimma. Speciellt också till jul då tomten skulle komma. Jag fick så mycket godis och kakor så sockerhalten i kroppen var på topp.

Jag minns att jag hittade överallt utanför och kunde gå ner till stan och tillbaka utan att gå fel. Jag kunde genvägarna mellan husen. Det var inte långt alls!"


Jag tyckte direkt att det lät underbart! Jag kunde på något sätt känna dofterna, smakerna och höra ljuden inifrån och utanför huset. Livlig fantasi brukar det kallas.

Kanske det är en av anledningarna till att jag blivit kreatör!

Jul på Liseberg

Efter tre år möttes vi igen! Ida och jag möttes upp utanför Lisebergs väldiga portar. Trots att så lång tid kändes det inte alls konstigt eller krystat. Jag tror det blir så när man inte har några "löften" om att höra av sig si och så ofta eller att man måste träffas för att behålla bekantskapen.

Ett möte då och då helt utan krav eller begränsningar är det bästa!
Omvända sovvanor

Ute på turné har jag märkt att det lätt blir omvända vanor vad gäller sömnen. Det är sällan att jag lägger mig innan ett och går upp innan tio.

Skönt kan man tycka, men mycket ovant för mig som är van vid 22-07.
Första kampanjen

Så har jag genomfört min första kampanj hos Buzzador. Det hela gick ut på att skicka in mitt gamla, trasiga och oanvändbara guld till Guldbrev. Deras experter värderade mitt guld och förde över värdet i pengar till mitt konto inom 24 timmar. Förutom dagens guldvärde fick jag även 10 kronor extra per gram guld.

Det hela gick mycket smärtfritt. Jag fick hemskickat en påse som jag kunde försegla och sedan lämna in på närmaste postkontor. Guldet och brevet var därefter rekommenderat och försäkrat hela processen ut. De skickade även tillbaka eventuella pärlor och länkar etcetera.

Perfekt inför juletider med lite extra klirr i kassan!

Nu har jag möjlighet att låta mina vänner få ta del av samma erbjudande. Klicka HÄR och följ instruktionerna!
Dagens lärdomar 2

Efter en vecka hos ljusavdelningen har jag varit med om någonting som jag tyvärr ser som en livstidslärdom. Kablar hit, lampor dit, kopplingsboxar här och ribaltor där.

Pan: Lampor riktade horisontellt/ vågrätt

Tilt: Lampor som istället är riktade lodrätt

Jag har

varit med och skruvat isär en ribalta som är en stående lampa med LED lampor. Kan bland annat lysa upp tyger.

både skruvat upp och ner en schackel vilket är en U-formad bygel som binds samman med en genomgående skruv. Finns till för att fästa med kedjor, vajrar och ringar etcetera.

Utsikt från rummet

Sitter och försöker vara kreatör ändå in till själen och njuter samtidigt av utsikten från mitt rum!


Hur tänkte de?

Jag förundras och irriteras över är bristen på vägguttag på hotellrummet. Än så länge har jag hittat ett. Är det meningen att fön, plattåg, mobilladdare, kameraladdare och dator ska samsas om detta?


Hur tänkte de här?

 

 

 


Gothia Towers

Så har jag äntligen checkat in på Gothia Towers, efter en lång arbetsdag med nya upplevelser och erfarenheter hos ljusteknik-avdelningen.

Dubbelrummet som jag bor i är inrett i sköna jordfärger med stora sängar, fåtöljer, helkroppspegel, skrivbord, minibar och stor toalett med badkar. Utsikten brer ut sig över vackra Liseberg som är upplyst i färger och lampor under hela kvällen och natten, precis som "Jul på Liseberg" ska vara.

Underbart!
Nästa Göööteborj!!!

Så var karlstad avklarat! 40 timmars arbete utspritt på tre dagar. Det kan tyckas vara en hård bransch och det är också helt rätt. Många kan titta på mig och utbrista.

- Ta dig ur medan du kan!

- Vad har du gett dig in på!

Men jag älskar det! Ska jag då hoppa av och sysselsätta mig med något som jag uppskattar mindre?

Nästa anhalt blir Göteborg och Skandinavium. Vi stannar i två veckor och jag hoppas få chansen att strosa runt lite i stortaden. Bara busvädret villl lugna ner sig lite.

Over and out!


Bildbevis


Klockan 6 på morgonen började humparna att bygga scentaket och grunden.


Kapporna av tyg är ditsatta efter lite om och men.

Lösning på problem nummer 1:

Märk alltid ut vart byxor och kappor, bultar och vajer ska hänga (och kom ihåg att ta bort gammal tejp, det är mycket förvirrande att ha kvar, speciellt om de är i samma färg). Det ger ett mer effektivt arbete och undviker onödiga klättringar i trossar! 
En bra producent...

Citat från Lasse, head rigger:

- En riktigt bra och duktig producent eller projektledare är en person som vet vad vårt jobb handlar om och kan göra det själv. Kom ihåg det!
Dagens lärdomar 1

Dagens lärdomar del 1

Idag har jag:

sett en pundare
frågat vad en hump är för verktyg och fått ett svar som jag både "skämdes" för och inte väntade mig
lärt mig vad ett dogbone är
fått förklaring till varför bultarna/skruvarna inte kommer i hålet. Svar: Jag skruvade åt fel håll...

Tyg, dekor och trasiga händer

Så har turnén med Björn Skifs dragit igång. Gårdagen slutade med tågresa till Stockholm och därefter turnébuss mot Karlstad. Trevliga gubbar, öldrickande (mina förutfattade meningar bekräftades), minisängar med klaustrofobivarning och snarkningar. Så kan väl nattens strapatser sammanfattas.

Det var med stora öron och ögon som jag vaknade imorse för att göra mig i ordning för dagens arbete. Visserligen hade jag inte så stor koll på vad jag skulle göra men när jag efter frukost fick uppgiften att spendera veckan hos Tyg & Dekor (scenteknik) satte jag igång. Och nu efter 13 timmars ihärdigt arbete stupar jag närapå i säng medan gubbarna samlas nere i baren. Benen värker, händerna är torra och trasiga efter smuts, vatten och tygarbete. Men många nya upplevelser har jag mött.

Vad jag tyvärr tidigare har erfarit är att vi blivande och nuvarande projektledare och producenter i eventbranschen på något vis tar tekniker och riggare för givet. Vi säger:

- Äsch, vi hänger upp lite tyg längs med väggarna och knyter rosetter på alla stolar. Vi hänger upp några lampor och använder ett enkelt PA.

Men oj, vilket arbete. Det har jag fått lära mig nu. Meningsbyggandet och orden är ett språk i sig. Personligheterna lika så. Arbetet är ett livsverk!
RSS 2.0