Nya jazzskor


Jazzsko med delad Pu- sula (340:-)

Från Dansskor.se

AUDITION~ eslövs fhsk

Innan sång- och teateraudition~

Eila:
- Vi har fått goda ord från Annette om dig från dansen tidigare idag.Efter teateraudition~

Eila:
- Du kan köra hela musikalen själv. Det skulle du klara!


Efter sångaudition~

Eila (storbölandes):
- Ulrika, titta inte på mig då börjar jag bara gråta. Nej, jag klarar inte mer idag!


Magnus:

- Ja, en tår letade sig faktiskt fram i ögonvrån.

HAPPINESS
SATISFACTION
<3 


Improvisationsdans

Danslärare Annette om min audition med improvisationsdans:

- Jag skulle ha velat spela in dig på film så du fått se hur duktig du är.

Mål och drömmar

När jag kom till Eslöv hade jag ett mål och ett dussin drömmar. Jag har behållit alla idag och många fler mål har kommit fram under tiden och byggts upp längs vägen.
Sedan liten har sången alltid följt mig genom livet. Den är min starka sida och det är den som jag lagt all koncentration på. När jag senare kom in i musikalbranschen förstod jag inte hur stor tyngd dansen har idag i de flesta arrangemang. Men med glädje kom jag underfund med det, kanske lite sent... men bättre sent än aldrig!

Hur många gånger har jag inte 'förbannat' mina föräldrar för att de inte tvingade mig till balettlektionerna som sexåring. Tydligen var jag helt inne på cowboys, bilar och vapen då och envishet var bara mitt förnamn.

Idag står jag här och dansen har nästan tagit över hela min fritid. Att jag inte tidigare insett hur fantastiskt det kan vara slänga huvudet, hoppa upp i luften, slänga sig ner på golvet eller göra helt vanliga pliéer, piruetter och tondyer. Jag kom för att lära mig dansa... jag har kommit långt, har en bit kvar att gå men går framåt varenda dag och tröttnar inte.Birigt Åkesson

Jag kan se er...

Hittade av en slump en liten novellserie jag skrev några år tillbaka. På något sätt har jag alltid haft lättare att anta en teaterroll och en skepnad som aggressiv, sorgsen eller deprimerad. Kanske är det på grund av den stora motsatsen mot vad jag är i verkligheten som gör att karaktärerna lockar.No.1 JAG KAN SE ER...


Jag kunde se det redan innan vi hade sagt hej till varandra. Han tittade aldrig på mig, han sneglade inte ens. Inte ett enda ögonkast. Den enda han hade lgonen för var skönheten bredvid mig. Min vän. Hon stirrade tillbaka, in i hans bruna vackra ögon.

Det var som om man kunde drunkna när man sjönk allt djupare, som i en salgs trans, in i hans ögon.

Den första han omfamnade var hon. Till slut, efter några sekunders nära-drunknande-upplevelser, vände han sig till mig och kramade även mig. Men hela tiden med ett vakande öga över henne. Var det egentligen så här det skulle gå? Jag förstod inte riktigt det fel jag gjort eller om jag någonsin begått något fel.


Han slängde sig över henne. Hon skrek och nästan kiknande av skratt. Ändå fortsatte han lika lekfullt som vanligt. Även om vi inte hade känt honom mer än några veckor, var det som om vi redan visste det mesta om varandra. Eller kanske visste de två mer än vad jag gjorde. Själv satt jag stilla bredvid dem, långsamt skrivande på datorn och med ett leende på läpparna. Egentligen ville jag gå, bara en liten bit bort, alldeles runt hörnet. Men jag satt kvar, medan den lilla kärleken jag hade insydd i min kropp rann ut. Liksom dagg på ett rött rosenblad i en sommarträdgård. Men den hör kärleken försvann inte, den rann bara ut för att avdunsta och stiga upp igen, lika stark som innan. Han nafsade i hennes öra. Hon skrattade nästan ännu högre än tidigare.

Jag satt kvar, ville inte röra mig. Jag kikade bara på dem, log och skakade på huvudet. Hon låg upp och ner och han över. Jag kunde inte resa mig. Jag förmådde inte att ta ett enda steg över golvet, fram till toaletterna. Jag ville inte lämna dem ensamma.


Det var jag som upptäckte honom. Hon följde bara med, lurpassade bakom mig. Musiken var öronbedövande och hela lokalen var mörklagd förutom de lampor som blixtrade över golvet. Jag var det första som dansade med honom tätt intill. Det var våra kroppar som rörde sig i takt med musiken, hans och min. Det var jag som tog på honom med mina bara händer, smekte honom när vi dansade.

Några veckor efteråt träffades vi igen. Jag hade längtat och trånat efter att få se och träffa honom, men det blev ingen dans denna gången, bara blickar. Jag såg att hans ögon bad, han ville lika mycket som jag.

Dagar och veckor flöt fram som årtusenden tills vi möttes igen. Båda såg varandra och dragningskraften var som den starkaste magnet som någonsin tillverkats. Jag var en plus- och han var en minuspol och vi dansade hela natten. Det var första gången DE upptäckte varandra. Timmarna efter stod vi tillsammans och han bet i hennes öra, inte mitt. Han stod tätt intill henne, med munnen vilande mot hennes panna. Jag stod bredvid och försökte tränga mig igenom. Bara för att komma lite närmare.


Hon talade aldrig om honom som sin, utan som min. Men det hela var fel och jag började inse det. Hon hade känslor för honom även om hon kom med bortförklaringar. De skrev till varandra varje dag. De pratade om allt, timme efter timme. De sände bilder och ringde till varandra. Själv hade jag varken bild eller telefonnummer. Jag stod på sidan om och såg det hela fortgå. Allt gick snett och felen lade sig på högar.


De skrattade, sjöng och dansade. Allt det som jag en gång drömt om att få göra.

Kärleken försvann inte, den var fastsydd med korsstygn djupt in i hjärtat. Ibland slet den sig loss och fortsatte långsamt nerför och som en jojo kom den tillbaka i slutet av änden.

Folk började prata, något som aldrig tidigare visat sig vara bra. Jag gömde min a känslor och tankar. När jag åkte hem regniga och blöta dagar fortsatte de att gå vidare, sida vid sida. De skiljdes inte åt, de gick inte åt varsitt håll. De gick bredvid varandra, lika glada som vanligt, när bilden av dem tonade bort.


Hon frågade mig vad jag tyckte om honom, om mina känslor för honom. Jag svarade avvaktande och förstod inte riktigt vad som hände eller vad som skulle ske. Ändå berättade jag:

-         Han är en vän och kommer alltid vara det. Jag har inga så kallade kärlekskänslor kvar för honom. Det är slut, han är över. Hans tid är förbi. Han är en underbar och mysig kille osm behöver kärlek men endast en vänskaplig sådan från min sida.

Orden flöt på som ett skenande tåg, det vill säga kanske lite för fort. Men hon lade inte märke till någonting. Hon stod med ett svagt leende på läpparna. Jag förstod inte vad jag själv sagt. Var det så här jag ville att det skulle sluta?

Jag gick ensam iväg med tankarna farande i huvudet.

Jag ville ha honom, jag ville se och träffa honom, känna på honom, vara tätt intill, lugnt dansande tillsammans. Jag ville höra hans röst, ta hans hand, skratta och prata med honom. Jag ville gå ensam med honom genom det duggande regnet om hösten och längs med vågorna om sommaren. Jag vill gräva ner mina händer djupt i hans hår, dra in hans doft och lägga min panna vilande mot hans bröst. Jag ville att hans skulle ta p mig, kommunicera med mig känna att jag fanns hos honom, inom honom.


Jag var galen i honom! Jag älskade honom!


...kan ni se mig?No.2 ...KAN NI SE MIG?

Lika salt som Medelhavsvattnet

, där solen steker och mänskligheten gör allt för att huden ska bli så gyllenbrun som möjligt inför vinterns kyla och likblekhet, rann en tår nerför min rödfrusna kind. Helst av allt skulle jag velat plocka ut minnena ur mitt huvud och placerat dem där endast jag kunde nå dem. Jag gick längsmed isens kant och under forsade vattnet lika glatt som vanligt. Kala trädkronor sträckte sig mot himmelen och blöt snö tyngde ner de tunnaste grenarna. Gatlampornas svaga sken lyste upp snön likt kristaller i en isgrotta.

Mina andetag förvandlades till ånga medan ännu en tår lösgjordes från mitt öga. Tåren silade långsamt ner, via äppelkindens skåra och vidare över läppen för att bilda en stor droppe vid hakans slut. Den fortsatte och som i slow motion föll den ner mot den snötäckta marken.

Jag vände mig om, gick in mot träden, bort från ljuset och mot mörkret. Intet skrämde mig mera. Jag stannade upp väl synlig för andra men mörkret slöt sig omkring mig för varje minut som gick. Jag suckade och tåren blev till tårar. Med ett förkrossat skrik gled jag ned på knä och sjönk ner genom den mjuka snön.

Det enda som hördes i den mörka vinterkvällen var ekot av ett förtvivlat vrål och hulkandet av tårar som gav sorgen mat.

Min kropp tynade långsamt bort, den försvann alltmer för varje ögonblick. Tynade medan kärleken stärktes och sköt i höjden, men hoppen om kärleken sjönk. Mitt hjärta var fast med tiden. Sakta förlorade jag den kraft som så länge funnits där- Jag var en förlorare, hon var en vinnare. Hon vann hans hjärta- jag vann endast mitt eget. Hon var allt och framför allt HANS, jag var inget, ingen. För dem fanns det ljus, för oss fanns det mörker. Ett mörker som bara de lågt ställda och bortkomna ser. Var jag en sådan? I alla fall hade jag blivit det. Hon var hans- han var hennes. Vem var jag?


Hon skrattade, fnissade och kiknade av skratt när hon var tillsammans med honom .Jag gick på sidan om. Jag var en pöl av en tjock, flytande massa som sakta följde vartenda steg de tog. Hon pratade livligt med mig fastän jag inte hörde på. Massan nere på marken var djupt försjunken i egna tankar. Redan från början hade han siktat in sig på henne. När han rörde vid mig var det hennes kropp och hud han föreställde sig. Han tog på henne genom mig. När han talade till mig var det hon som fanns i hans innersta tankar. När jag skrattade var det hennes ljud som dränkte mitt. När jag drömde om honom var det han som drömde om henne. Helst av allt ville jag res mig upp, rak i ryggen och på ett självsäkert sätt skrika, rakt i deras förvånade ansikten:

-          Ta vad ni vill! Tag min kropp, mina tankar, mitt blod, mina lemmar. Men tag för Guds skull inte mitt hjärta.

Men de tog ALLT. Allt som fanns till mitt yttre och i mitt inre. Jag blev krossad och det fanns ingen som kunde stoppa det. Mitt hjärta blev hårdast drabbat. Där fanns min kärlek, mitt hopp, mina drömmar. Allt blev slagit i spillror, pulvriserat till korn och med vinden fördes det bort.


Ibland när de stannade upp och hon slängde sig kring hans hals för att kyssa honom föll jag ner i ett djup som var omöjligt att ta sig ur. Inte förrän hon väckte mig ur mina tankar kunde jag långsamt klättra upp. Utan att se de dunkla skuggorna i mig, långt bakom hornhinnans rand, fortsatte vi gå. Men endast ett skal följde efter dem. Om jag vände mig om såg jag själen stå kvar, förkrossad, medan tårarna suddade bort varje kontur jag kunde urskilja. Som vattnets ånga lyfte min själ mot den klarblåa himmelen och försvann bort. Den bildade ett moln och salta regndroppar öste över skalet på marken. Men ingen lade märke till det. Jag stod stilla med endast skalet kvar av mitt liv, medan hon och han fortsatte gå. Iväg från problem, inre hunger och svartsjuka. Iväg från mig.


Jag kan fortfarande se er... kan ni se mig?


Om: Arbete bakom scenen~ MalmöOperan

Spännande, exhalterande... WOW!

Att arbeta framför scenen har alltid varit en självklarhet för mig. Men att arbeta bakom har faktiskt aldrig slagit mig. Under tiden som repetitionerna med Sweet Charity pågick (tyvärr inställd nypremiär) fick jag en helt ny syn på detta fenomen. Att producera, regissera och ställa allt till rätta, veta vart alla ska hålla hus och ha ett stort ansvar över hela produktionen har lockat mig alltmer. Och så som Mathias sa:

- Nöjesbranschen är svår. Konkurrensen är stenhård och att hela tiden ha en sådan press på sig är tungt.

Inte för att det gör mig något, jag blir bara triggad av konkurrensen runt om mig, men det han sa lockade mig till att tänka i flera och nya banor.
Så när vi tillsammans klev in på MalmöOperans besöksingång öppnade jag mina sinnen för att få erfara en helt ny värld. Och efter två och en halvtimmes möte om Malmö stads Näringslivsgala, scenografi, ljud/ljus, effekter och allmänna praktiska saker kände jag mig mer än nöjd och en aning yr. Nåja, alla termer kanske inte satt men att arbeta backstage ger något. Nya möjligheter, en nya syn men framför allt- Livserfarenhet (tyvärr kan jag inte avslöja några smaskiga fakta... hemlighetsstämplat! Sorry...)

Praktikplats som assistent åt Live ansvarig för hela galan... inte så pjåkigt alls!


MALMÖ NÄRINGSLIVSGALA- MALMÖ OPERA/MUSIKTEATER

16 Mars 19.00

Programledare:

    

 

Artister:

   Bilder från: Malmö Stads Näringsliv

LOVE


Kärlek från Tobias <3


Komplett samling

Min musikalfavorit samling är snart komplett och alldeles... alldeles UNDERBAR!Chess på svenska (53:-)

Ta plats!

Sångpedagog/lärare Ulrika om att ta plats:

- Det är härligt att se en så sund människa som du Lovisa. Du vet liksom att du är så bra som du är. Du tar ingen annans plats men ändå tar du ut DIN plats på bästa sätt.

20080220   


Våren?

Efter förra veckans värme, knoppar och fågelkvitter.... till gårdagens snökaos och detta!

Vart är våren?
Avlägsna släktingar

Släktforskning är riktigt roligt. Och trots att jag aldrig riktigt ägnat mig åt detta är det ändå spännande att se varifrån man egentligen kommer, varför man hamnade just där man är idag och hur generation efter generation sett ut. Men det mest exhalterade av allt är om man av ett rent tillfälle råkar(...) hitta en 'kändis' i släkten.

Jag fick nyligen veta att min morfars kusin, Gunnar Hahn, känd kompositör och folkvisemusiker, varit gift med ingen mindre än Ulla Billquist (ursprungligen från Eslöv- Sammaträffande?!?).

Så ett litet smakprov från en ingift, avlägsen släkting.


20090218- Nya kap under dagens galenskap

Vit, söt body- Vinnande bud från Tradera (51:-)


Bild: Lunasvartkatt:

Kristina från Duvemåla- som jag längtat och trånat och efter att ha varit nära ett internetköp (199:-) struttade jag in på Erikshjälpen i Eslöv. Vad ser jag då i montern OM INTE: Kristina (75:-)- my LOVE! 


Bild: Kristina fr Duvemåla

...
SOM ETT BARN PÅ JULAFTON
...

Praktikplats som assistent på MalmöOperan

Mottog följande mail från producenten av Sweet Charity:

" Hej Lovisa,

Jag är glad att du hade trevligt igår och att du tar hela affären med den inställda nypremiären på det sätt du gör.

Om du är intresserad skulle jag kunna erbjuda dig lite praktikerfarenhet vid ett större event. Jag är ansvarig live-producent för Malmö Stads stora Näringslivsgala på Malmöoperan.
Om du har möjlighet och är intresserad skulle du kunna hänga på som min assistent och se det hela inifrån. Det skulle i så fall innebära att du följde med på vårt avslutande planeringsmöte, var med när vi förbereder på Operan och sen var med på rep & föreställning. Galan omfattar prisutdelning och artisteri. Om du är intresserad skulle det bli både lite hårt, praktiskt arbete och lite mindre fysiskt men nog så stressigt arbete under show.
"

Ett tåg lämnar perrongen men så helt plötsligt, mitt i det miserabla, syns en ljusglimt och plötsligt ankommer ett nytt skinande tåg som man kan hoppa på!

YES!

Inga fler tårar, nya tag och en ny morgondag!


Ett ödesdigert beslut, ett spucket hjärta, tusentals gråtna tårar...

Mitt hjärta blöder.
Jag fattar ingenting.
Finito, nothing

SLUT!!!

Jag vet inte vart jag ska ta ton. Detta inlägg var från början tänkt att handla om det första mötet med Sweet Charity gänget. Ni skulle få en liten inblick i hur allt gick till, hur härligt det var att äntligen komma igång och hur allt lektes fram. Men när jag satt mig på stolen i den kantiga ringen i salen på Lunds stadsteater stannade mitt hjärta och gång på gång ekar de ödesdigra orden:

- Jag har mycket tradiga nyheter...

Min hjärna slutade fungera vid samma ögonblick som Mathias tog till orda. Mitt hjärta sprack i tusen bitar och föll ner som aska på golvet. Mina tårkanaler var nära att svämma över och dränka hela ansiktet i tårar.

- Nypremiären av Sweet Charity är inställd.

Jag vet inte hur många gånger dess ord kommer hoppa mellan väggarna i huvudet.
Jag har bara minnen av korta sekvenser och ord men ändå minns jag allt som om alla stod omkring mig i detta ögonblick.
- Affärsmässiga beslut
- Dålig biljettförsäljning
- Inte den respons vi väntat oss
- Finanskris
- En risk vi inte vill ta


Det är INTE av den saken att jag övat in allt under 1,5- två pressade veckor som gjorde hål i min kropp. Hela inlärningen gjordes av rena farten. Så är jag skapt och det intresset kommer jag bära med mig hela livet. Det är av den enkla anledningen att jag längtat så extremt mycket efter att få samlas hela ensemblen och få stå på scen, ge 150% varenda gång, få strålkastarna i ansiktet, ha en inre rädsla av att någonstans göra fel och se ridån falla och höra hundratals applåder.
DET ÄR LYCKA!

En lycka som är obeskrivlig men som just nu tycks vara långt, långt borta.

Musikal är mitt liv, min familj, mitt hem och mitt allt. Det är något som aldrig kommer lämna mig utan följer mig ändå ner i graven och följer mig i evighet.

Just nu är jag TOM. Tårkanalerna är tömda. Vätskan är slut och saltet behöver fyllas på för att kunna producera nya tårar. Jag har inte glömt och kommer aldrig glömma, men nu ser jag framåt. Även om kroppen ännu inte vilat upp sig efter gårdagens... beslut! Och mitt hjärta har ännu inte läkt.

...

Men det är vid sådana här tilfällen som jag också blir taggad. Inom mig växer en känsla av något jag inte kan sätta ord på. Jag lyfter upp och i mitt huvud reser sig en kraft som säger:

- Jag ska visa dem. De ser inte sista gången av mig. Jag SKA bli musikalartist. Jag ska sätta upp stora musikaler och jag SKA få ge allt och ännu mer. Tills den dagen jag stupar av ren trötthet men med ett lyckligt sinne.

En dag!Hitta fel?

Sångpedagogen/läraren Ulrika (igen) under förra veckans sånglektion:

- Jag vet inte vad jag ska säga mer Lovisa. Alla låtar du tar dig an sitter direkt och det är så perfekt att det numera är svårt att hitta några fel.

GLADA STUNDER i England

När jag lämnade England och Gerrards Cross för drygt ett år sedan åkte jag inte ifrån några minnen... tvärtom.
Att arbeta med ett autistisk barn gav mig mycket glädje och jag kan fortfarande skratta tills tårarna rinner nerför kinderna, när jag tänker tillbaka på James små skrattattacker och glädjestuder (vilket var ganska många).

Här är två klipp som sågs om och om igen och med lika stor glädje varenda gång. Hur många gånger vi lekt till dessa filmer och imiterat skådespelarna kan jag inte räkna ens på fingrarna.


Om: flytten till Skåne

En tanke slog mig när jag satt själv på tåget in till Malmö häromdagen. För bara ett år sedan var hela Skåne väldigt främmande för mig- ett ganska exotiskt landskap med platt, platt och återigen platt mark, något som gjorde att man såg oändligt långt bort i fjärran när man färdades på vägarna. Då var Skåne också enbart en genomfart mot andra planer och mål.

Nu är hela situationen annorlunda.
Jag sitter och ser ut på mitt hem.
Ett hem där vindkraftsverken står på rad och där åkrarna brer ut sig och omger mig.

Jag hade inte väntat mig en flytt till södra Sverige och jag hade aldrig ägnat en enda tanke åt en framtid i Eslöv.
Men såhär i efterhand ångrar jag det inte ett enda dugg!

Eslöv- SKITstaden

Under de sex månader som jag bott i Eslöv har jag upptäckt en sak- Vilken jäkla SKITstad denna lilla håla är.
Jag är verkligen ett fan av Eslöv som by, det finns det som en liten stad behöver- hyfsad shopping, mataffärer, pizzerior, frisörsalonger, pubar, nära till tåg, buss och storstäder och andra offentliga platser och tillbehör. Men så finns det även en hel del saker som inte BÖR finnas.

Det är all, äcklig... hör och häpna- Hundbajs!

Jag tror aldrig att jag sett så mycket bajs på ett och samma ställe. Nertrampat, utspritt, på gatan, på trottoaren, på gräsmattorna, i blomrabatterna, till och med i trappor.
Men det som nästan gör mig förbannad är att det finns en hel del 'hundbajs- papperskorgar' som står uppställda lite här och var. Om det är fulla har jag inte gjort mig mödan att undersöka, kanske skulle det behövas, men jag förstår inte varför man inte tar upp efter sin hund. Jag vet inte om det är skåningarna som är halvt blinda eller helt enkelt likgiltiga men något fel måste det vara.
Vet HUT alla ni som tror att jag inte ser!

Med andra ord kan jag, än en gång, med gott samvete säga att Eslöv är en riktig SKITstad!

Och jag hoppas på en rejäl förbättring...Bild: Lisas Positiva Negativa

Sweet Charity

I och med att Sweet Charity snart har nypremiär på Lunds Stadsteater håller mina egna små repetitioner på för fullt. 
Gårdagens fyra timmars studerande och noga nedskrivna detaljer på hur kroppen ska röra sig och varje lite rörelse till 'Big Spender' tär på koncentrationen.

Men KUL är det!!


Konversation på Comhem i Malmö

Jag tror aldrig att jag gråtit och kippat efter andan av skratt efter att ha sett en konversation i det vanliga livet. Men något så förutsägbart som detta har jag aldrig sett maken på.

Det kan man verkligen kalla för ett observerande sociologiskt experiment!

Fredagen den 6/2:

Två killar på Comhem i Malmö möter en kvinnlig arbetskollega vid hissen.
Konversation mellan kille 1 och kvinnan:

Kvinnan: Jag har inte sett er på hela dagen. Har ni varit inlåsta på tvåan idag?
Kille 1: Ja, precis. Och du ska hem nu?
Kvinnan: Ja. Vad ska ni göra?
Kille 1: Nej, ska iväg och ta en kopp kaffe och sen hem.
Kvinnan: Jaha, men om ni vill bjuds det på drinkar hemma hos mig senare!

Killarna sneglar på varandra.
Kille 2: Nej, jag måste nog hem.
Kvinnan: Okej, men du? (tittar på Kille 1)
Kille 1 (NERVÖST): Jo, ja... det låter trevligt.. jo. Men du (pekar på kille 2)... ja just det du ska hem ja... Hem.
Ja nej men...


Kille 2 går.
Kvinnan: Du kanske kan? (till Kille 1)
Kille 1: Ja, det låter trevligt! Jo, men jag ska hämta kaffe nu.
Kvinnan: Okej, men slå en pling då.
Kille 1: Ja, jo jag slår en pling. Hej!

Båda skyndar sig därifrån med huvudena sänkta.

Så sjukt UPPENBART!!!! Och så sjukt roligt... ett drama som förgyllde dagen för mig!


60talister på stipendiegala

Sex riktigt snygga brudar från gruppen "Sixties" körde ett 60tals medleyEslövs Medborgarhus kultur- och idrottstipendiegala 5/2.

Fullsatt och rykigt värre...Goda ord ger styrka

Citat från sångpedagog/lärare Ulrika om min nuvarande utmaning "Out here on my own" från Fame:

- Det är så härligt att höra din röst. Man genomgår en fysisk upplevelse och jag ska kanske spara mina goda ord men det här är helt perfekt!

Jazz fortsättning- WOW vilket liv!

Jag är helt och hållet, över all förväntan LYRISK över jazz fortsättningsgrupp.
Vilken klass, vilken kvalitét och vilket härligt träningspass.
- Kan det bli bättre?


Showigt, klurigt, livfullt, "sassy"
-helt min stil!


LOVE IT<3attitude69.com

Jazz nybörjare- Nope

I och med åtta gånger dans i veckan har jag insett att för att kroppen ska kunna undvika skador och få en chans att vila upp sig mellan varje hårdpass, måste jag tyvärr ta bort en jazz session. Men i och för sig känner jag att jazz nybörjarkurs börjar bli lite för mycket upprepande av de andra jazzlektionerna. Att varje gång gå igenom fötternas och armarnas position eller hur man gör en plié är en aning för enkelt.

Kanske kan det kallas inget-tålamod eller så vill jag helt enkelt se resultat och utveckling...

Och det SNABBT!!

Dead Man Walking

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga:

Bra budskap- ett tillfälle som Amnesty International tog till vara på för att få sprida sina ord, det vill säga:
- Avskaffa dödsstraffet!,
men hela grejen med opera är ingenting som lockar mig ÖVERHUVUDTAGET!
Sångare som försöker överrösta orkestern, som står stelt på scenen medan de skriker ut sina ord som:
- Bilfärden var het, het, het.... Det var ett skämt pastorn.... bla bla bla!

OPERA

Big NO NO

RSS 2.0