Vem är Louise?

Vem är egentligen Louise? Kännetecknad som fängelsevaktarens dotter kanske de flesta känner till, god vän till Herr Padda likaså men vad döljer sig bakom fasaden och vilken är historien om den ödmjuka men 'pippi'- liknande unga kvinnan i fängelsecellen.


Förr i tiden var det inte så vanlig med efternamn för fattigfolket i engelska städer. I alla fall var den ingen som riktigt brydde sig om dem om det inte var adelsmänniskor, grevar, präster eller högre tjänstmän.

Louise är född i byn och har levt i den engelska bygden under hela uppväxten. Hon har flera låtsassyskon, några äldre bröder och några yngre bröder och systrar som hennes nuvarande styvmoder haft med sig från ett tidigare äktenskap (men blivit änka) innan hon träffade Louise fader för tre år sedan.
Louise far arbetar som fängelsevakt i byns fängelse. En snäll och omtänksam far men som anser att ett kok stryk hör till uppfostran även om han låter styvmodern ta hand om sådana saker.
Louise mor är frånvarande sedan Louise födsel där hon tragiskt avled i barnsäng.

Den övriga lilla släkt som är i livet är Louise moster som är tvätterska i fängelset och faderns föräldrar men som dock är gamla och vid dålig hälsa. Om Louise mors släkt finns ingen fakta.

Louise har ingen utbildning eftersom ingen riktigt ansett det behövligt. I dåtidens samhälle var det Livets hårda skola som lärde barn och ungdomar om framtiden. På grund av detta är Louise självklart analfabet men för hennes fantasi finns det inga gränser.

Louise har fått deltaga i det dagliga arbetet i fängelset sedan barnsben. Hennes uppgifter är som alla år. Servera frukost till fängelsekunderna (som hon föredrar att kalla dem), hjälpa moster i tvätteriet och underhålla personal och kunder.
Louise ser sitt arbete i fängelset som en plikt gentemot fadern och familjen men vill också gärna hjälpa till på grund av spänningen och nyfikenheten.

Egenskaper:
Louise är snäll, trevlig, omtänksam och rar men en ung kvinna, med skinn på näsan, som är äventyrslysten och nyfiken och som vet sin plats över fängelsekunder.

Louise tycker mycket om sitt liv i fängelset men har en önskan om att få se omvärlden och lära känna nya människor. Hon känner sig dock trygg i samhället och planerar att stanna med sina vänner och familj.
Relationen till Padda har byggts upp genom hans vistelse i fängelset. Nyfikenheten har dragit henne till honom och Louise älskar Paddas berättelser om den rika världen. De har en långvarig och kärleksfull relation med mycket värme och förståelse om varandra.


Kommentarer

Varsågod och kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0