Intervjuad

Igår fick jag äran att bli intervjuad av ett tv-team på Helsingborgsfestivalen. Upprymd som man lätt blir efter en tvintervju missade jag att fråga vart de kom ifrån och nu letar jag febrilt efter gårdagens uttalanden av mig.

Någon med tips?2 dagar till ända

I två dagar har jag nu suttit som jurymedlem i Helsingborgsfestivalens stjärnjakt tillsammans med Albert, VD för Sundspärlan, Linda från Helsingborgs Citysamverkan, Dennis som är showartist för Senza Modello och Pontus som är låtskrivare och producent och som bland annat skrivit Pernilla Wahlgrens hit "Jag vill om du vågar".

Vad jag märker är hur pass många tävlande jag börjar känna igen från andra talangjakter och att flera faktiskt reser omkring och närapå lever på dessa tävlingar. En ganska intressant upptäckt!Under kvällarna har jag även assisterat Senza Modello i showtältet med allt från vatten till artister till att rigga på scen men nu är dagarna tilländå och jag ser fram emot nya uppdrag.

Give it to me!Äntligen!

Äntligen har jag köpt ett par nya sommarskor. Som jag väntat och längtat!

Inhopp

Idag agerar jag inhopp under Helsingborgsfestivalen, förhoppningsvis som jurymedlem i festivalens talangjakt (jag har fått smak för det här nu) och som medhjälpare i showtältet under kvällen.

Meet me there!Jag har gjort det otroliga...

...jag har skickat in ansökningspapperna till audition inför Kristina från Duvemåla.

Jag är i upplösningstillstånd!

Trots att jag har ett livs saker planerade till hösten var det något som lockade och drog och som sa att:

- Skickar du bara in papperna i alla fall så kommer du inte att ångra dig i framtiden!

I did it!Birthday event

TEMA för dagen: LEDTRÅDAR!


Uppdukat för morgonfirande. Det enda paketet som saknas på bilden är den underbara vandringsryggsäcken av märket Fjällräven som ska användas till Italienresan (se bilden nedan).


En nöjd födelsedagspojk som både smakat av smörgåstårtan och pajen, båda bakade av moi.

 
En av ledtrådarna under dagen var hästen som så småningom skulle ta oss till Jägersro. Men först blev Tobbe allt lite förvirrad när han fick en karta som pekade på Södra Tullgatan. Som tur var ledde gatan oss fram till Jenses Bofhus där ett bord väntade på oss. All you can eat!
Om lyckan var framme? Nej, inga miljoner på jackpot den här gången!GRATTIS!Födelsedagens choklad- & pekannötspaj

Inför Tobbes födelsedag har jag självklart ställt mig i köket för att baka en smarrig tårta eller numera paj. Förra årets chokladtårta blev lite för onyttig för att vi skulle välja den i år igen men den är fortfarande en underbar favorit. Nu valde jag att istället satsa på en fettsnålare paj (om det nu är fettsnålt vet jag inte men genom att skippa 250 gram smör, flera dl vispgrädde, strösocker och ljus- och mörk choklad blir sötsaker på morgonen lite mer tillåtet).

Här är min nya och spännande choklad- och pekannötspaj:

1. Gör en sats fin mördeg

INGREDIENSER:
175 g vetemjöl
100 g smör, delat i bitar
1 msk strösocker
1 äggula, uppvispad med 1 msk kallt vatten

 
1.1 Sikta ner mjölet i en stor skål. Tillsätt smöret och arbeta in det med fingertopparna tills blandningen fått en smulig konsistens. Rör ner sockret och vispa i äggulan.1.2 Knåda degen lätt. Slå sedan in den plastfolie och låt vila i kylskåpet i 1 ½ timme.

1.3 Tryck ut degen i en pajform, 20 cm i diameter.

2. Gör fyllningen till pajen

INGREDIENSER:
55 g smör
3 msk kakao
2 ½ dl ljus sirap
3 ägg
70 g ljust muscovadorråsocker
175 g hackade pekannötter

Vispgrädde (till servering)
Malen kanel (att pudra över)

2.1 Sätt ugnen på 190 grader.

2.2 Smält smöret i en kastrull, sikta ner kakaon och rör i sirapen.


2.3 Häll ägg och socker i en stor skål och vispa ihop. Tillsätt sirapblandningen och hackade pekannötter.
Rör om noga!

 
2.4 Häll fyllningen i pajskalet och ställ pajen på en varm bakplåt i ugnen.
Grädda i cirka 35 minuter eller tills fyllningen nästan stannat.

 


2.5 Servera pajen varm med en klick vispgrädde och pudra över malen kanel.
(den nedersta bilden är ett exempel på hur pajen kan se ut)Badförbud för hundar upprör!

Idag kunde man läsa följande artikel i Skånskan:

Eftersom jag och Norma brukar bada där kände jag mig direkt träffad då de direkt menar att vi "struntar i badförbudet" (som det står på Skånskans hemsida). Som reaktion på detta har jag nu skickat in en insändare till redaktionen.

---
Träffad och förvånad? Ja, så kände jag mig när jag läste artikeln om förbjudet hundbad på Sjöholmen den 26/7. Jag erkänner att jag brukar åka dit med min hund nu när sommarvärmen har varit outhärdlig både för oss människor och våra husdjur men ingenstans har jag kunnat läsa om förbudet. Jag har sökt på internet efter information och därigenom blivit rekommenderad att åka till Sjöholmen eftersom det "är ett bra bad både för hund, husse och matte".
För säkerhetsskull ringde jag till Eslövs kommun för att få klarhet i vad som var tillåtet eller ej. Ansvarig på miljöförvaltningen svarade då:
-Jag ser inte varför det skulle vara förbjudet för hundar att bada där.

Felaktig information som jag litade på och som jag nu får skämmas för.

Vart ska våra hundar få svalka sig? Det lever inte bara människor i den här världen, vilket många tycks tro. Därför uppmanar jag ansvariga på kommunen att antingen öppna upp för hundar på allmänna badplatser eller ge oss hundägare plats där vi slipper högljudda barn och vuxna människor som smutsar ner vårt badvatten.

Matte Lovisa och vovven Norma
---

Nu hoppas jag att den kommer med och kan göra lite skillnad!
Storbrand i lilla Eslöv

Ute på kvällsturen upptäckte jag och Norma stora rökmoln och ett starkt ljus borta i horisonten i lilla Eslöv. Som små flugor som dras mot en ljuskälla blev vi självklart nyfikna (jag säger vi eftersom det inte låter lika hyena-aktigt som om det bara stod "jag". Norma hade egentligen inte så mycket att säga till om) och vi skyndade oss fram till platsen. Stora lågor slog mot skyn och många människor hade samlats. Jag vet inte om det fortfarande sitter i i våra stenåldershjärnor men eld skapar på något sätt en upprymdhet i kroppen som bara kan stillas om vi fått ta del av uppståndelsen, tråkigt men sant.

Självklart var pressen snabbt på plats. Nedan är en bild från Aftonbladets hemsida (den blev lite bättre än mina mobilbilder).
Tema: Ledtrådar

Jag måste erkänna att jag faktiskt har börjat tänka annorlunda efter att jag började på utbildningen i Landskrona i höstas. Visserligen har jag alltid gillat att stöka och fixa inför speciellt högtider och firanden men min tankegång ter sig mer detaljerat och projektinriktat i dagsläget.

I nästa vecka fyller Tobias år och jag har varit igång i över en månad, dock kan jag säga att det djupare och mer detaljerade planeringsstadiet gick igång i förra vecka. Temat för i år är Ledtrådar och jag vet att det kommer bli riktigt bra.

Nu ska det återstående inhandlas så det är bäst att jag ger mig iväg- det är aldrig bra att vara ute i sista sekunden, för tänk om något blir fel. Det vill jag självklart undvika!Annalkande födelsedag

Citat från Tobias, om mig och hans annalkande födelsedag:

- Det är bra att vara tillsammans med en eventkoordinator. Födelsedagarna blir så sjukt roliga då!Rösta!

Rösta på mina bilder på 2Entertains hemsida. Det är bara en vecka kvar tills segrarna dras och jag vill vinna! Tävlingsinstinkten har satt igång och nu är det full fart framåt. 5 stjärnor och jag kan vinna nöjesbiljetter till hösten och övernattning på Scandic hotell.

Följ länken och välj "När morfar spelar dragspel samlas korna" och "Förälskad slända".


Go for it!Påbackad bil & smitning

Det är så typiskt att det under de mest hektiska och händelserika tillfällena inträffar olyckor som ställer till det för lång tid framöver och som skapar extra arbete utöver det man redan har. Igår efter en eftermiddags matshopping skyndar jag till tåget medan Tobbe hoppar in i bilen för att åka hem med matvarorna. När han står vid utfarten och väntar på sin tur att köra börjar en bil som står framför honom att backa. Tobbe tutar för att göra mannen i bilen uppmärksammad på hans existens men mannen fortsätter att backa och kör till slut rätt in i framdelen på vår bil. Tobbe som varken har chans att köra fram eller bak på grund av andra väntande bilar blir helt enkelt tvungen att ta emot smällen.
Chockad ringer han min telefon, berättar hela historien och frågar vad han ska göra?

- Är mannen kvar på platsen?, frågar jag direkt.
- Nej, säger Tobbe. Han steg ut ur bilen, slog sig för bröstet och hoppade in och körde iväg utan ett ord.

Smitning, tänker jag, men börjar sedan fundera. Visserligen hoppade ju mannen ut ur bilen men han kom inte fram och frågade hur det gick eller letade skador. Registreringsskylten trycktes in och en del av plåten likaså. Om karossen skadats har vi ännu inte hunnit titta på. Så visst måste det vara smitning?
Hela händelseförloppen gick så fort att Tobbe inte ens hann gå ut själv, innan mannen var borta. Som tur var hann han skriva ner bilens registreringsnummer.

Strax efter händelsen ringde Tobbe till polisen för att göra en skadeanmälan men kom aldrig fram. I växeln sa de att ingen fanns på plats för att ta emot samtalet. Därför blir vi helt enkelt tvungna att försöka ringa idag igen, ett helt dygn senare och jag hoppas att det fortfarande går vägen!

Otur kanske bringar tur en dag!Ovärderliga kontakter

I söndags kom familjen och några vänner på besök innan deras trip till Kroatien satte igång. Vi passade då på att diskutera min och Tobias tågluff till Italien och Toscanaregionen nästa sommar och har man väl fått igång Kroatienteamet går de aldrig att stoppa. Förslag på städer och platser att besöka kom upp men framför allt fick vi många ovärderliga kontakter angående boende, utflykter och guidningar inför resan.
Det blir till att skriva ner alla namn och nummer och helt enkelt börja höra av sig med fina utläggningar om våra planer. 

Ett steg på väg!Anna Ankas VIPplats

Strax innan Erik Saades framträdande på Landskronakarnevalen fick vi fint besök av ingen mindre än självaste Anna Anka. Hux flux kom med sina barn för att träffa Erik personligen och se hans konsert och medan alla besökare stod framför scenen tog Anna plats mitt på scen och vinkade glatt ner till publikhavet på Rådhustorget. Hon fick till och med en dans med självaste flickfavoriten under framträdandet. Snabbt efter konsertens slut åkte hon därifrån innan alla fansen började samlas utanför grindarna (då menar jag självklart Eriks fans).

En liten sidonotis är att jag alltid gillat Anna. Hon är skarp, provocerande och dyker upp lite som hon tycker och vill. En riktig businesswoman med andra ord!Eriks 3 handdukar

Jag stirrar ner på Erik Saades tre svettiga handdukar som jag har i min vänstra hand när jag står i hans loge backstage. I den högra håller jag en svart sopsäck. Nu har jag två val. Antingen går jag ut med handdukarna till några tjejer som står och hänger på staketet för att få en glimt av stjärnan och säkerligen blir helt överlyckliga över hans svett och smink på ikeadukarna eller så blir det en tur med sopgubbarna och deras monstermaskin till tippen.
 
Jag väger fördel mot nackdelar. För det första riskerar jag att få tinitus när jag delar ut handdukarna eftersom tjejernas skrik kommer spräcka mina trumhinnor och för det andra kan jag lätt utlösa hysteri och ett stort slagsmål och därmed bli skyldig till upplopp och skadegörelse för min från början "välmenta" gåva.

När jag tittar ut mot diket framför scenen och får se ett 50tal småflickor komma rusande för att försöka röra vid Erik blir valet ganska lätt.

De tre handdukarna åker direkt ner i dödgrävarsäcken!Rapport från Landskronakarnevalen

Fredagen 20100716

Sol +Vindstilla = Varmt!!

Men trots tio timmars arbete i en bunker utan luftkonditionering har det varit en grym dag. Allt har flutit på och folk har strömmat till ju längre tiden gått. Den spridning vad gäller musiker och artister gjorde även att allt från spädbarn och hårdrockande tonåringar till kostymnissar och rullatortanter syntes, vilket är precis det som karnevalen vill utstråla.

Under sena eftermiddagen var det även dags för min premiär som jurymedlem i talangjakten Stjärnjakten och jag måste erkänna att det gick med bravur. Jag fick en fin presentation som show- & musikalartist, studerande till eventkoordinator i Landskrona och ägare av produktionsbolaget 4hArt Production.
Tyvärr var startfältet svagt och det gick ganska lätt att finna ut mina fem favoriter som lyste lite extra. Nu väntar jag med spänning på finalen imorgon kl 18.00 på stora rådhusscenen.

Kvällen avslutades med reaggefestival med bland andra Stures Dansorkester och General Knas på Kassakroken, Caroline af Ugglas och Erik Grönwall på Rådhusscenen, Björn Rosenström i Partytältet och Siw Malmkvist vid vattnet.- Snälla, snälla... bara en munk till! (Nytt rekord för mig: 5 stycken på en dag)Hemmet i bunkern

Här är mitt hem för de tre dagarna under Landskronakarnevalen. Numera är bunkern lite uppiffad och inredd så vi har det ganska trevligt därinne. Vote for Lovisa!

Såhär under sommaren tycker jag att det närapå är obligatoriskt att delta i tävlingar, det hör lite sommaren till. Just nu är jag med i Emma Barks tävling här på blogg.se med min blogg och i 2Entertain's fototävling "Sommarminne" med tre olika bilder.

Båda tävlingarna går ut på att andra lägger sin röst, på den första genom att skriva ett inlägg på Emmas blogg och på den andra genom att trycka på antalet blommor nivå 1-5.

Länk till Emmas blogg och tävlingsinlägget, Klicka HÄR!

Länkar till bilderna på 2Entertain's hemsida, Klicka:

HÄR för bild 1!

HÄR för bild 2!

HÄR för bild 3!


Vote for Lovisa!Nu börjar det!

Imorgon drar Landskronakarnevalen igång och jag är mycket exhalterad inför min premiär som jurymedlem i Stjärnjakten, en talangtävling för både barn och vuxna. Det är med andra ord 100% fokus som gäller.

Under en veckas tid har jag kört omkring med en bildekal med texten "Sveriges bästa karneval" och alltså gjort lite extra marknadsföring för dem.

De kommande tre dagarna blir fullspäckade med jobb, från tidig morgon till sen kväll och jag hoppas på intensiva timmar i solsken och självklart en karneval med mycket folk som trängs på gator och torg.

Höga förväntningar, JA!Honey, I'm home!

Så har yrvädret kommit innanför dörren igen. Skönt! Även om jag älskar att vara borta är det allt bra härligt att få komma hem till sitt till slut. Efter bara några dagar märker jag hur lat jag blir och då blir jag tokig. Hemma finns det i alla fall något som heter DISCIPLIN, till och med vad gäller mat och tilltugg.

Lite bilder från sommarstugan och kusinerna blir det i alla fall!Grindsbo har funnits i vår släkt och familjs ägor i över 150 år (!). Brevlådan måste vara ungefär lika gammal såsom den ser ut men det är en del av charmen. Förr var det permanent boende med skrädderi och djur men idag används det som sommarboende.
Och det är älskat av oss alla!

Min "lilla" bror har vuxit och blivit riktigt snygg!"- Nu ska du i!"


  

Eken i kohagen har enligt historierna stått där i över 1000 år och den är idag riktigt medtagen, speciellt efter att den fick utstå två blixtnedslag förra året. Tjejerna Emma och Matilda på bilden bredvid är dock inte lika gamla och medtagna.   
Jag spår att Elvira en dag kan bli en riktigt framgångsrik fotomodell.
Kolla bara in bilden!


Den här lilla krabaten hälsade på mitt finger och ville inte alls släppa taget trots en båttur, sol och bad.Sista kollen

Idag har jag valt min framtid för några år framöver vad gäller glasögon. Jag har gått fram och tillbaka till optikern och jag måste ha sett helt galen ut som plockade, petade, provade och valde bland ett tiotal bågar. När jag även frågade om jag kunde få ta hem ett par och prova skruvade de lite lätt på sig och sa:

- Ja, det kan nog vara okej... (Nu var det ju även så att expediten var helt ny så jag kanske grillade honom lite för mycket om vilka trender som gäller, var som passar just mitt ansikte och en massa mer, stackare!)

Jag har även läst andras kommentarer här på bloggen om vilka två som var snyggast men jag har faktiskt inte tagit hänsyn till dem utan gått på känsla.

Nu blir det att åka av!Praktiken är klappad och klar...

Igår fick jag svar angående höstens praktik. Och det var ett glädjande och positivt besked. 
I november och december kommer jag att arbeta på Blixten & Co i Stockholm under sju veckor. Ambitionen är att få ut mig på turné med en stor artist och ett resande produktionsteam men än är det ett tag kvar med detaljer och småförändringar.

Att få praktik hos Blixten & Co är stort. De får in hundratals förfrågningar om året och de säger nej till 97% av alla. För att någon praktikant ska vara intressant måste allt stämma- tidpunkt, personlighet, ambition från praktikanten, ambition från deras sida, schema etcetera. ALLT!
Att jag fick komma på möte/ intervju som de kallade det var stort bara i sig men att jag nu även fått ett ja till praktik är gigantiskt!

---
Blixten & Co startades år 2006 av Leif Blixten Henriksson, My Ströbaek och Thomas Sebelius som tidigare byggt upp och arbetat på EMA Telstar (idag Live Nation). Affärsidén är att med långsiktiga samarbeten skapa starka och trogna band mellan artister och deras publik. Idag arrangerar Blixten & Co konserter och turnéer och de är också delaktiga i Melodifestivalen tillsammans med SVT och Live Nation.


Lycklig!Ostimulerad

Den senaste tiden har jag känt mig uttråkad eller snarare otroligt ostimulerad. Jag har inte vetat orsaken förrän när Tobbe gav mig en ledtråd till svaret. Drömmar och planer i en framtid för långt bort!
Jag tror faktiskt att han har rätt. Nu måste jag börja hitta lösning på problemet.

Nummer ett blir att hitta små mål dag för dag. Fler förslag?
Buzzador

Nu har jag tagit steget och blivit en Buzzador. Företaget Buzzador AB arbetar med mun-mot-mun marknadsföring, perfekt för mig eftersom jag både studerar och använder detta praktiskt i min vardag.

Att bli en buzzador är helt gratis och beroende på ens egen situation och intressen får man erbjudande om att vara med i olika kampanjer. Vid dessa kampanjer får man prova på nya produkter, tala och diskutera med sina vänner, göra utvärderingar och svara på frågor vad man tyckte om produkterna och hur de fungerade. På så sätt samlar man poäng och får chansen att vara med i ännu fler kampanjer.
 
Sånt här är verkligen min grej!

Vill du också bli en Buzzador? Läs nedan och följ instruktionerna!

Hej!

Jag har registrerat mig som buzzador på
www.buzzador.com och föreslår att du också gör det!

Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.
När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.

Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är LovisaFyhr):
<a href=https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=LovisaFyhr>https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=LovisaFyhr</a> 

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
<a href=http://www.buzzador.com?refstr=LovisaFyhr&lang=SE>http://www.buzzador.com?refstr=LovisaFyhr&lang=SE</a>

Lycka till!
Bågar på ögonen

Nu har jag bestämt att det är dags att förnya mig vad gäller glasögon och eftersom mina egna är tre år gamla är jag rent av tvungen att uppdatera mitt förråd av bågar. Undersökning är bokad och tre par bågar är utvalda som favoriter. Det bästa är också att SpecSavers har ett erbjudande där undersökningen endast kostar 1:- vid köp av glasögon plus att jag får 2 för priset av 1.

Perfekt deal, enligt mig!

(En ska bort, Vilken?)

Sista dagen innan semester

Imorgon är min sista dag innan semestern men jag måste säga att jag säkerligen kommer ha svårt att koppla av de första dagarna eftersom jag idag fått igång mitt företag 4hArt Production och på grund av jobbet som produktionsassistent. Det är många idéer som forsar i huvudet och det är ännu fler små detaljer som måste fixas. Förutom det laddar jag också för Landskronakarnevalen om två veckor.

Ja, ni ser ju..RSS 2.0