Vandringsryggsäckar

Dagen till ära valde jag och Tobbe att ta oss i till Lund för att strosa lite på stan. Vi fastnade självklart på Naturkompaniet där vi provade vandringsryggsäckar inför nästa sommars tågluff. Vi hittade båda samma favorit av märket Fjällräven (snygg, slittålig, lätt, många fack och fickor, bra bärselen) och nu gäller det bara att få dem till ett bra pris och kanske till och med tills vi fyller år.

Se själva vilken skönhet! Nu kommer det bli svårt att välja något annat!
Bild från: Naturkompaniet
Tävling: Singin in the rain
Så här går det till:
Skicka dina bästa regnbilder till tavling@malmotown.com. Det kan vara ett barn som hoppar i en vattenpöl, en regndroppe på ett blad, ett förälskat par under ett paraply, någon som tar en svängom i regnet – möjligheterna är oändliga! Vi tror att du säkert redan har några sådana bilder i dina gömmor. Eftersom vi så klart inte hoppas på en massa regn i sommar är ”arkivbilder” lika välkomna som nytagna mästerverk ...

Du behöver inte vara ett proffs för att vinna; stämningen i bilden eller en humoristisk situation som du lyckats fånga kan väga lika tungt som fototekniska färdigheter.

En jury kommer att välja ut sex vinnare. Priset är vars två biljetter till det publika genrepet av Singin’ in the Rain på Malmö Opera den 20 augusti.

Men en av de sex vinnarna får ett extra fint pris: Två biljetter till premiären den 21 augusti, middag på Operagrillen samt en hotellövernattning på Hilton Malmö City!

Vem som blir SUPERVINNARE avgörs genom en öppen omröstning här på malmotown.com!

Samtliga sex vinnarbilder kommer att ställas ut i foajén på Malmö Opera i samband med Singin’ in the Rain-föreställningarna.

Sista inlämningsdag är den 31 juli!


Jury för Talang/ Stjärnjakten

Idag fick jag glädjebeskedet om att jag inte bara ska jobba som informationsansvarig under Landskronakarnevalen utan jag har också fått äran att sitta som jurymedlem under karnevalens Stjärnjakt, en talangtävling för både barn och vuxna. Under två dagar ska jag lyssna, kommentera och ge poäng för de som är bäst i de olika kategorierna. Och på lördagen är det den STORA finalen.

Vilket drömjobb!Enkla firman- SEB

Idag har jag äntligen varit på möte med SEB för att registrera mitt företag och få ta del av erbjudandet Enkla firman. Nu har jag bankgiro-nummer, konto och internetdosa och jag väntar med spänning på mitt fina företagskort som förhoppningsvis landar i brevlådan inom de närmaste dagarna. Allt helt fritt det första året och därefter 600 kronor för alla tjänster och förmåner.

Gött mos! (tydligen ett skånskt uttryck...)


Spruckna glasögon

Idag hände det... Svettiga försökte vi få av vinterdäcken från bilen utan att lyckas. Tobbe tog av sig sina, något medtagna, glasögon och lade dem på gruset bredvid sig. Tiden gick och utan att tänka på de där brillorna på marken steg jag upp och klev rakt på dem.

- Krrrraaaaasch...

Ett halvt glas och en sprucken båge låg framför mig. Det blev helt enkelt till att locka fram hemmasnickaren i mig och limma ihop dem så gott det gick. På måndag får vi gå till optikern men om ekonomin tål denna "katastrof" är frågan?!?


Inget proffs men passion

Trots att jag inte är något proffs på webbdesign tycker jag att det är riktigt kul och jag kan med lätthet sitta i många timmar och pyssla med mönster, bilder och text hit och dit. Skulle jag dock få erbjudandet om en design från någon annan med lite mer erfarenhet och kunskap skulle jag knappast tacka nej.

Men här är min design i alla fall. Vad tycks?


Ny design!

Nu har jag tagit beslutet om att göra en ny design. Det känns som att det verkligen är på tiden att uppdatera den "gamla" bloggen innan den dammar igen helt...


Bilder säger mer än ord!

 

Tåg och buss tog oss till Röstånga gästgivaregård för enklare sillunch och jordgubbar för att sedan traska vidare till Nedangården med midsommarstång, öppna ängar och en fritt rinnande å i solsken.   Jag tror att Tobbe skulle visa hur litet mitt huvud var jämfört med hans fingrar i och med denna bild eller så ville han som vanligt förstöra den...

 Blåbärspaj i midsommar

Steg 1 - 6 hur man gör min smarriga blåbärspaj såhär i midsommar:


 

1. Gör degen. 3 dl vetemjöl, 125 g smör och 2 msk vatten. Låt kylas i 30 minuter.
2. Kavla/tryck ut halva degen i en form.
3. Strö havregryn över degen i formen, ta efter behag.

 

4. Fördela mycket blåbär (gärna lite saft från blåbären också) och strö över lite socker.
5. Gör ett lock eller galler av resten av degen, pensla ett ägg över och strö över lite mer havregryn.
6. Voilá! Grädda i nedersta delen av ugnen på 225 grader i 35 minuter.


Det går bra nu, med det följer beslutsångest!

Ja så kan jag helt klart säga. Med så mycket olika saker på gång vill jag ju självklart hinna med allt även om jag vet att det är omöjligt. Produktionsassistent och koordinator för Pipedreams uppsättning av Spelman på Taket på stadsteatern i Lund, nybliven egen företagare för 4hArt Production och en del av projektgruppen för ChocoDeli- Smakfestival 2010 samtidigt som jag söker praktik i Stockholm till hösten och väntar på att ge besked för mitt deltagande som voluntär på Malmöfestivalens teater- & dansmusikscen i augusti, som musikalartist i Skönheten och Odjuret på Kristianstads Teater och som rekryterare på Retailhouse i Skåneregionen.

Sa jag att det går bra nu?

Beslutsångest!!!


Produktionsassistent/ Koordinator

Nu är det officiellt: Jag har blivit produktionsassistent och koordinator för Spelman på Taket som sätts upp på Lunds Stadsteater i september och oktober i höst. Detta har inneburit en stor omställning för mig. Under sommaren har jag eget kontor på stadsteatern till förfogande. Ni kan ju tro vad excited jag är! Samtidigt är jag ansvarig för musikalens första framträdande som görs på Stadshallens tak den 4 juli i Lund kl 13.00- 15.00.

Just nu är det alltså ganska mycket sponsringsökande, biljettförsäljning och idéer som spånas.
Jag är lycklig!
Världens rikaste man

Igår fick jag äran att träffa en av världens rikaste män, Paul Burkett. Från Australien hade han rest ända till Sverige för att kontrollera och besöka de lokala kontoren som finns i Skandinavien. Att Paul gått från att sälja pennor och diverse kontorsmaterial, för 15 år sedan, till att ha ett American Express Black Card (enbart för världens rikaste personer med obegränsad kredit) och cirka 800 miljoner på banken är mycket fascinerande och jag har insett att den enda bransch där man kan göra riktig storvinst är i försäljningsvärlden (eller vinst på lotto).

Rolig historia om/från Paul Burkett:
" För att illustrera hur mycket Paul Burkett tjänar idag tittade han en gång på klockan, stod stilla och tyst i 15 sekunder och sade sedan: - Under de här sekunderna har jag tjänat så pass mycket att jag kan köpa en ny ferrari."

Mycket pengar under madrassen med andra ord!


Säljes: Fint akvarium med fiskar

På grund av flytt ska jag nu sälja mitt akvarium med fiskar. Är du intresserad av att lysa upp mörkret med ett fint akvarium och nyfikna och färgglada fiskar? 

Säljes: Akvarium 20 liter med lampa, pump, slang, håv, stenar, 2 växter, babyakvarium, fin dekorationskruka, mat + 3 semesterampuller, medicin, Aquasafe droppar, 13 fiskar (guppys, neontetra, black molly, mal etc).

Pris: Endast 750:- för ALLT!

Släng iväg en kommentar med namn och nummer!

OBS! Endast avhämtning OBS!


Sommarträning

Efter att ha varit på gymmet tre gånger den senaste veckan måste jag erkänna att jag märkt skillnad trots kort tids träning. Och det glädjer!


Gulligt samtal

Ett samtal med morfar i förra veckan:

Lovisa: - På lördag ska jag på ett stort event i Jönköping med jobbet, med utbildning, seminarium och middag.
Morfar: - Men då missar du ju bröllopet!
Lovisa: - ....

Gulligt citat av honom eftersom han inte kunde förstå hur jag kunde missa bröllopet och inte sitta bänkad framför teven hela dagen.


Imponerande Linas matkasse

Jag har just mottagit leveransen från Linas matkasse och jag måste säga att jag är mäkta imponerad. Inhandlat, ihopplockat, färdigställda recept och levererat ända fram till dörren av en trevlig chaufför. Mycket mat för endast 499:- gör att jag vill köpa mer och mer men självklart ökar priset efter mitt erbjudande. Dock kommer jag i framtiden, när jag fått arbete och fast inkomst, att fortsätta för så enkel handling har jag aldrig varit med om!

Bra jobbat Linas matkasse!!
Tågluff Italien 2011

Nu är jag i full gång med att planera inför min och Tobias tågluff sommaren 2011 som vi hoppas kunna genomföra under tre veckor. En riktig livsnjutarresa med god mat, sol och vandring. Här är ett litet första förslag på resrutt.

Vad tror ni om en reskassa på 15 000 per person? För lite, för mycket?

Fredagens överraskningsmiddag

Smarrig middag med blåmusslor kokta i vitvinssky och toppad med selleri, paprika och vitlök, citroninspirerad risotto med räkor och parmesan, kokt havskräfta, små baguettetoasts fyllda med halloumi, parmaskinka, soltorkade tomater och ruccola.
Gymkort

För första gången på många år har jag köpt en månads gymkort. Nu ska jag komma igång på löpbandet, med hantlarna och på aerobicpassen och få upp konditionen som verkar ha försvunnit för ett tag sedan. Och det är ju roligare om jag kan träna tillsammans med Tobias också.


Utmärkelse: Mest Socialt Begåvade

Under Eventkoordinatorutbildningens avslutningsdag genomförde vi en omröstning av tre eventrelaterade och tre personlighetsrelaterade kategorier. Jag blev framröstad som den Mest Socialt Begåvade och jag fick ett fint diplom och en trevlig receptbok.

Tack!Att jobba som försäljare

Att jobba som försäljare är en helt ny upplevelse. Det är hårt och krävande, men otroligt utvecklade. Det är en utmaning och jag märker hur min sociala förmåga bara växer för varje dag som går. Bara saken att tala med en fullt främmande människa i matbutiken är inte lika "konstigt" som förut. Att skratta åt någon annans skämt på stan är inte heller så farligt även om jag bara går förbi utan att känna personerna eller vara involverad i konversationen. Det är en helt ny värld.

Något som jag också upptäckt är bemötandet jag får när jag är ute på fältet. En del är korta, några vill inte ens prata. Men de flesta är faktiskt trevliga (även om man tror det motsatta). Det handlar ju om vilken attityd jag själv har när jag kliver innanför dörren. Under min tid som försäljare har jag både fått kaffe, cola, en puss på kinden, kebab, erbjudande om hårklippning, middag och jobb.

Försäljningsjobb är med andra ord en plats där du både kan tjäna OCH spara pengar på.


Jag fick en roll...

i nordöstra Skånes största musikaluppsättning av Skönheten & Odjuret våren 2011. Musikalen som regisseras av Emil Sigfridsson sätts upp på Kristianstad Teater och repetitionerna drar igång redan i höst. Mitt stora dilemma är nu den praktik jag sökt i Stockholm. Eftersom den fortfarande är nummer 1 väntar jag med spänning på svaret och får helt avvakta med att tacka ja till musikalen.


Ann Wilson agerar konferencier

Så är det nu klart att "Lets Dance" jurymedlemmen Ann Wilson kommer agera konferencier under ChocoDeli- Smakfestival 2010 i Helsingborg. Spännande och roligt att hon tackat ja till vår strålande mässa som går av stapeln den 30- 31 oktober i höst!

Läs mer på ChocoDelis hemsida eller på facebookgruppen ChocoDeli. 


Antagningsdagar

Under tre dagar har vi på eventkoordinatorutbildningen träffat, granskat och utbildat de drygt 100 sökande till Event 10. Vi har samtidigt bildat oss egna uppfattningar om de sökande och det har varit mycket spännande och lärorikt att få sitta som "jury" där vi haft möjlighet att säga våra åsikter och ha ett inflytande på nästkommande kull. Jag måste också erkänna att det varit omtumlande att inse det faktum hur pass mycket jag egentligen lärt mig under det året jag gått utbildningen och vilken kompetens jag idag besitter. Riktigt kul, eftersom det under vissa perioder känts som jag stått still i utvecklingen. Men nu är jag på spår igen!

Dagen idag har faktiskt liknat en audition på många punkter och jag ser fram emot min första egna audition!


Möte i Stockholm

Så har jag äntligen varit uppe i Stockholm på både arbetsintervju och praktikintervju inför hösten. Jag har också insett hur svårt det är att välja. Får jag praktiken kan jag inte åta mig arbetet som rekryterare i Skåne men samtidigt är praktiken just nu viktigt för min framtid som eventkoordinator. Jag väntar med spänning på svaret!

I och med resan upp till Stockholm hann jag både med att träffa min familj och lite släkt i Västerås och min kära vän Sofie i huvudstaden. Det mest komiska är att vi alltid äter när vi ses, utan undantag!
Denna gång högst upp i Kulturhuset vid Sergels torg, härlig utsikt i solen!På väg till tåget höll ett nytt fackförbund att fira en sammanslagning och bjöd på både tårta, godis och kaffe. Perfekt för mig som skulle resa fem timmar till Skåne. Därför väntade jag i 30 minuter extra bara för att få min tårtbit! Girigt?!? Jag var i alla fall inte ensam om det...
Framförande av show

Så har vi genomfört vår show "Wahlgren & Fyhr" på taklagsfesten på IKEA Helsingborg. För 180 byggarbetare körde vi en timmes lång show med inslag av rock, pop, blues och visor. Mycket uppskattat och efter showen fick vi ta emot härliga kommentarer från flera av gästerna.

Sång: Lovisa Fyhr
Sång/ Gitarr: Magnus Wahlberg
Piano: Tomas Pettersson


 

 
RSS 2.0