Avslutning av 'Det susar i säven'

Kommentarer från helgens sista föreställning

Jonas Holst, utbildad musikalartist vid Performing Arts School i Göteborg:
- Min exfru var här och tittade på musikalen och berömde din insats och sa till mig efteråt att dig skulle man allt hålla ett extra öga på.

Scenografen till musikalen:
- Lovisa, jag måste bara säga att du är så duktig. Det är något alldeles speciellt när du och Padda gör er scen tillsammans. Det är det som behövs för att göra musikalen komplett. Du har en sådan känsla och utstrålning i allt du gör. Du är så bra!


Klassrepresentant

Så hade vi i torsdags ledningsgruppsmöte med styrelsen som är ansvariga för hela Techfuturums Eventkoordnatorutbildning. Ett formellt möte som man tänkt sig att en sammanslagning av professionella branschmänniskor ska se ut.
Och jag blev vald till klassrepresentant och ledamot i ledningsgruppen.

Ett hedrande utnämnande som jag med glädje hoppas på att få vara tills vidare för att göra nytta för klassens och utbildningens framfart.


Wallmans salonger

Jag har alltid varit intresserad av Wallmans salonger, deras produktion, koncern och showmaterial. Jag har sedan länge velat komma in i processen.
Jag trodde aldrig att det skulle gå så fort. Jag hade planerat en praktikplats hos Wallmans om två år. Jag hade tänkt jobba mig uppåt, skaffa mig kunskaper om deras verksamhet, om andra verksamheter och föra dem vidare. På så sätt skulle jag kunna få ett rykte bland branschmänniskor. Alltid känner någon en annan och så vidare.

Idag fick jag panik!

Av min utbildningsledare fick jag veta att hon talat med platschefen på Wallmans och att jag har en fem veckors- praktik redan till våren!
Jag har känt min lärare i två dagar. I och med detta sprack mina planer direkt. Å andra sidan är jag inte särskilt ledsen för det. Men för mig är Wallmans något heligt, respektabelt och STORT! Det är som en dröm och plötsligt blir jag slungad in i den.

- Gör du ett bra jobb, nappar de direkt!

OM jag gör ett bra jobb. Vad händer om jag INTE gör ett bra jobb? Jag har sex månader att försöka pränta in så mycket som möjligt i mitt huvud. Saker som ska kunna säkerställa att jag gör ett bra jobb. Sex månader!

- Det blir pang på direkt, det är en hård bransch.

Ingen mjukstart för min del överhuvudtaget. Hela mitt huvud snurrar. Drömmen, uppvaknandet. Vart vill jag egentligen befinna mig?
Jag ska in på Wallmans.

Jag hoppas att det finns bra planer för min del! 


Livets största utmaning

Jag har alltid älskat utmaningar. Stora som små, höga som låga. men idag står jag inför min största utmaning någonsin. Och jag känner mig peppad, exhalterad men samtidigt mycket rädd. Rädslan är något jag inte sedan tidigare är bekand med i dessa sammanhang.
Nervös har jag självklart alltid varit inför nya saker men helt plötsligt ger jag mig in i något där jag inte har byggt upp en trygghet. Jag är uppväxt på scenen, helt plötsligt ska jag ställa mig bakom.
Jag tvekar ABSOLUT INTE, men jag har en slags fruktan för hur det kommer gå, hur det kommer sluta.
Ena sekunden sitter jag i 'skolbänken' upprymd av alla tankar och idéer som fyller mitt huvud. I nästa ögonblick sjunker jag genom marken. Det är en obehaglig och främmande känsla.

Som många andra vill jag ha struktur och organisation på min tillvaro. Kanske är jag perfektionist även här (men det är inget som plågar mig- Jag stormtrivs!).
Nu har jag inget grepp om tillvaron. Jag sitter i ett rum där jag vill visa allt, där mina framfötter ska synas och mitt ansikte ska lysa. Jag vill kunna ALLT! Det kan jag inte och det skrämmer mig.

- Du studerar för att lära dig inte för att du redan kan allt., brukar min sambo upprepa gång på gång.

Jag vet att han har rätt men jag vill kunna allt på en och samma gång. Det är omöjligt, det vet jag.
Men tids nog tror jag att det kommer, jag är helt säker på det.
Jag ångrar inget!
Jag ska upp till bevis!

Det jag inte kan ska jag lära mig, men det jag redan kan ska jag stråla med!


Perfekta toner

Jag har alltid varit lite av en perfektionist. Inte när det gäller saker som städning och hushållning eller liknande (även om det blivit mer påtagligt det senaste året). Nej, det har snarare att göra med min karriär och målet mot att utvecklas. Jag vet inte hur många timmar som jag stått i duschen sedan grundskolan och övat skalor för att vissa gånger hitta ett litet snedsteg i någon enstaka ton och maniskt övat tills den blivit rätt i munnen. Eller alla de kilometer jag vandrat och med sjungande stämma tränat bort det darrande vibrato som skapas på rösten när fötterna slår i marken.
Och visst har det gett resultat!

Jag är en perfektionist när det gäller att pricka in toner. Att höjas eller sänkas mitt under pågående låt är tabu för mig. det blir fel i mina öron även om det röstmässigt känns bättre. Då måste jag istället börja om från början. Jag har funderat över de negativa repsektive de positiva sidorna av fenomenet. Visst vill jag alltid göra bra ifrån mig vare sig det handlar om släktmiddagar eller större föreställningar. Jag är alltid ute efter att prestera mitt allra bästa, vilket humör jag än befinner mig i.
Men frågan är hur pass musikaliskt det blir att alltid ha kravet på rena toner?
Idag finns många hyllade artister som inte alltid kanske sjunger rent men som utstrålar sin karaktär med personlighet till den grad att de mindre vackra noterna glöms bort.

Under åren har jag lärt mig att spela på detta. Vissa gånger får jag helt enkelt inte sjunga vackert. Det ska vara rått, elakt, hemska och till och med falskt. Det är inte alltid en fröjd men dock så nödvändigt.

Och under dessa år har jag faktiskt fått lära mig att det är bättre att slänga sig ut i ett hav av toner och göra en show av höjningar, sänkningar och grodor i halsen. Gå på musikaliteten istället för den perfekta sången som lätt kan bli tråkig om den blir för rak och exakt.
Svängningar gör en starkare och livet svänger.
 
Varför inte låta sången göra detsamma?


Pengar pengar...

Så blev det ytterligare 1992:- som spenderadesIKEA under dagens besök i Malmö.

Den där 20 000 budgeten börjar snart bli full!

Och allt är inte inhandlat ännu!


Trailer


Från facen


Foto: Jonna H


Nya lägenheten    

Lasse Berghagen utbytt till Lill-Babs2009-08-05 11:28 (Uppdaterad 11:32) KONSERT
Det blir ingen Lasse Berghagen vid Månstorps gavlar i kväll. Inte heller vid Trollsjön i Eslöv i morgon. Han har tvingats ställa in på grund av akut sjukdom. I stället kommer Lill-Babs Svensson.

Läs HELA ARTIKELN härAtt Lasse Berghagen skulle komma till lilla Eslöv tycker jag har varit en stor nyhet och något att se fram emot. Han är ju trots allt någon som funnits med hela uppväxen med sin karisma, charm och trallvänliga låtar.
Att Lill-Babs Svensson dock ersätter Berghagen vet jag blir bra. Och att arrangörerna kunde få någon som Lill-Babs att dyka upp istället visar att de vill få hit ett dragplåster med hög status och energi.


NÄR: Ikväll 5:e juni kl 19.00
VAR:
Trollsjön, Eslöv


These are the things I really like...

Kayla Radomskis och Kupono Aweaus 'Dance to Gravity' dans om drogberoende.

Det här är KÄRLEK till dansen- Underbart!

Favoritdel: 0.38- 1.15 
(Kolla in Kuponos fantastiska ögon som utstrålar den karaktär han verkligen spelar)


Snuvad och förbannad

Jag har en känsla som kommer och går. Ofta tänker jag inte på den men när jag väl gör det börjar den bubbla i mig. Känslan är förbannelse!

Jag blir inte ofta förbannad, arg eller ilsken. Om jag på något sätt måste bli aningen sur blir jag mest grinig och putar med läpparna. Som ett litet barn. Men arg, nej det blir jag nog aldrig.
Förutom av detta:

I december 2008 sökte jag arbete på en amerikansk hamburgarrestaurang (som MAX, hmm.. ursäkta en svensk hamburgarrestaurang.. uttrycker det i sin TVreklam) här i Eslöv men fick dock svar om att jag inte fått tjänsten.
När jag sedan sökte inför sommaren blev jag uppringd i maj månad med svar om att man velat anställa mig redan under julen men att jag haft mycket i skolan. Jag blev tillfrågad om provarbete som dock aldrig genomfördes.
Vi kom överens om att istället höras av igen när skolavslutning närmade sig.

Sagt och gjort!

I juni blev jag uppringd igen med informationen om att en anställd skulle sluta i slutet av juni och att det då skulle finnas en tjänst ledig från och med 24 juni. Jag skulle skicka mitt schema för sommaren inom de närmaste dagarna, vilket jag också gjorde.
Jag smsade, ringde, smsade igen, ringde ytterligare två gånger utan resultat. När midsommar var på intåg ringde jag en sista gång i hopp om att de inte gått på semester ännu men inget svar denna gång heller. När den 24e juni kom gick jag till restaurangen för att få svar på varför de inte hört av sig.
Ansvarig för rekryteringen fanns då inte på plats och jag fick till svar att hon GÅTT PÅ SEMESTER två dagar tidigare.

- Jaha, tänkte jag. Snyggt gjort!

Jag bad dem ringa upp mig och samma eftermiddag fick jag följande svar:
 
En ur personalen hade talat med ansvarig som hade sagt att arbetet inte var aktuellt eftersom jag hade mycket med musikal i AUGUSTI. Hon bad mig återkomma i slutet av augusti ifall jag fortfarande var intresserad av deltids/helgarbete. 

Jag hade kunnat jobba hela juni, juli och vardagar i augusti förutom på några dagar.
Jag undrar om de ens brydde sig om att gå igenom mitt schema?
 
Jag fick även förfrågan om ett arbete på ett äldreboende i Eslöv i början av juni som skulle inkludera utbildning och 8 veckors HELTIDSARBETE (hör och häpna- heltidsarbete i finanskriser) men eftersom jag blivit lovad arbete på den amerikanska hamburgarrestaurangen tackade jag nej på grund av ett mer oregelbundet arbete som jag trodde kunnat vara mer aktuellt för mig under sommaren.

Vad är det för stil? Inte bara att jag blev snuvad på arbete hos dem och ett antal viktiga arbetstimmar med inkomst för mig utan de gjorde också att jag var tvungen att tacka nej till ett heltidsarbete inom äldrevården.
Vilket rykte vill de egentligen bygga upp?
Tror de att jag någonsin kommer söka arbete där igen? 

NO WAY!
 
De har tyvärr mist en bra medarbetare.
Ett klagomål är lagt till ombudsmannen här i staden men jag är dock inte alltför hoppfull om upprättelse.

Ord står mot ord!

Vem tror man egentligen på?

Förbannad är vad man blir! Så förbannad så jag kokar...


OM: LillBabs

~Vilken inspirationskälla~

Förra veckans avsnitt av 'Berg flyttar in' var rörande, sympatiskt och engagerande. Dagens uppträdande på Allsång på Skansen visar att hon har lång tid både bakom sig och framför sig på scenen.

Lillbabs är en riktig krut-dam!


Bilder från musikal
Olof Gustafsson, Lovisa Fyhr


Jonas Holst, Lovisa Fyhr, Tony Lundgren, Sveinn Vilhjalmson (som hästen)


Recension 20090803Artikeln finns att läsa i sin helhet på Skånskan


World Wide Musik and Dancefestival

Den 2:a oktober uppträder jag på World Wide Musik and Dancefestivalmedborgarhuset i Eslöv.


RSS 2.0