Showdags!

Efter en mindre audition eller sångprov fick jag meddelandet om att jag på lördag får vara med i Senzas showteam som uppträder i Helsingborg. Ängelholms flygplats fyller 50 år och ska ha ett jubileum för personal ute i Norra Hamnen.

Nu pågår repetitionerna för fullt!Artister under Malmöfestivalen

Ett urval av de artister jag arbetat med under Malmöfestivalen:

Ulrik Munther
MAF
Milles
Tore and the no smokers
Mamma Måd
Johan Wester
Vilmabandet
Lasse Stefanz
Trollkarl Daniel Karlsson
Date

Sommarkryss med Allas!

Citat från en bandmedlem när han blivit serverad en kaffe av mig innan Allas höll i årets sommarkryss på Malmöfestivalen:

- Här får man ju bättre service än hemma. Jag tror jag ska flytta in hit!

Kan jag få bättre betyg?!?"Bästa logen i vår karriär"

Citat från bandet "Tore and the no smokers" när det fick se logen som jag förberett:

- Oj, det här är den bästa logen i hela vår karriär!

Citat från produktionsassistent Claes om mitt arbete bakom scenen:

- Du är så otroligt organiserad, man kan lita på dig till 100% att saker och ting blir gjorda!

Scenchef Mira:

- Man märker verkligen att du har ordning på allt. Det känns så skönt att jobba med någon som dig!

Pella
, som är ansvarig för arrangemanget sade följande redan den andra dagen:

- Du verkar ha koll på allt Lovisa!


Andra citat från olika band och produktionsteam:

- Du verkar så professionell! Du har väl jobbat med det här länge?

- Tack för ett fantastiskt arbete!4 dagar på Malmöfestivalen

Sedan fredags har jag arbetat som artistvärdMalmöfestivalen. Jag har träffat många nya människor och ansikten, några föräldrar till uppträdande barn, några komiker, några artister och en hel del backstagepersonal.
Och jag har framför allt haft roligt! I Raol Wallenbergparken där jag arbetar som ensam voluntär tillsammans med projektledaren, produktionsassistent, scenchef, konferencier och tekniker är vi alla som en liten familj. Vi ber varandra om hjälp, vi ger och vi tar. Allt har flutit på bra utan några större incidenter men samtidigt har det varit gott om att göra.

Jag tror att man hela tiden måste vara flexibel. Även om jag fått schema på åtta timmar om dagen har jag ändå arbetat tills fötterna överösts av blåsor och tolvtimmarspass med ett mål mat om dagen. Jag menar inte att det är något negativt, jag har tvärtom haft det underbart! Det där med maten är också självvalt, trots att maten är god, är det festivalmat och det känns helt enkelt lite mer näringsrikt att äta hemma om kvällarna (även om det blir sena middagar).

Min roll som artistvärd har hittills också varit mycket lärorik. Att städa loger, ta emot och serva artister kanske inte låter mycket för världen men sätter man väl in foten i denna världen får man se och höra så mycket mer än vad många kanske tror.
Jag har hjälpt till att rigga på scen, bära tunga instrument, kokat kaffe, fylla på dryck och godis i logen, visat min sida som service-minded, cyklat fram och tillbaka till Teknikmagasinet på rekordfart och köpt rökvätska 10 minuter innan en spelning, fyllt på vatten, sprungit som en tok hit och dit och hämtat saker från olika scener och kansli för att det helt enkelt tagit för lång tid att vänta på andras aktioner. Ett heltidsjobb med andra ord!

Nu väntar ytterligare fyra dagars voluntärarbete innan det bär av till skolbänken igen. Samtidigt som det ska bli skönt med mer regelbundna tider igen kommer jag säkerligen sakna allt arbete med Malmöfestivalen!Ny hemsida-layoutJag har gjort om min hemsidans layout och är i full färd med att uppdatera all information.

Vad tycks? De som inte sett förra kan jag informatera om att jag hade ett "vintrigt" tema som innehöll färgerna blått, rosa och silver.

Kika gärna in genom att klicka HÄR!Vad ledsen jag blir...

... när jag ena stunden sitter och tittar på underbara bilder och minnen och i nästan stund råkar komma åt radera-ALLA-bilder-knappen och möts av texten "Inga bilder" på en blå bakgrund. Det var den systerdotterns första månader, Kretaresan, födelsedagen gånger två, julen, nyåret, kivikresan, stockholmsbesöket och hela sommarens strapatser och äventyr.

Som tur är hittade jag gratisprogrammet PC Inspector Smart Recovery och lyckades i alla fall få tillbaka ett par hundra bilder varav ett tjugotal var suddiga och spräckliga och åkte tillbaka rakt ner i papperskorgen igen.

Vad glad jag blir att jag har de flesta tillbaka!


Semester för norrlänningar

Under veckan som gått har vi haft besök och fått hjälp av Tobbes pappa och bror. Mycket flyttande, körande, skratt och kortspel har avverkats och nu känns det faktiskt riktigt tomt när de åkt vidare uppåt Norrland.Komiskt att nästan alla bilder tas vid middagar...

Match mellan Malmö FF och Gefle (när jag uttalade Gefles namn precis som det stavas möttes jag av hånfulla skratt. - Gävle ska det vara förstår du väl!, var det svar jag fick.
- GEFLE, säger jag!)


YGVNE (mitt uttal, så det så!), skicka mig fler bilder, snälla!! Igår råkade jag radera hela 2009/2010 års bilder så nu är det tomt i kameran.


Havet

Att numera bo nära havet är helt underbart och jag kommer säkerligen spendera många kvällar och solnedgångar på stranden samtidigt som vågorna slår. Härligt!

Hoppas bara att det blir lite bättre väder så att jag snart kan åka ner igen!Vattenfallsregn

Efter en cykeltur i ett vattenfallsliknande regn från stationen till lägenheten i Ängelholm ser jag ut som en dränkt katt. Mina grannar stod på sina balkonger och skrattade när jag ruskade av mig allt vatten och gnuggade ögonen torra från regnet.

Jag bjuder på lite roliga bilder från mitt äventyr!

Flytt

Nu har jag tagit ett nytt steg framåt och flyttat uppåt landet och till kusten. Lägenheten i Eslöv är tom och sedan två dagar tillbaka har vi bott i vår nya lya på 79 kvadrat, dock fortfarande med ett utseende som ett bombnedslag. Bilder kommer med andra ord när stormen lagt sig lite.Pay-off

Ny pay-off för 4hArt Production:

"Musikal i miniformat med showetappning"

Vad tycks?Fi fi fi filura

Som Karlsson på taket gör i sin sång så sitter jag också och fi fi fi filurar men inte på bus utan på en utveckling av mitt företag 4hArt Production. Det gäller små ändringar här och där på hemsidan, brainstorming, layout, bilder, pay-off och research efter kommande evenemang där jag kan sälja in min affärsidé. Jag längtar efter att mitt eget kontor snart ska bli inrett och klart men jag lär säkerligen få vänta någon månad till innan allt är på plats. Det gäller helt enkelt att hitta andra ställen där jag kan andas inspiration.

Besök gärna 4hArt Productions hemsida genom att klicka HÄR!Can I have your attention, please...

... jag VANN i 2entertains fototävling!

Mina bilder kom både på andra och tredje plats och det innebär att jag vunnit fyra biljetter till 2entertains nöjen i höst och två övernattningar på Scandic Hotell i samband med nöjesupplevelsen. Fantastiskt!

Följande nöjen spelas i höst och vinter och som jag kan välja:Självklart val!
Spelas 12 september- 18 december
Cirkus StockholmSpelas 9 september- 9 oktober
Oscarsteatern StockholmSpelas 17 september- 30 oktober
Chinateatern StockholmSpelas 11 september- 18 september
Lisebergsteatern GöteborgSpelas 9 oktober (turné)
Halmstads Arena

Bilder: 2entertain


TACK ALLA SOM RÖSTAT!


Dörrförsäljare med tavlor

Aldrig kan man gå utanför dörren att någonting händer och sker i hemmet.
Är ni nyfikna på att höra? Okej, låt gå då!

Igår kväll satt Tobbe hemma för sig själv i godan ro. Då det ringde på dörren gick han och öppnade och mötte där en kvinna med flera tavlor över armen. De började prata och hon kom fram till att hon var israelisk konststuderande som sålde tavlor. Punkt slut, skulle man kunna tänka där. Men icke sa Nicke, för halvtimmen senare stod Tobbe med en tavla i handen och 1000 kronor fattigare.

Som en fin gest hade han tänkt köpa mig en tavla med ett havsmotiv som skulle passa in i vårt nya sovrum med marina inslag. Problemet var bara att när jag kom hem tog jag upp tavlan, drog ogillandes på munnen och vände tavlan åt rätt håll. Vips, så förvandlades havsvågen till en naken kvinna, något som han uppenbarligen inte alls hade sett då han köpte tavlan. Och jag kunde helt enkelt inte tycka om den.
Dels för att han lurats av en dörrförsäljare och dels för att den var så dyr. Han kändes sig rejält dum då.

Nu har jag dock lyckats acceptera tavlan och tänkt att gjort är gjort, jag kan säkerligen leva med den och till och med lära mig att tycka om den.

Men i sovrummet passar den inte!

Tobbes bild av en havsvågMin bild av en naken kvinnaSkånetrafiken?

När jag imorse kom till tåget visade det sig att tågen stått stilla i över 4 timmar. Trots att en ledning fallit över spåret för länge sedan fanns ingen information om ersättningsbussar eller när tågen skulle börja köra igen.
När väl informationen om bussarna kom meddelades ingen tid och efter att vi stått och väntat i en timme kom den första av 15, dock med slutdestination åt fel håll.
Efter 1,5 timme gav jag upp liksom många andra efter att många ringt åtskilliga samtal till Skånetrafiken och mötts av samma svar om och om igen:

- Bussar är abbonerade men vi vet inte när de anländer. Det kan ta timmar.

När sådana missöden sker undrar jag om Skånetrafiken överhuvudtaget har en katastrof- eller krisplan. Som det verkar i dagslägen ser det inte ut att finns och om det mot förmodan finns fungerar den extremt dåligt eller följs inte som den borde.

Det första Skånetrafiken borde göra är att sätta sig tillsammans med ledningen och komma överens om hur en katastrofplan ska se ut. Vad gör vi om en olycka inträffar? Vilka kontaktar vi? Vem ska få vilken information? När? Hur? Varför?

Steg två mot en bättre fungerande tågtrafik innebär en helomställning inom de områden som drabbas. Ett antal kontaktpersoner ska informeras om läget, utrustas med radio och nödvändig information och skickas ut till de stationer som drabbats. Än så länge inget svårt att genomföra!
Finns ingen plan på vilka som ska skickas ut får man dela ut dessa positioner på ett morgonmöte varje dag. Alla måste vara förberedda. Har man en katastrofplan ska alla vara införstådda med denna och den ska gå som på rullande band.

Steg tre att göra är att informera övrig personal på bussar, tåg och annan kommunal trafik via radiosändare. Det värsta för pendlare är busschafförer och personal på tågstationer som inte vet någonting om läget och som inte ens kan hänvisa till en kontaktperson.

Det fjärde steget blir till att direkt abbonera ett antal bussar. En vardagsmorgon kräver större resurser, en helgdag lite färre beroende på väder, månad och omkringliggande evenemang. Samarbete är otroligt avgörande i detta skede! Det får helt enkelt inte dröja fyra timmar innan man ens lyckats sätta in ett tiotal bussar för hundratals väntande passagerare som ska till jobb, möten eller bokade tider. Bussarna får inte heller komma en timmes efter varandra utan måste avgå med jämna mellanrum och följa tågens avgångstider plusminus 15 minuter. Inte mer än så!

Samtidigt som detta pågår måste Skånetrafikens huvudkontor vara införstådd med vad som händer på de olika platserna, kontaktpersonerna på vardera tågstation måste hålla kontinuerlig kontakt med växeln och på så sätt hela tiden vara uppdaterad med vad som händer.

Reparationsarbetet måste sättas igång från första inrapportering om olyckan för att på så snabbt sätt som möjligt åtgärda problemet.

Kommunikation är det viktigaste som finna i dagens informationssamhälle. Fungerar inte den stagnerar hela systemet!

Jag uppmanar:

- Skånetrafiken! Gör en katastrofplan och slipp arga pendlare som börjar ta bilen istället för att åka kommunalt!
Nyckel och inredning

Nu har vi äntligen fått nyckeln till vår nya lägenhet till hösten och detta innebär även att jag redan nu kan börja planera inredningen.

Från Ullareds blogg har jag fått följande inspiration (eftersom bilderna är copyrightade lägger jag bara in länkar till intressanta inlägg):
Marina detaljer Klicka HÄR!
Marina gardiner Kika på DETTA!
Förvaring HÄR!
Favoritlyktor, TITTA!

Den marina inredningen har jag tänkt mig i sovrummet och som en extra touch såg jag ett inredningsavsnitt för många år sedan där hantverkarna spände upp en segelduk i taket. Snopet nog kan jag inte hitta avsnittet så jag får helt enkelt prova mig fram. Det blir väl helt enkelt till att skruva upp några krokar och fästa ett tyg så det ser ut som ett segel. Någon annan som har tips på ett enkelt sätt att lösa detta?

I vardagsrummet har jag tänkt mig en lantlig stil och med shabby chic inspirerade möbler i färgerna vitt, guld och vinröda detaljer. Det blir till att leta inspiration på loppis och auktioner. En gammal kista finns i alla fall med på min kravlista.

Jag längtar!Konfirmation

Lite bilder från helgens konfirmation i Gransnäs som ligger mellan Askeryd och Aneby i Småland. Lördagskvällen fylldes av munspel, dragspel och sång när vi samlades i sommarstugan för att tillsammans med stora delar av släkten grilla och ha lite festligheter.Vi hoppas kunna vara fodervärdar åt lilla Sniff i höst och ha henne på prov nere i Skåne. Trevligt sällskap och en rar hund.Vi blev kallade "brudparet" under konfirmationen men det stämde ju inte riktigt. Inte än på ett tag i alla fall!På vägen hem passerade vi den lilla staden Värnamo och sedan flera månader har Tobbe rakt och bestämt sagt att han en dag vill flytta dit. Därför beslöt vi (jag att ta ner honom på jorden igen) att ta en snabb fikapaus på Stigs. Efteråt sade Tobbe med besviken röst:

- Det finns ju bara kyrkor här (efter att vi passerat den fjärde på rad).

Jag tror att han ändrade uppfattning och strök Värnamo från sin "att-flytta-hit" lista.


 På kylskåpet

Tidigare skrev jag ett inlägg om min insändare angående förbjudet hundsbad i Eslöv som jag skickat in till tidningen. Efter ett par dagars letande i Skånskan började jag så smått tappa hoppet om att den skulle komma med. Men i lördags slog jag upp tidningen och möttes av min insändare publicerad i Eslövssidorna.

Nu hänger den på kylskåpet och lär få göra det ett tag.

För en framgång är det!


RSS 2.0