Artikel: Populär utbildning med framtidshopp

Från HD Landskrona 20100220:

Möjligheten att utbilda sig till så kallad eventkoordinator - professionell projektledare - har funnits några år i Landskrona och den är en del av den kommunala vuxenutbildningen som ges på Tech Futurum. Kursen är tvåårig och varje ny omgång brukar ge plats åt omkring 25 studenter.

Än så länge är den en KY, kvalificerad yrkesutbildning. Men till hösten har den, tillsammans med bland annat utbildningarna för hudterapi och medicinsk fotterapi som också ges i Landskrona, valts ut för att istället bli yrkeshögskola, YH.
Enligt Raimo Hiltunen, som är rektor för yrkesutbildningarna på Tech Futurum, tycks det vara ett gott val för den som kommer in och läser till eventkoordinator.

- Det är en jättepopulär utbildning och det stora flertalet av dem som gått ut är faktiskt verksamma inom branschen. Det blir mer och mer event och företagen fokuserar på sin kärnverksamhet och väljer att ta in konsulter som koordinerar när de ska göra något extra, säger han.

Under de två åren som kommer att ge 400 YH-poäng, får studenterna arbeta både teoretiskt och praktiskt med projektplanering, marknadsföring, genomförande och riktiga fall. Utbildningen bedrivs i samarbete med företag inom musik-, kultur-, sport- och eventnäringen.

Läs artikeln HÄR


Kommentarer

Varsågod och kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0