SWOT

Jag sitter nu här och skriver en djup SWOT om mig själv. För bara några veckor var jag urless på allt som handlade om dessa styrkor, svagheter, möjligheter och hot. Men nu när jag fick uppgiften att skriva en personlig analys har jag börjat tänka om. Jag har alltid haft väldigt svårt att precisera mina, hör och häpna, SVAGHETER! Speciellt vid arbetsintervjuer och liknande. Nu när jag fått reflektera över vad jag egentligen känner och tycker har det blivit otroligt intressant att lära känna mig själv på en annan nivå!

Så slutsatsen med hela inlägget är: REFLEKTERA MERA! 

 


Lycka

Jag har länge letat efter bokstäver som kan göra rättvisa av det jag står för, känner och upplever. Idag hittade jag äntligen ett ord jag direkt fastnade för och jag sa:

- De där SKA jag köpa!

På köpet har jag hittat min nya favoritbutik.


UNDERBART vilken LYCKA!Kommande LIA

Just nu letar jag LIA för fullt och jag är faktiskt otroligt hoppfull. Detta är min sista praktik, som LIA egentligen innebär, och jag ska nu specialisera mig på det som jag faktiskt vill arbeta med i framtiden och därför letar jag efter bolag inom scenkonst och liveframträdanden; konserter, show, teater och musikal.

Jag har som vanligt höga förväntningar och jag ser framför mig ett ökat ansvar, frihet att arbeta både i grupp och självständigt och att jag får ett förtroende som stärker hela mig.

Har ni läsare några kontakter?
Nu väcks inspiration!

Att komma tillbaka till vardagen igen har verkligen gett mig ny energi och att jag samtidigt påbörjade kursen entreprenörskap har bara varit ännu bättre. Den ger inspiration, glädje och framåtanda!
Nu är framtiden inte så oviss längre!

För vill jag något kommer jag kämpa för att komma dit!
Äntligen!

Nu är det knappt två dagar tills vardagen är igång igen och jag hoppas på många inspirerade möten med bådegamla och nya kontakter. Jag känner att kreativiteten måste väckas till liv igen efter två veckor av sjukdom och med tanke på att våren är på antågande i Skåne så kan det bara bli bättre!

Och jag har faktiskt ett par spännande projekt som kommer att landa inom snar framtid!
Utan vardag...

Jag har insett att utan vardag och rutin i livet går allt så extremt långsamt, motivationen försvinner och kroppen bara såsar på utan något som helst mål. Samtidigt smyger sig en olustig känsla på som sakta men säkert sänker tron på sig själv och sina kompetenser.

Nu vill jag ha vardag!
Outfit för våren

Så har jag skapat mig en ny outfit inför vårens antågande och beställt kläder från H&Ms nya kollektion.

Me like!


Klänningen måste dock bytas. Jag trodde jag skulle passa en 36 men tydligen inte (den var för stor alltså)... Det här med storlekar kan vara rätt utmanande ibland.

Bild: från H&M.se
Vad jag lärt mig!

Under hela sjukhusvistelsen har jag lärt mig mycket om planering och snabbt genomförande. Dagarna innan insjuknandet satt jag med saker som skulle fixas, offerter skulle skickas, filmer skulle skapas, paket skulle hämtas och en ny make-over väntade. Men jag lät det dra ut på tiden. Jag tänkte att:

- Jag fixar det på måndag, då har jag tid!

Saken var bara den att jag hade tid då också men jag valde att göra annat helt enkelt. Och när jag låg i sjukhussängen sa jag till mig själv:

- Det jag ska göra, ska jag göra direkt! Dagen efter kanske du ligger där, oförmögen att ens sitta upp i sängen. Passa på medan tiden finns! Du lever nu! Gör det bästa av det!


En läxa med andra ord! Dra inte ut på det- DO IT! (även om det är jobbigt!)
Jag har inte gått under jorden...

... jag har bara legat på sjukhus i åtta långa dygn!

Hela historien började förra lördagen då jag vaknade upp med kraftig yrsel. Lågt blodtryck är jag trots allt ganska van vid, speciellt efter den hårda träningen kvällen innan, så jag hoppade helt enkelt upp, gick på yoga, spelade bowling och var igång hela dagen fastän yrseln hela tiden fanns där i bakhuvudet. Så hände det...

Natten mot söndagen kom, jag hade sett 'Låt den rätte komma in' (inte att rekommendera när du är på väg att bli sjuk, annars okej) och helt plötsligt befann jag mig i ett virrvarr av vampyrer, svettiga lakan, iskalla dragningar från fönstret, kokhet hud, snurriga mardrömmar och återupprepade skrik, citat och ett hel del mörker. I två dagar låg jag sedan helt utmattad med världens ledvärk i kroppen och i bröstet, tung andhämtning, ljus och ljudkänslighet, hög feber, illamående och huvudvärk. Att jag skulle få influensa var ingenting främmande för mig. Jag hade träffat många sjuka under veckorna som gått och jag hade själv varit dålig några dagar under julen men att det skulle komma just nu var helt otänkbart. Jag hade köpt nytt träningskort dagarna innan, skolan skulle börja och jag kände mig på topp med en ny anställning och en tänkbar teamledartjänst med intervju på ingång.

PANG!

På dagen hade tempen stigit hela tiden och på måndagskvällen var det på sin topp med 40,3 grader och jag kände hur oron spred sig i kroppen. Tobbe och jag åkte, efter samtal med sjukvårdsupplysningen, direkt till akuten i Ängelholm (30 minuter innan stängning) och jag blev inlagd direkt.

De kommande två dagarna hade jag så många nålstick i armarna att jag såg ut som en erfaren narkoman, syrgasen var fastmonterad i näsan och droppen sipprade ner i min högerarm.

Efter ett antal blodprover, nässkrap (vidrigt!), röntgentest och urinprover misstänkte läkarna svininfluensa plus stor lunginflammation. Därför isolerades jag helt från omvärlden och alla sjuksköterskor och läkare som skulle besöka mig maskerade sig i rymddräkter, ansiktsmasker och handskar varje gång de kom in i rummet. Detta fenomen var även något de älskade att skylta med och varje gång dörren öppnades kunde jag vänta mig meningar som:

- Här kommer rymdmonsterna!

och
- Nu är vi utklädda till rymdvarelser igen!

Som tur var visade sig svininfluensalarmet vara felaktigt och rymdvarelserna försvann men tyvärr ville kroppen inte ge med sig utan fortsatte att hålla hög temp på drygt 40 grader och läkarna var bekymrade. De hade inte sett många liknande lunginflammationer tidigare som inte svarade på den vanliga behandlingen med antibiotika och smärtstillande. Därför togs nya tester som visade en a-typisk lunginflammation, som jag tolkat som följer:

En typisk lunginflammation angriper lungan med bakterier ofta i de nedre delarna av lungan. I mitt fall, en a-typisk lunginflammation, fanns inte dessa vanliga bakterier utan nya bakterier som var av lite starkare och annorlunda kaliber. Bakterierna hade gått in i min högra lunga och angripit hela inre lungväggarna. Därför svarade de inte på samma behandling som vid en typiskt infektion.
Både pencillin i droppform och som tablett sattes in och under veckan knaprade jag panodil på löpande band.
Så idag, efter dessa långa dagar av smärta, febersvettningar och vita sjukhusväggar, blev jag äntligen utskriven tillsammans med mitt pencillin och en andningskopp.


ÄNTLIGEN!!!
En kväll med Spamalot

Jag kan tycka att årets första vecka har inletts bra! Spamalot stod för dörren igår kväll och äntligen skulle jag få se den efterlängtade musikalen. Fantastiskt!

Och vilken föreställning! Det finns bara en som kan göra underhållande föreställningar med en sjukt vriden humor och namnet är Monty Python. Med genomtänkta repliker, roliga inslag och tänkvärda citat skrattade jag så tårarna rann under två timmar på Nöjesteatern i Malmö. Det hela blev ju inte sämre av att skådespelare och komiker som Johan Glans, Anders Jansson, Johan Wester och Adde Malmberg var med.

Trots det höga biljettpriset på 640 kronor per biljett var det en härlig show som bjöd på många skratt och applåder från hela publiken!

Spamalot!


Bild hämtad från http://addemalmberg.se 

 

 


Fönstergodis

Jag älskar blommor men tyvärr har jag inte många hemma och de som fanns dog under julen då ingen ville vattna dem. Därför åkte jag och inhandlade en hel del och valde att göra egna blomsterarrangemang. Nu kan jag inte slita mig från köksfönstret.

Fönstergodis med andra ord!Nyårsafton

Nyårsafton blev ett underbart dygn. Jag och Tobbe hade tur som slapp spendera aftonen på tåget. Vi var hela tiden precis i tid och för en gång skull tackar jag SJ för det.

Trots att vi kom hem runt halv tre gick hela eftermiddagen riktigt långsamt. Perfekt för oss som var tvungna att städa, packa upp sju olika väskor, handla, laga nyårssupé och mysa! Vi hann med allt och lite till utan att ens stressa det minsta.

Efter ett välbehövligt bad med rosé i karet, frukt och annat tilltugg, massage, bodyscrub och peeling kändes vi oss som på nytt födda och redo att stiga in i året 2011. Kvällens meny bestod av en toast med getost och honung som förrätt, en mängd olika skaldjur i form av citronmarinerade räkor med risotto, tigerräkor/ scampi, vinkokta musslor, egengjord aioli och hembakad foccacia som varmrätt och det hela avslutades med choklad-fondue där vi doppade exotiska frukter i vit choklad. Som efterföljande aktivitet stod utdelning av nyårspresenter på tur i kön (=försenade julklappar). Självklart skålade vi in det nya året tillsammans till tonerna av Jan Malmsjös "Ring, klocka, ring!, och hela Ängelholms samlade fyrverkerier.

Välkommen 2011! Året 2010 blev ett toppenår!

Kan du slå det?

Vad har hänt?

Så har åter ett år passerat! En bra, händelserikt år.

Jag har samlat lite av det bästa händelserna som jag minns under året. Följ med ni med!

I januari firade jag och Tobias ett år tillsammans. Visserligen har vi alltid sagt att vi aldrig ska ha ett specifikt datum men nu när det gått ett tag har det blivit att vi tagit ett datum av ren händelse. Det är ett datum som följt vår relation hela tiden- den 12e.

Vi var även inbjudna till Wallmans Salonger en kväll i slutet av januari. Och det blev en mycket händelserik kväll, det var nästan så att vi aldrig kom dit. När vi precis skulle kliva ur bilen drog Tobbe upp dragkedjan på jackan och fastnade... i skjortan. Det var ett riktigt trassel! Tobbe blev arg och vägrade gå en meter innan vi lyckats trassla upp allt och jag försökte övertyga om att "ingen kommer märka något om du sitter med jackan på under hela middagen" (= ren lögn!) Efter ganska lång tid med försök med hårnålar och ditten och datten slet jag isär skjortan i ren tidspanik.

- SÅ, nu får du gå med trasig skjorta istället!

Och trots att vi var i god tid innan föreställningsstart hade det lilla missödet försenat oss rejält! Ingen av oss hittade vid det tillfället i kära Helsingborg och på köpet hade jag nu en sur Tobbe bakom mig. Det blev till att springa från Olympia ner till Wallmans. Vi snirklade oss genom gator och jag hade ingen aning om vart vi befann oss. Men helt plötsligt stod vi framför ingången, en minut innan start.

Februari kom och den 16e var jag med och spelade in en musikvideo i Landskrona.

Resultatet kan ses nedan!


Tre dagar senare åkte jag ner till Malmö för att delta i ett BNI möte. På mötet träffas olika representanter från näringslivet, minglar, har presentationer om just sitt företag och skapar nya kontakter vilket kan leda till framtida jobb. För mig innebar detta tillfälle just jobb. Jag blev tillfrågad om ett gig på IKEA Helsingborg i maj. Självklart tackade jag ja!

Under senare delen av februari besökte jag bland annat Melodifestivalen i Malmö och kom på så sätt i kontakt med Blixten & Co, där jag just avslutat min praktik.

Jag arbetade även som värdinna på Nöjesnytts gala på Tivoli i Helsingborg.
En vimmelbild kommer här!


I början av Mars påbörjade jag min praktik på Wallmans Golden Hits i Helsingborg. Fem veckor med sena kvällar och nätter men med mycket lärdom i bagaget om hur det är att ha ett showteam och samtidigt driva en restaurang.

Jag fick även äran att vara med i en intervju angående min utbildnings choklad- & delikatessmässa, som tyvärr lades ner i augusti på grund av ekonomiska skäl.


Maj

7-8 Dansförställningar med Attitude 69 som också blev de sista för min del i lilla Eslöv

9 Audition Spelman på Taket

16 Audition Skönheten & Odjuret resulterade i en ensembleroll som jag tyvärr var tvungen att tacka nej till efter många om och men.

27 Show på IKEA Helsingborg

Den första juni åkte jag upp till Stockholm för att besöka Blixten & Co kontor. Ett kort men informativt möte och efter det var praktiken min. Min lycka var som gjord!
Väl nere i Skåne igen fick jag med mig Tobbe på Rosenkavaljeren och trots att han var införstådd med att operan var 4 timmar och 45 minuter lång tror jag att han tänkte: Aldrig mer!

Men jag tyckte i alla fall att den var bra... men lite för lång!

Jag slutade skolan och fick sommarlov och jag började arbeta som fältsäljare i Malmö. Ett tufft och lärorikt jobb men som jag slutade på efter någon månad.

Så kom då den första juli och mitt företag drog igång! Trots att det legat lite i bakgrunden främst på grund av mina studier så har det blivit några jobb under hösten.
Jag jobbade under både Landskronakarnevalen och Helsingborgsfestivalen och fick både agera artistvärd/ assistent och sitta som jury i olika talangtävlingar. Spännande och roligt!

Den 27 juli fyllde Tobbe år och jag arrangerade en liten utflykt med temat Ledtrådar. Det bästa citatet under dagen var trots allt:

Det är bra att vara tillsammans med en eventkoordinator. Födelsedagarna blir så sjukt roliga då!

Augusti

11-12 Inflyttning i nya lägenheten i Ängelholm

20-27 Artistvärdinna under Malmöfestivalen

September

4 Show för Ängelholms flygplats 50 års jubileum

9 Premiär för Spelman på Taket

13 Efterfest med Malmöfestivalen

15-16 Eventdagarna i Göteborg

18 Inflyttningsfest

Oktober

16 MIN FÖDELSEDAG!

Så kom november! Jag var nyfärgad, snygg och redo att hoppa in i turnébussen som skulle ta mig genom Sverige under 7 veckor. Och vilken upplevelse! Än har jag inte hunnit smälta alla intryck som jag fick under dessa månader och jag känner mig fortfarande lite förvirrad av det flöde av information som snurrar i mitt huvud.
December

3 Show i Lunds Arena

10 Show hos Bergendahlsgruppen

14 Christmas Comedy i Stockholm

19 Slutfest med Blixten & Co

23 Lilla julafton

24 JULAFTON

31 GOTT NYTT ÅR 2011!!!

Vad var det jag sa?!?

Ett ganska händelserikt år!
Ett superbra Lovisa-år!

IGEN...
RSS 2.0