2008- ett händelserikt ÅR!

Januari
5- 18 Efter fyra månader i som aupair utanför Englands huvudstad London åkte jag tillbaka en sista gång.

23 Till min glädje lyckades jag komma in på Mälardalens Högskolas sociologikurs på 30 poäng som under våren skulle komma att ge mig många nya kunskapsområden och erfarenheter bland annat hur man är objektiv vid en rättegång och hur man studerar en människas beteende.

Februar
Anställning på Posten
Tenta

Mars
Det finns tillfällen då allt bara klaffar. Precis så kände jag vid anställningsintervjun hos IKEA Västerås. Ärligt, snabbtänkt och bra svar, så jag var rätt säker över att få en plats av de 400 sökande. Och visst fick jag det!

Tenta

April/Maj
 17- 21 Min, mammas, moster s och kusins Londonresa blev ett minne för livet med många interna skämt och skratt. Fyra dagar i London räckte för att vi skulle ha träningsvärk i magarna flera dagar efter hemkomsten. Jag hann även med en kort visit hos min tidigare aupair familj.

Tenta

Juni
Tenta

4 När sociologikursen skulle avslutas gick jag ut med högsta betyg på alla tentor men inte utan slit. Ambitionen och kampen att lyckas har alltid funnits med mig och även här. Frågan är bara hur länge den teoretiska kunskapen kommer finns kvar? Min mor och jag hade den utomordentliga idén om hur jag som proffessor i Sociologi mottar nobelpriset för mina superba uppsater men när jag får frågan om vad sociologi betyder och innebär vet jag inte svaret och svarar:
- hmm, det är väl typ studiet av den individuella människan i samhället och i grupp.

12- 19 Kombinerat arbete på IKEA och Posten

21 Under min och vännen Sofies 'Europatrip' tågluff genomfördes hade vi ingen riktig plan att utgå från. Det var en ny känsla av att bara släppa kontrollen och låta någon annan föra en bort från Sverige.
Våra anhalter blev till slut följande:
     Göteborg- Vad blir en bättre start än Liseberg?
     Köpenhamn
     Prag-
världens partystad
     Wien- VACKERT!
     Milano-
     Genova-
Efter soliga dagar i Europas hetaste städer kände vi oss i extremt behov av hav och bad. Så efter en snabb koll på kartan ser vi att: - WOW Genova ligger ju vid havet och det går ett tåg nu. Vi tar det! Väl framme håller vi på att dö av det italienska sommarhettan och rusar ner mor havet med våra fullproppade ryggsäckar. Men vart tog stranden vägen? Så fick vi i alla fall reda på att Genova är en HAMNstad!
     Nice
     Cannes
     Barcelona-
Barcelona betyder Las Ramblas, frukt och tapas. Finns det något mer att säga?
     Zaragoza
     Alicante-
Härliga fem dagar vid stranden och avslappnande shopping innan vi faktiskt tog flyget hem. Jag tror att ingen av oss hade orkat med 36 timmar på tåget.

Juli
10- 30 Kombinerat arbete på IKEA och Posten (lägg märke 16 dagars arbete i sträck mellan 06.00- 20.00)

Augusti
1- 15 Arbete på IKEA

18 När jag fick reda på att jag kommit in på musikallinjen i Eslöv kände jag en oerhörd glädje över att äntligen få visa sig och göra det som jag verkligen vill nämnligen förverkliga den allra högsta drömmen- MUSIKALARTIST

20 Skolan upprop
25 Skolstart

September
1 Jazzkurs start

Oktober
3 Amatörteater IMPRO

8- 9 Stagefightingkursen som skolan anordnade blev verkligen något att minnas och det energin som fanns i salen under de två kursdagarna var extrem. Nu finns det massor att visa upp. Det enda negativa att varenda Hollywood film med slagsmål utsätts för kritisk gransking.

23 Första konserten Eslövs FHSK
25- 1 nov Höstlov

November
13 Konsert Eslövs FHSK

29 Konsert en på Örenäs slott i Glumslöv blev kanske inte helt som vi förväntat oss (varför har man egentligen förväntningar). Efter att vi tvingats gå från tågstationen till slottet i duggregnet, som enligt ansvarig på Örenäs endast skulle vara (citat) 'någon kilometer' men visade sig snarare luta åt halvmilen, såg vi ut som slickade katter och huttrande istappar. Och efter att vi fått vänta i ytterligare 20 minuter på hjälp blev vi placerade i ett hörn där vi kunde (citat) 'spela er musik'. Glädjande nog fick vi stående ovationer och höga applåder efter den halvtimmes långa konserten.
Sedan fick vi GÅ TILLBAKA för att bara därför missa tåget och få vänta UTE ytterligare en timme.

December
3 Konsert Mötesplats 0413

3- 5 Barnföreställningarna var mycket omtyckta av publiken och det planeras nypremiär i vår.

6-7 Dansföreställningar Together

10 Efter två veckors spåning och fem dagars träning inför julshowen blev det dags att få avsluta terminen. Och succe blev det! Vänta bara till musikaluppsättningen i vår.

12 Lucia
15 Audition till Sweet Charity
17 Jullov
22- 23 Arbete på Posten
24 JULAFTON
29- 30 Arbete på Posten
31 GOTT NYTT ÅR!!!!

ETT NYTT ÅR 2009- förhoppningsvis ännu bättre än 2008

Världens tråkigaste jobb?

Under tiden som jag står vid en pelare och ställer post börjar jag fundera på vilket som egentligen är världens tråkigaste jobb. Ett arbete där det inte sker någon förändring i rutinerna förrän vart tionde eller 20e år. Ett jobb där man, efter 30 år, tänker att:
- Vad har jag egentligen åstadkommit under hela mitt verksamma liv?
Eller kanske ett yrke där man dag efter dag aldrig känner sig tillfredsställd utan går till och från jobbet med samma tomma känsla av meningslöshet.

När min arm, trots en värkande smärta efter timmar av sorterande, till slut hamnar i ett slags robotliknande tillstånd och fortsätter att mata brev efter brev, julkort efter julkort och lönespecifikation efter lönespecifikation, kommer jag fram till svaret! 

Sorterare eller postis.

Jag vet att det har att göra med att jag inte kan stå framför ett fack och mata in kuvert och brev hela dagarna utan att få någon slags 'uttråkande- utbrott'. Jag måste ha lite variation, helst minst två gånger per dag. Lite spänning där jag kan känna:
- Wow... här händer det saker. Jag vet inte vart jag kan befinna mig imorgon men framåt går det.


Dagen idag slutade i alla fall med att jag började leka 'science- fiction- brevbärare' där spelet gick ut på att hitta rätt adress och nummer snabbast. Och till detta lyckades jag få till riktigt snygga sound effects. Förhoppningsvis tror jag ingen hörde mig- för min egen skull!


Överanalyserat jordskalv

När jordskalvet väckte mig imorse fördes mina tankar direkt till en havrerad kärnkraftverksreaktor, ett nystartat tredje världskrig eller en nytestad atombomb. Och efter att jag sprungit ut och genast insett att jag kunde få radioaktiv strålning i mig skyndade jag mig in igen och kurade genast ihop mig under täcket. Självklart kunde jag inte sova, vem skulle kunna göra det om en massa strålar forsar genom kroppen. Tänkte att:
- Varför ska det här hända nu? Jag har inte tid med att hela mänskligheten ska bli utrotad, så mycket jag jag vill genomföra och har på gång.,
och hoppades samtidigt att täckets dun skulle skydda mig lite från att få en massa svulster att växa i kroppen.

45 minuter senare skyndade jag mig nerför trapporna till köket för att ta mig neråt, under jorden. Som tur var kände jag mig inte lika orolig när jag fick veta om det förmodade jordskalvet som drabbat hela Skåne, Köpenhamn, och delar av Blekinge och Småland.  Dock kände jag självklart det ökande pirret och den häftiga nyfikenheten som drabbar en människa. Men vad skulle man göra utan den?

Exhalterad skickade jag iväg sms hem och mottog följande meddelande av min lillebror:
2008.12.16 kl: 06.58

Vadå? Det går inte att ha jordbävning i Sverige. Det kanske var ett flygplan som störtade eller ett hus som revs eller en bomb. Jag undrar.

Som att det skulle vara så mycket bättre, undrar jag!?!

Vid frukostbordet diskuterades det vilt om den tidigare skedda jordbävningen. Inte var det bara jag av alla de andra kvinnliga vännerna som analyserat hela händelsen. Liknande slutsatser hade dragits- om världskrig, kärnkraftverk och bomber. De manliga vid frukostbordet hade knappt märkt någonting, tänkt att 'det är säkert grannen som gör något' eller 'jag drömde säkert', vilket upprörde oss övriga.
- Hur kan man ta så lätt på sådana händelser, tänkte vi (?) och vi slängde arga blickar mot dem.
Egentligen visar det hur överanalyserade kvinnor är och hur enkelt män tar på många saker- det är kanske vad som skiljer oss åt.


Bild från
Aftonbladet.se


Julshow Musikalarnas jul 2008

Sweet Charity

Prolog:
I veckan kontaktade jag en musikalproducent i Skåne. Vi talades vid, han bad mig skickade CV och i dag fick jag svar.

Följande meddelande mottogs 12 December 00.35:

Hej Lovisa och tack för ditt mail.
Kul att du är intresserad av oss och våra föreställningar. Det ser ju ut som om du hunnit med en del och det kan hända att vi har nånting ganska omgående. Vi ska göra nypremiär på vår uppsättning av Sweet Charity i vår och det finns några ur originalensemblen som inte har möjlighet att vara med då, så de behöver ersättas.
Vi ska titta på några potentiella ersättare på måndag kväll kl. 18.00, så jag tänkte höra om du har tid och lust att komma till oss då och göra en liten audition?


Yes, yes, yes
Of course

Balettlektioner No.1

Inskriven på balettlektioner på No.1 lokaler i Malmö
Start: 7 Februari 2009
Lärare: Måns Boll


Foto: Aftonbladet.se


Jason's angels


Från vänster topp: Isabelle, Emil, Lovisa (jag), Titti, Sissi, Emma, Frida, Katarina, Britt- Marie, Lina
Sittandes från vänster: Elvira, Jason, Sara
Frånvarande: Cornelia, Ebba 

TOGETHER 2008

Överösta med beröm

Romain från laFrance (professionell inom bland annat Poping) sammanfattning från helgens dansföreställningar (med mina egna översatta ord):

Musikalklassen var en av de bästa grupperna på grund av "känsla, utstrålning, elegans och synkronisering". Till och med bättre än Jazz Fortsättning/Avancerad.


Attitude 69's speciellt utsända fotograf about ME:

"Du är en otroligt duktig dansare. Känsla, utstrålning och härliga rörelser."Jason Lewis:

"Vem har sagt att du inte skulle kunna bli professionell? Jätteduktig!"

Dansföreställning Together 7- 6/12, Medborgarhuset


Barnteater 3/12- 5/12, Eslövs FHSK

ASKUNGEN

Låt mig presentera Greven och Grevinnan Kråkenspark- Det förvirrade adelsparet.

(Vi har pratat om att sätta upp en föreställning bara med dem. Tänk Kråkensparks jul, Kråkensparks sommar etc. Lite Sunes jul och sommar över det hela fast lite värre.)PRINSESSAN SOM INTE KUNDE LE

Eliza Duskhu alias 'Tru Calling'

En bild av Eliza Duskhu eller i alla fall ett försök till det. Tru Calling är en drog just nu under stress tider!


En bild gjord av mig... 20081203

Stipendiegala

Efter ett antal framträdanden och uppvisningar runt om i lilla Eslöv kan jag och mina vänner kalla oss för 'lokala kändisar'.

Den 5 februari 2009 går det att se mig och de andra på Eslövs stora stipendiegala i Medborgarhuset. Efter gårdagens show lyckades vi tydligen briljera så mycket att den utsända talangscouten hyrde oss direkt. Snacka om snabba ryck!

VIP galan nästa!

Inför julens uppdrag!

Jag älskar när jag blir uppskattad för det jag gör! Och jag tycker om att folk ser det som jag kan åstadkomma, om det handlar om en liten eller stor grej.
Det är härligt när människor har förtroende för mig.

Då känns det speciellt- då känns jag speciell!


Julkalendern 2008

Julkalendern är igång igen. Inget går väl upp emot att slå sig ner i TVsoffan tidigt på morgonen och se att mörkret ute börjar försvinna.

Juligt!


Skägget i Brevlådan (SVT/ SR Radio)

Skånskt mys

Magnus (musikensemble och musikhistoria lärare) citat om vår nyligen gjorda julshows affisch:

- Ne men å vad mysigt.

Med härlig skånsk dialekt!

Julshow


RSS 2.0