LIA 2

Nu har jag börjat att leta praktikplats inför min kommande LIA och siktet har faktiskt ställts in på Stockholm. Tro det eller ej, men jag trodde aldrig att jag skulle ta mig till huvudstaden för att jobba. Och nu har jag helt plötsligt ändrat mig! Fick idag svar från en fantastisk praktik som, enligt min uppfattning, tar in en person på miljonen och de ville faktiskt ha mig dit på intervju/möte. Självklart är jag också så pass flexibel att jag tar tåget upp bara de vinkar lite med lillfingret.

Det här är framtiden!


Vitsippor, musikal och grillat!

Sol, underbara vår!


Malin Karlsson, framtidens musikalstjärna, har gjort otroliga framsteg och det är ett nöje att se henne på scen. Man märker vilka som verkligen vill och satsar!

 


Kvällen avslutades med en trevlig stund på en lokal restaurang, Grappa, och det blev ett kärt återseende med Titti, Emma och Lina.
En månad till show

Den 27 maj uppträder jag och min kollega Magnus på IKEAs stora taklagsfest i Helsingborg. 200 byggare, ledningsmän, projektledare och övrig personal ska fira färdigställandet av byggnaden.
Show och underhållning blir det med en lite annorlunda vinkling, vi ska nämnligen hylla männen.

En kväll med skruvdragare, lastpallar och muskler med andra ord!

Vi samarbetar med Carlsson Event i Malmö


Tottebesök i helgen

Till helgen kommer Titti också kallad Totte ner till Skåneland. Det blir en helg med fika, musikal och många promenader kan jag tro! Hoppas bara på fint väder.
Just nu retas April med oss alla här nere... Sol, varmt, regn, kallt, snö och hagel...

Kan vädret ta och bestämma sig någon gång?!?


 Det här med räkningar...

... har jag aldrig riktigt gillat. Men vem har väl det? I början tyckte jag faktiskt att själva betalningen av räkningar gav en viss vuxenkänsla men nu har den bytts ut efter att vår senaste elräkning mer liknade ett rån än en investering.
4000 kronor och vi har inte ens haft varmt!!! Två till tre element på knappt 20 grader under hela vintern och flera helger och dagar bortresta med värmesänkning till följd.

Nej, imorgon ska Ringsjö få sig ett samtal så de kanske kan förklara vad de menar med att ens kräva den ohyggligt stora summan för en tvåa på 50 kvadrat.

Usch!


Romantisk spaweekend i Kivik

Sedan januari månad hade jag planerat en trip för mig och min älskade till Kiviks Hotell på en romantisk spaweekend. Oväntat och överraskande skulle jag föra honom bort till Österlen och sommarparadiset och den 17-18 april visade sig vara ett perfekt datum efter en hel del research. 2 dagar innan avresa lyckades Tobbe, till min förtret, tacka ja till ett arbete på söndagen så efter en hel del extraarbete, med att kontakta arbetsgivaren, avboka söndagens arbete och försöka få Tobbe att tro att jag ville ha honom hemma, var jag ganska nervös.
Vad som helst kunde ju hända, för med Tobbe går man aldrig säker!


På dagen D satt vi i bilen, efter en avslutad fotbollsmatch, samtidigt som jag förklarade för honom att vi inte skulle åka hem utan bad honom köra efter mina instruktioner. 2 timmar senare, med många frågor, utrop och felgissningar på alternativa slutmål från Tobbe (inte ens när vi körde förbi skyltarna med namnet Kivik förstod han vart vi skulle) , parkerade vi bredvid hotellet och klev ur.

Nedan syns vår "våning" med havsutsikt. Väl inne i rummet möttes vi av nerkylt mousserande vin, nyskuren frukt och läcker choklad.

   

Kvällen avslutades med en trerätters middag och underbar dryck.

Meny

Förrätt: Rökt ankbröst med sviskontortellini
Varmrätt: "Gröna Lamm" med potatis/rödbetsterrin och bädd av pumpa, bacon och linser
Efterrätt: De bästa av Wilheimsdals ostar med en bit spettkaka och havtornsorbet alt. Chokladfondant med moccacreme och syltad aprikos

Favoritvin: Voray Moelleux 2008, Chenin Blanc, Loire FrankrikeUnder söndagen spenderades största delen av förmiddagen på hotellets nyrenoverade spa- och jacuzziavdelning. Efter en härlig och avslappnande massage hoppade vi i jacuzzin, njöt en stund i torrbastun och smakade av äppelsorterna som bjöds. 

  

Innan avresa tog vi en härlig strandpromenad i solskenet, avnjöt en god sillunch vid hamnen och lyckades inhandla både fisk och äppelmust.

   

Här syns Tobbes "strandstrejk" då han vägrade att gå ut i sanden med sina nya finskor (de fick till och med en egen bild till sin ära).En underbar helg med avkoppling, fantastisk service och romantiskt mys i KIVIK!

Visitkortsbilder

Några exempel på bilder till mina framtida visitkort som Olivia Jobs hjälpte mig att fota idag.

Bilder: Olivia Jobs


Litet bakslag...

Sitter redan med nya ansökningar och intresseanmälningar inför nästa praktikperiod. Det gäller att vara ute i god tid och höra med ALLA! Tyvärr har jag redan råkat på ett antal bakslag från företag som säger:

- Tyvärr så kan vi inte ta emot någon praktikant vid denna period.

Hallå!! Tänk vilken möjlighet att jag kommer dit med engagemang och intresse, hjälper till, kommer med idéer och förslag och dessutom tar stort ansvar. Nej, jag ger inte upp. Ett NEJ är faktiskt en köpsignal så nu ska jag ta upp telefonen och ringa, ringa och åter ringa tills de säger okej. Man måste bara luska runt lite och locka fram ett JA!


Första skoldagen

Såhär efter fem veckors praktik kändes det nästan nervöst att återvända till skolan. Som en första skoldag där man har förväntningar på lärarna, klasskamraterna och kurserna. Däremot var det närmare plågsamt att ställa om dygnet och tvinga mig att kliva upp halv sju när jag tidigare tillåtits att sova till tio, om inte längre.

En dag med redovisningar av LIA-platser var i alla fall en lagom lugn start även om nerverna gjorde sitt och tvingade mig till toaletten hela tiden. Men vad skulle man göra utan adrenalinet som pumpar i kroppen?, och som hela tiden påminner en om att:

- Nu är det snart dags, nu är det snart din tur.

Efter en tillräckligt lång presentation från min sida med en del stakningar, borttappningar i texten och darriga ben ställde jag mig framför klassen för att ta emot den feedback somvi alltid kör efter ett framförande. Men som den prestationsmänniska som jag är hade jag tydligen uppfattat min egen presentation lite fel för mycket glatt överraskad blev jag när jag fick höra ordet:

- Fantastiskt!, från mina lärare och härliga klasskamrater. Äkta, framgångsrikt, levande... Jag blev förstummad! Helt och hållet paff.. Men vilken känsla! WOW, är det enda jag kan säga. Jag gick hem som på moln.

Vilken dag!Det är över nu...

Så är praktiken på Wallmans till slut över. Fem spännande och roliga veckor har jag nu lagt bakom mig och blickar istället framåt mot vårens kommande projekt. Den sista veckan på Wallmans var egentligen ganska lik de senaste veckornas arbete. Ena kvällen med ljud- och ljusteknikern och den andra i servisen för att hjälpa all personal. Men det mest överraskande var i alla fall när artisten Erik, mitt under showen, säger:

- Vi har en alldeles speciell person vi vill fira ikväll och det är Lovisa som går sin sista kväll här hos oss på Wallmans.

Varpå strålkastaren smäller upp på mig och nästan 300 personer reser sig upp och applåderar. Rörande och underbart! Vilken avtackning! Som tur var slapp jag dricka den shot de gav mig, och som såg ut som en möglig klump, eftersom bilen stod utanför och väntade. Men nog tror jag att personalen hade velat se mig svälja, le och rusa ut för att spy.
Sorry guys! Ingen lycka denna gång...

Tack i alla fall för alla lärdomar och erfarenheter.
Vi lär ses igen!

Härlig kombination

En riktigt härlig kombination av låtarna "Already gone" och "Halo".
Jag blir glad av att lyssna på den.

Plus att Nick Pitera är grym!!

Sista helgen på Wallmans

Nu går jag mot sista helgen på Wallmans. Samtidigt som det är lite tråkigt att behöva lämna arbetslivet ska det bli riktigt kul att komma tillbaka till kära skolan och alla klasskamrater. Nu är det dags för redovisningar av LIA-platser, utvärderingar och så kör vi igång igen.


Spotify premium inbjudningar

Vill du ha Spotify Premium GRATIS? Jag har 6 stycken invites att dela ut!

Klicka HÄR och följ instruktionerna. Snabbt och enkelt!


Skönheten och odjuret

Emil Sigfridsson sätter tillsammans med sitt "kreativa team" upp Skönheten och Odjuret på Kristianstads teater i februari 2011. Och den 16 maj i år har jag blivit inbjuden till audition. Jag som älskar auditions ser fram emot det här tillfället och musikaler baserade på Disneyfilmer är ju en av mina passioner.

Sök du också. Klicka HÄR!Bild från E.S hemsidaOmställda dygn

Tänk vad man ställer om dygnen när man jobbar helg och natt! Det har knappt varit någon morgon som jag gått upp innan nio eller någon kväll som jag somnat innan 24. Vad hände med morgonpigga och kvällströtta Lovisa?

Nej, nu vill jag ha lite struktur på tillvaron!!!


Hyllningskonsert Sondheim 80 år

I fredags höll Helen Sjöholm, Peter Jöback och Sveriges Radios Symfoniorkester i ledning av Anders Berglund en hyllningskonsert med anledning av Stephen Sondheims 80 årsdag.
Sondheim har skrivit musik och text till bland annat Company, Sweeney Todd, Into the woods och A Little Night Music och han har även skrivit text till klassikern West Side Story och Gypsy.

Lyssna på den underbara konserten HÄR


Citat bakom scenen

Oliver, scentekniker på Wallmans:
- Jag är imponerad över hur otroligt snabbt du lär dig!


Komplimanger från gårdagens praktik

Citat från gårdagens praktik på Wallmans då jag jobbade som runner i servisen och karaokevärd.

Tina, artist och servitris på Wallmans:
- Du är absolut en av de bästa runners vi haft, det tycker alla artisterna. Och även om det är första gången du är runner märker man när någon anstränger sig för att få saker gjort och vill hjälpa till. Det gör du verkligen!

Camilla, artist och servitris:
- Fan, vad grym du är Lovisa!

Alex, artist och servitör:
- Du är ju jättebra som karaokevärd, Lovisa!


Morgonpromenad i våriga Eslöv

Några vårbilder från dagens morgonpromenad i lilla Eslöv.


Boven är funnen!

Igår hittade hantverkaren problemet på all min trasiga tvätt. 2 små spikar eller vassa föremål stack upp från trumman och hade på så sätt slitit sönder mina fina tröjor och linnen. Nu ska jag kontakta försäkringsbolaget för att få min ersättning! För det vill jag ha!


CHOCODELIs officiella hemsida

KLICKA HÄR!

ChocoDelis officiella hemsida har nu kommit upp och den ser härlig ut.

Leta er runt och njut!


RSS 2.0