Ensam, stark och självsäker

Det sägs att den starka vinner över den svaga. Och att den ensamma är stark. Jag är övertygad om att dessa påståenden stämmer. Det behöver inte ha att göra med en fysisk styrka. Med ett stark psyke kan du lätt vinna över den muskulösa biffen mittemot dig. Han kanske ger dig ett och annat blåmärke men att psyka någon till en nivå av självförnedring sätter djupare spår än vad ett knytnävsslag gör. I alla fall i det långa loppet.
Det finns dock en annan psykisk styrka som ger mig positiva vibbar. Det är en kraft som visar att ingen annan kan sätta sig över den självkontroll som finns inombords. Det är också en styrka som kan utstrålas i glädje, självsäkerhet och energi- en önskan om att få möjligheten att leva och kunna utveckla sitt liv.

Ta som exempel: 
Du är arbetsgivare och har bara plats för en arbetssökande. Det finns dock två kandidater som är intresserade av jobbet. Den första sökande tar plats framför dig. Han/Hon berättar hur han alltid fogat sig och lyssnat på andras åsikter istället för sina egna. Han/Hon framställer sig som någon som aldrig vågat stå upp för sina drömmar utan alltid gått en väg som andra sagt till honom/henne att gå.
Den andra sökande sprider istället gjädje och entusiasm. Han/Hon vet vad han/hon vill och har alltid varit medveten om hur man ska gå tillväga för att nå dit. Den sökande har en inre styrka som lyser genom ögonen och han/hon försöker inte gömma undan den.
Båda sökande ha samma kompetens men vem har mest livsgjädje och lust?

Jag vet i alla fall vem jag skulle välja.

Det gäller att visa vad man går för. Att försöka få andra att tycka synd om en räcker aldrig långt- man ser lätt igenom muren och blir uttråkad. Där finns ingenting att hämta. Istället måste man stå upp för sina drömmar. Ingen Gud, gudinna eller några högre krafter kan uppfylla dem. Ensam är stark!

Kommentarer

Varsågod och kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0