Äventyrlig kväll

Sedan några veckor hade jag och min kära väninna Sofie bestämt oss för att tillsammans gå och se Christmas comedy på Wallmans Intiman. Bokat och klart, några dagar innan kollar både jag och Sofie upp adressen på Google. Fabriksvägen i Stockholm får vi till svars, till och med vilken tunnelbana vi ska ta står på kartan. Vilken lyx, tänker vi! Efter en härlig tapaskväll på restaurangen Barcelona med sju olika smårätter, en massa oliver och god dryck kommer vi i god tid innan föreställningsstart till... ett industriområde...

- What?

Vi kollar upp adressen igen! Fabriksvägen. Visserligen hittar vi Wallmans men knappast en teater, snarare deras huvudkontor. Vi frågar oss runt, ingen hade någon som helst aning. Det låter ungefär såhär:

- Eeeehh.. Wallmans? Ja det ligger nåt ovanför oss typ.. eller jag vet inte.. eehhh...

Några andra skakar på huvudet och vill inte ens prata.

Stockholmare en vanlig tisdagskväll???
Tiden går, vi börjar bli lite smått nervösa. Inte stressade, bara nervösa. Vart är vi?

Som alla de gånger när ett problem uppstår blir jag och Sofie direkt superhjältar, övertygade om att allt har en lösning. Sofie springer före, stannar taxibilar som tyvärr redan är bokade och talar med några människor, jag ringer taxi.
- Det är lugnt, vi hinner, det är ju hela 15 minuter kvar, säger vi till varandra.

Taxinkvinnan i luren vill veta en adress.

- Fabriksvägen, säger jag medan jag går och det kommer nya gator.
- Är ni ens i Stockholm, frågar kvinnan i andra änden.
- Ja det hoppas jag annars är vi riktigt illa ute, får hon till svars.

När hon till slut ber om ett nummer igen är jag på en ny gata och innan hon hinner fråga igen utbrister jag:

- Nummer 6, Mårtendalsgatan 6., utan att riktigt veta om det är sant. Och då sa det pling. Kvinnan hittar en adress och skickar ut en bil. I samma ögonblick springer vi tillbaka samma väg vi just vänt på för att möta taxin som dock ännu är utom synhåll. Då stannar en kvinna som Sofie tidigare talat med och ropar:

- Ska ni till Intiman på Odenplan. Jag bor i närheten, åk med här!

Vi rusar in i bilen, kvinnan i bilen ropar till chauffören att Åk, de här tjejerna ska på teater.

Och här börjar biljakten efter Wallmans Intiman! Vi svischar förbi hus, gator, broar och jag har ingen som helst aning om vart vi är men fram kommer vi. Och utan att behöva betala, med motiveringen "nästa gång när ni blivit rika hjälper ni någon annan i samma situation", rusar vi in på teatern och kommer precis innanför dörrarna 20.59.

Det vill säga i ganska god tid innan start 21.00! Ingen panik här inte!

TACK för att vi är såna problemlösare och snabbtänkta, TACK taxichauffören för att du lekte James Bond på Stockholms gator men mest TACK till Elisabeth Karlsson och hennes lilla son för skjutsen!

Kommentarer
Postat av: Sofie

Tack så otroligt mycket;)

2010-12-16 @ 00:37:42

Varsågod och kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0