2Entertain byter namn till 2E Group

I ett pressmeddelande i helgen berättar 2Entertain att företaget nu byter namn. Det nya namnet som ska vara ett samlingsnamn för hela koncernen med dotterbolagen Wallmans Nöjen AB, Hansen Conference & Event AB och 2Entertain AB.

2E Group är det nya namnet som blir moderbolag och namnförslaget kommer att tas upp på den årliga årsstämman i maj 2010.

Läs hela pressmeddelande HÄR

Vad tycker du?
Super, bra, dåligt, uselt?Bilder till Pressrelease

Eftersom hela Eventkoordinatorklassen fick i uppgift att under sin praktik medverka i minst ett massmediainslag skrev jag i förra veckan en pressrelease om mig och min tid på Wallmans. Här är bilder som togs idag (eller igår med tanke på klockslaget just nu) i Helsingborg och som ska användas i meddelandet.

Fotobyline av Olivia Jobs

 

 
Kvällen över

Hemkommen från Nöjesnytts galakväll på Tivoli i Helsingborg och mycket nöjd med tillställningen. Ett ungefärligt antal på 400 stycken dök upp för att fira, mingla, träffa nya kontakter och/ eller helt enkelt dricka sig lite berusade. Ett mycket generöst event som både överraskade gästerna och mig. Förutom att alla hade fått tilldelad sig en VIPinbjudan fick de i dörren möjlighet att vinna priser, de fick två gratis drinkbiljetter, välkomstdrink (mousserande vin eller alkoholfritt) och underhållning i form av skickliga Maja Gullstrand och ett liveband senare på kvällen.
Snacka om förmåner för alla hundratals gäster!

För min del blev det av att stå innanför entrén (dock precis vid dörren, Kallt!), le, se trevlig ut, hälsa folk välkomna och ge alla varsin drink till att börja med. Trevligt och socialt! Jag kan lova att mina smilemuskler i ansiktet fått en timmes extra träning utan uppehåll (numera ler jag bara för att jag fastnat i samma min). Folk stannade till och med upp framför mig, tittade fascinerat och en aningen frågande och när jag räckte fram glaset mot dem och berättade att det var en välkomstdrink så skrattade de och sa:

- Jaha, det var därför du såg så trevlig ut!

Alla verkade tämligen nöjda och vissa gäster passade till och med på att smyga sig bakom mig och min kollega för att norpa till sig ett extra glas när deras förra blivit tomt..Kvällens Eventvärdinna-outfit


Eventvärdinna Nöjesnytt

Ikväll kan jag ses som Eventvärdinna på Nöjesnytt galakväll Tivoli i Helsingborg.
Tyvärr står jag med en VIPinbjudan i handen till samma tillställning som kommer att gå till spillo...

 

   

Gårdagens outfit till Melodifestivalen


Rapport från Melodifestivalen

Så var det idag dags för eventkoordinatorutbildningens backstagebesök hos Melodifestivalen eller studiebesök som man också kan kalla det.
Malmö Arenas projektledare, en aningen stressad och irriterad, och Blixten & co produktionsledare mötte oss för en genomgång om arenans bakgrund, faciliteter och arrangemang och hela Melodifestivalens koncept och uppbyggnad. Mycket lärorikt att samlas i logen som tilldelats oss men samtidigt frustrerande eftersom vi hela tiden hörde artisternas genomgång utanför. Det är klart att vi längtade efter att få komma in i arenan och se hela kreationen. Efter en och en halv timme fick vi då äntligen chans att komma in på den riktigt spännande delen av besöket. Lagom till Pernilla Wahlgrens låt satte vi oss på stolarna med scenen, kameror och kranlyftar framför oss. Nedanför smattrade kamerorna från nyfikna journalister (inte på oss då utan mer på stjärnan på scenen).

Dagens roligaste citat av producenten nere på publikgolvet:
- Så nu har Wahlgren-familjen kommit. Och det är bara Malmösläkten (pekandes på oss på läktaren).

Sammanfattning av låtarna (som vi hörde):

NEO 'Human Frontier': Bra låt men däremot satt jag länge och försökte gissa vem det var. Mina tankar gick som följer:
- Ja det måste vara Pernilla.. nej nej, det är nog Sibel eller det måste vara Pernilla.
OCH så visade det sig vara en kille.. hmm..

Lovestoned 'Thursdays': Tråkig!!! Med stort T efter att jag den tredje gången fyllts med tonerna av en blandning av arabisk- och balkanintro. Plus att det lät falskt. När jag satt på min stol och lyssnade på föreläsningen kom det automatiskt fram en rysning som följdes av ett -huuuh.. Hoppas bara inte att produktionsledaren trodde jag menade honom!

Anna Bergendahl 'This Is My Life': Fin låt men ingen melodifestivalsång som kan locka de forna sovjeländernas röster. Och det är ju dem vi måste få med på vår sida.

Pernilla Wahlgren 'Jag vill om du vågar': Bra som direkt sätter sig på hjärnan. Däremot hade jag glömt bort melodin två timmar senare. Frustrerande och som den envisa musikmänniska jag är var jag tvungen att åka hem igen bara för att lyssna igenom låten ännu en gång (tjuvlyssningssidan på svt.se)
 

Backstage Melodifestivalen

Imorgon eftermiddag är dags för studie- & backstagebesök på MelodifestivalenMalmö Arena. Ett besök jag sett fram emot länge. Kanske kanske kommer jag se Peter Jöback men sån exhalterad entusiasm får jag knappast visa på plats. Att vara professionell är något jag strävar efter men kan jag förneka pirret och spänningen i kroppen som hotar att spränga bröstet? 

Det är ju sånt här man drömmer om att få jobba med!


Marknadsföringskampanj Våga Vägra Fredagsmys!

Så är vi i full gång med vår marknadsföringskampanj för Sundspärlans Partyfredagar. Helgen var full av aktiviteter på stan med demonstration och annan gerillamarknadsföring.
Det var bra tryck och härlig stämning när vi invarderade Helsingborg i 80tals-utstyrsel.

Flera mediainslag fick vi också (melodifestivalen fick en sida, vi fick ett uppslag.. Beat it!)

Läs HÄR
eller
Titta DÄR (inslaget finns endast kvar till den 26/2. Vi är med i slutet av sydnytt ca 03.00)

VÅGA VÄGRA FREDAGSMYS- PARTYFREDAG ÅT ALLA!


Starta FöretagsDAG

Så har jag anmält mig till en av vårens Starta Företagsdagar i Landskrona den 2 mars. En heldag med information från bland annat Försäkringskassan, Skatteverket och Bolagsverket. Nyttigt och intressant med andra ord!

För anmälan och övriga datum besök Skatteverket.


Bidrag: Våga!

Min Läkerolsmak som kan vinna 100 000 kronor- Lakrits, Vattenmelon och Hallon.

Vad skulle du göra om du vann 100 000 kronor?
Starta eget företag med inriktning på produktion inom musikal & show. Som eventkoordinator vill jag säga Våga! Följ ditt hjärta och satsa...

Rösta på mitt bidrag genom att klicka HÄR


Bild: Läkerol


Erik Linder vs High School Musical

Erik Linders låt "Hur kan jag tro på kärlek" påminner lite för mycket om "When there was me and you" från High School Musical. Okej eller plagiat?

Å andra sidan kan det vara riktigt framgångsrikt när småtjejerna sitter framför teven, ser en ung söt pojke och tänker på världens mest kända musikal för tjejer och killar i yngre tonåren.
Från: SVT.se


Artikel: Populär utbildning med framtidshopp

Från HD Landskrona 20100220:

Möjligheten att utbilda sig till så kallad eventkoordinator - professionell projektledare - har funnits några år i Landskrona och den är en del av den kommunala vuxenutbildningen som ges på Tech Futurum. Kursen är tvåårig och varje ny omgång brukar ge plats åt omkring 25 studenter.

Än så länge är den en KY, kvalificerad yrkesutbildning. Men till hösten har den, tillsammans med bland annat utbildningarna för hudterapi och medicinsk fotterapi som också ges i Landskrona, valts ut för att istället bli yrkeshögskola, YH.
Enligt Raimo Hiltunen, som är rektor för yrkesutbildningarna på Tech Futurum, tycks det vara ett gott val för den som kommer in och läser till eventkoordinator.

- Det är en jättepopulär utbildning och det stora flertalet av dem som gått ut är faktiskt verksamma inom branschen. Det blir mer och mer event och företagen fokuserar på sin kärnverksamhet och väljer att ta in konsulter som koordinerar när de ska göra något extra, säger han.

Under de två åren som kommer att ge 400 YH-poäng, får studenterna arbeta både teoretiskt och praktiskt med projektplanering, marknadsföring, genomförande och riktiga fall. Utbildningen bedrivs i samarbete med företag inom musik-, kultur-, sport- och eventnäringen.

Läs artikeln HÄR


BNI möte RICA

När jag blev rekommenderad att delta i ett BNImöte nappade jag direkt på kroken. Och icke att jag blev besviken. Visserligen var jag tvungen att kliva upp klockan 05.00 en fredagsmorgon men att sedan gå in i det vackra hotellet Rica i Malmö och träffa alla tillmötesgående affärsmän och kvinnor gjorde mig pigg och exhalterad. Efter en härlig hotellfrukost och min egen presentation (nervöst!!) fick jag säkerligen ut ett 20tal visitkort till flera intresserade och framgångsrika människor i närlingslivet. Jag blev direkt bjuden på fika hos Carlssons Event i Malmö och ett eventuellt jobb kan vara på gång med några andra. Som eventkoordinator vill jag gärna bli medlem hos detta team någon gång i framtiden.

Jag rekommenderar ALLA att ta chansen att vara med på ett möte en dag!


"BNI erbjuder ett enkelt, strukturerat och målinriktat koncept som genererar ett regelbundet flöde av affärsmöjligheter via personliga rekommendationer och välkomnar alla företag som vill öka sina affärer. Medlemmarna är oftast marknadschefer eller kundansvariga säljare på små och medelstora företag samt egenföretagare eller konsulter inom alla branscher. I våra BNI team finns idag allt från hantverkare och advokater till fastighetsmäklare och revisorer."

Från BNI's hemsida. Klicka HÄR för mer info.


Fantasticks

"Underbar musik och skickliga skådespelare"

Fantasticks på Malmö Operas scen Verkstan är en bra plats för en publik att möta de sex deltagarna och få följa med i en historia fylld med kärlek, längtan och lurendrejeri. Med enbart en harpa och flygel som orkester blir musiken djup och innerlig och det blir genast mycket lättare att höra skådespelarnas röster och sång.

Fantasticks har en historia som många kan känna igen sig i men som samtidigt kan verka ovanlig. En flicka och en pojke, drömmaren respektive romantikern lever som grannar med varandra men en med hög mur mellan sina hem. Fädrarna i familjerna är osams och förbjuder de två huvudpersonerna att träffa varandra.
Förbud lockar... och flickan och pojken utvecklar en kärlek till varandra på var sida av muren och längtar varje dag efter att få slänga sig i varandras armar. Vad de däremot inte vet är att fädrarna egentligen lurar sina barn och inbillar dem att de alla är fiender. De går bara och väntar på att de två ska bli kära.
Men vad händer när fantasier blir verklighet och inte alltid är som man drömt om?

En musikal som rekommendras att se och lära av!

BÄST:
Sångerna och musiken
Koreografin av rekvisitan
Pris och plats

MINDRE BRA:
För lite dans
Spotljuset (ibland)


Musikvideo

Så har jag varit med om mitt livs första musikvideo. Hela scenen som utspelade sig på en nattklubb var fylld med statister, kamermän, ljus- & ljudmänniskor, dansare och självklart huvudpersonerna själva.
Proffsigt och snyggt gjort med en del omtagningar och redigeringar.

Att spela in en musikvideo var precis som jag tänkt mig. Man blir tillsagd var och hur man ska göra något, man blir peppad av de andra deltagarna, det blir många 'nu kör vi igen då' men mest av allt är tar det en himla tid. Och trots att minuterna och timmarna går känns det som att det hela tiden finns något att göra. Det blir paus till att dricka och sedan ska man köra med samma energi och förmedla samma känsla gång på gång (tro mig, den 8e, 9e och 10e gången börjar huvudet ta stryk). Det är en kamp för att första gången ska kännas och se ut likadant som den sista.

Kul och lärorikt och framförallt var det överraskande att se hur många jag kände igen från tidigare bekantskaper och möten.

Med andra ord bygger hela eventbranschen på kontakter... det gäller för mig att hitta dem redan nu!


Arbetsdagar på Wallmans

Om tre veckor är det dags för LIAstart på Wallmans Salonger i Helsingborg.
- Ett helspäckat schema, 7 dagar i veckan, 12 timmar om dagen, har jag sagt till många, och jag har riktigt sett fram emot att få arbeta under blod, svett och tårar. En kalaspraktik som jag längtar efter varje dag och jag räknar ner timme för timme.

Under dagens möte och även det sista innan starten fick jag veta att jag endast kommer arbeta tre dagar i veckan...
- Öhh.. ska jag alltså bara jobba torsdag till lördag?? Vill ni inte att jag kommer in oftare?? Jag kan ju komma ändå, trots att ni har stängt, det kanske finns något att göra, försökte jag övertyga dem.
De skrattade och sa att det är tomt de andra dagarna i lokalen:
- Så du lär inte få så mycket att göra då även om du skulle komma inspringandes.

Driven, jag vet! Men jag vill så gärna, för efter att jag förberett sig på riktigt mycket arbete känns det plötsligt väldigt lite (å ena sidan kommer jag få jobba hårt under de dagarna jag är där, det vill säga ett pass på mellan 12 till 17 timmar per dag, å andra sidan har jag faktiskt möjlighet att åka hem en sväng innan allt drar igång!).

Men ändå... jag vill, vill, vill

GIVE ME MORE!!


Äventyret med lyckostenen

"Lättsmält, mysigt och genomtänkt rekvisita"

Äventyret med Lyckostenen som spelas på MAF (Norra skolgatan) i Malmö har alldeles nyligen haft Sverigepremiär med sin en timmes långa pjäs. En familjeföreställning med sång, dans och musik som lätt lockar fram barnens skratt.
Som 'äldre barn' sitter jag road och lyssnar på sångernas enkla texter och nynnar med när musiken drar igång.

Handling:
De två människobarnen Anna och Bengt har en detektivbyrå och är konstant på jakt efter nya mysterium. En natt kommer två små Huldretussar till människovärlden. De letar efter den försvunna lyckostenen som stulits. Utan den kan inga Huldretussar vara glada och lyckliga och därför är det nu ytterst viktigt att hitta stenen och ta tillbaka den. Anna och Bengt blir självklart indragna i äventyret där de möter Huldretussar, älvor och människor.

Som slutsats tycker jag att hela pjäsen är en mysig teater för hela familjen med ett bra budskap och som jag lätt kan smälta utan att behöva grubbla för mycket.

Bäst:
Älvpojken (i mina tankar började jag direkt bygga upp en bild på min framtida son i trikåer och balettskor. Tobbe är dock inte så nöjd...)
Scenens uppbyggnad från liten till stor!
Rekvisitan

Mindre bra:
Vissa låttexter var för oss äldre lite för simpla

För mer info och bokning KLICKA NU!


Alla hjärtans kommersiella dag

Idag är det Alla Hjärtans Dag och självklart håller så många affärer som möjligt öppet, för trots att det är söndag är det en riktigt vinstgivande dag.

ICAs nya alla-hjärtans-dag-kampanj är riktigt smart. Trots att jag inte tänkt köpa något så fastnade jag direkt för denna kreation. Nyttig och underbar i ett! Men som 'straff' fick jag betala tredubbelt så mycket än det vanliga priset.

Även jag blir lockad och lurad ibland!
Utbildningsmässa Ängelholm

En sal full med gymnasieungdomar med ögon för godis. Så kan man beskriva dagens utbildningsmässa på Rönnegymnasiet i Ängelholm.
Visst lyckades vi locka några till att kanske söka Eventkoordinatorutbildningen till hösten men de flesta tog dock en sväng för att plocka pennor och äta godis. Jag kommer själv ihåg SAKOmässan och liknande arrangemang under mina gymnasieår. Gratissaker kan man ju inte säga nej till!

Allt som allt var mässan bra organiserad även om det är så typiskt klassiskt att man gäspade och undrade vart kreativiteten tagit vägen (varför måste man exempelvis ha bord som automatiskt skapar ett mellanrum mellan oss och "kunden"?) Men trots att gymnasieungdomar inte är vår direkta målgrupp har många fått upp ögonen för eventbranschen och för Yrkeshögskolan och kanske har vi krossat en del av fördomarna kring Landskrona.
Och det är ju det viktigaste!


Teatersupén

Jag undrar egentligen hur Helen Sjöholm kan ge mig en sådan längtan och värme i kroppen när jag får se hennes på tv. Bara att höra hennes namn gör att jag hoppar högt. Jag sitter som fastklistrad och begeistrad när teatersupén (SVT) visar hennes nya och gamla klipp från musikal, konsert och teater. Det är underbart, fantastiskt och helt otroligt vad jag tycker om den kvinnan!

Hon är Sveriges i särklass bästa människa som verkligen visar engagemang och kämparglöd. Hon är en beundransvärd varelse!


Eget företag

Allt oftare börjar jag fundera på idén med att starta ett eget företag. Det kommer bli så mycket lättare att kombinera praktik med teori till hösten och sedan går jag ju aldrig arbetslös (om man ser det på det sättet).

Mitt nya mål är alltså att i sommar göra allt teoretiskt arbete såsom fakturamall, offertmall, logga, namn och att lära mig om mer deklarationen. Spännande och något jag verkligen ser fram emot!Mässor & Produktblad

Nu börjar alla skolors marknadsföring av utbildningar. Det är stenhård konkurrens och alla vill ha det lilla extra för att just deras skola ska synas.

På fredag åker jag till utbildningsmässan i Ängelholm för att locka nya studenter till min underbara utbildning.

Klockan 9.30-14.00 måste jag lägga all energi på att värva, förhoppningsvis, många nya och härliga personer som kan ha en framtid inom eventbranschen.

Ännu roligare är att jag ska konkurrera mot min egen sambo och trots att vi går helt olika utbildningar på två skolor ska det bli roligt med lite tävling!!!

Produktblad:Mer information om utbildningen hittar du HÄR!


Bröllopsmässa

Under två helger har jag arbetat på bröllopsmässor både i Helsingborg och Malmö. Ett spännande jobb med stress, många viljor och önskemål.

Att vara påklädare åt en modell är ett mycket speciellt jobb. Kanske inte låter mycket för världen men att göra ett bra arbete och känna att jag själv är nöjd men framförallt kunden ger en riktigt kick. Att få en kram och bli tackad för en fantastisk kämparglöd sätter sig i själen som ett fint minne.
Jag träffar inte bara nya människor, jag möter också många nya kontakter. Jag ger mig ett namn och ett ansikte utåt att minnas för alla deltagarna vare sig det gäller kunder, uppdragsgivare, modeller eller besökare.
Jag blir glad över att bli rådfrågad av en designer om klänningen bör ha en blå ros eller en rosa. Kanske ett I-landsproblem men oj så viktigt för självförtroendet och att få ett tack-för-hjälpen-så-tänkte-jag-oxå-men-tur-att-jag-kunde-få-hjälp-av-dig.

Det får mig att känna mig som en riktig expert inom modebranschen!Bild
tagen av Mikaela Bodsgård


Gnäll gnäll och åter gnäll

Nu när vintern är här, snön ligger i tjocka lager på marken och det är allmänt kallt ute är det så lätt att negativa känslor tar överhand. Varje dag på väg till och från skolan hör jag många konversationer mellan både män och kvinnor. Från deras munnar kommer gnäll, gnäll och åter gnäll. Visst kan man ha dåliga dagar och det finns saker man inte gillar men det blir till ett samtal som aldrig tar slut. Folk kan älta samma ämne om och om igen och det kan till och med kännas riktigt trevligt. Men även om det för tillfället känns trevligt drar det hela tiden ner stämmningen, tillvaron blir mörkare och till slut är energin borta. Och för alla omkring skapas en irriterad känsla som nästan går att ta på.

Är det något jag ogillar är det just gnäll. Också jag ser negativt på vissa händelser eller fenomen ibland men när jag mer och mer lägger märke till min omgivning se och hör hur mycket tjat och tråkiga kommentarer som fälls hela tiden blir jag konfunderad och omvänd till det positiva..

När en person säger:
- Det är kallt, blött och mörkt ute.
Säger jag:
- Då har vi ialla fall våren att se fram emot. Tänk om vi inte haft snö, då skulle det vara ännu mörkare.

Men hur många positiva inslag jag än ger är allt bara så extremt hopplöst för den andra. Jag vill vara glad, positiv och kreativ men att gång på gång dras ner i det mörka djupet på grund av andras gnäll gör inte världen bättre varken för mig eller någon annan.

Jag vill ha ett slut på det men svenskar gillar helt enkelt att gnälla!


Retorik som kärnämne JA!

Retorik= konsten att tala

För bara 50 år sedan var retorik ett obligatoriskt ämne i skolan. Det var ett ämne som ansågs livsviktigt för att människan skulle komma någon vart i livet, utvecklas och våga interagera med andra människor.
När åren gick valde dock Sveriges ledande politiker att samhället inte längre behövde lära sig hur man kommunicerar med varandra. Man tyckte kanske att det var en självklarhet, eller så ville man manipulera de "dumma medborgarna" och styra dem som robotar
Vad var det som gick snett? Varför tog man ett sådant otroligt dumt beslut?

Barn och ungdomar idag kan inte berätta om sitt liv, de kan inte argumentera riktigt för sina åsikter, de kan knappt berätta om sin skoldag (tro mig, jag har sett det).

Jag håller faktiskt med Christer Hanefalk när han säger att retorik är skolans viktigaste ämne. För vad skulle vi göra om vi inte kunde kommunicera och tala med andra människor? De är hela grundpelaren för skolans uppbyggnad.

Många försöker idag briljera med svåra ord som de knappt själva förstår. Jag tillhör en av dem. För bara en dag sedan fick jag reda på att till exempel event kommer från det latinska språket och ordet eventus som betyder utgång, avlöpa. Jag fick också veta att projekt kommer från ordet projekere som betyder kasta fram. Hur många visste egentligen det? Hur många vet ens vad sitt yrke betyder? Eller sitt namn (Lovisa kommer från Ludovig och betyder beröm, kämpe.)?

Jag älskar att skriva och tala inför publik. Men hade jag lärt mig retorik redan från grundskolenivå hade jag med all säkerhet känt mig tio gånger så säker än vad jag gör idag (det jag kan idag har sakta vuxit fram från år av träning och jag är ännu inte färdiglärd). Jag hade kunnat lägga fram fler argument, jag hade kunnat skriva långa presentationer på under timmen och jag hade kunnat slänga mig ut i ämnen där improvisationen tagit över.

I framtiden hoppas jag på en förändring. Jag hoppas på att fler politiker inser sina-, skolans- och samhällets brister innan det går överstyr. För jag vill kunna sitta vid matbordet och tala med mina framtida barn utan att de ska skämmas över att kunna prata.

Retorik i skolan och som kärnämne JA!

(Ser ni att jag använder trerytm i flera meningar eller att jag skriver i formen Ordo naturalis- då, nu, sen? Retorik!)


Bild och ord i marknadsföringssyfte

Det blev en lång rubrik men ska man få med mycket så ska man.

Idag fick jag i alla fall förfrågan om jag kunde tänka mig uttala mig om eventutbildningen och synas med bild och text i skolans produktblad. Ett tillfälle jag ALDRIG skulle säga nej till.

Give me more!!


Retorik med ovanliga timmar

När man har en skoldag som börjar klockan 13 och slutar 21 ikväll och därefter drar igång klockan 8 morgonen därefter igen, börjar jag fundera på när jag egentligen får tid till att sova och vila ut. Effektiv inlärning och bra skoltid?

Men det gäller att anpassa sig. Flexiblilitet, så var det ja!


Visst blir man...

... så otroligt glad att komma hem till ett nystädat hus där allt är dammsuget, dammat, skurat, diskat. Ett hem där middagen, som doftar ljuvligt, står på bordet och sockerkakan som nyss kommit ut från ugnen smakar underbart. Och i dörren blir man mottagen med en puss på munnen

Visst blir man alldeles varm i kroppen!?!


RSS 2.0