Ryktesspridning

Det är egentligen helt otroligt vad snabbt ett rykte kan spridas och hur pass ödeläggande det kan vara. Självklart finns det både positiva och negativa rykten. Det finns rykten där människor medvetet går  bakom varandras ryggar endast med en utgångspunkt- att förnedra så mycket som möjligt! Att göra en persons liv till ett helvete, en grop där bara de herrelösa hundarna pissar.
Men så finns det också de där nyfikna och en aning 'oskyldiga' ryktesspridningarna. De små viskningarna och snacken som från början inte är avsedda att skada någon på något sätt. De har en undersökande ton, de är villiga att gå ganska långt för att nå det fullständiga svaret. De kanske aldrig förvandlas till någon slags undersökande journalistik men ganska nära på ändå. Det är bara det att de små ryktena stannar inom en viss krets och byggs på inom gruppen. Samtidigt som de kan verka så oskyldiga som de låter, kan de skapa förödelse för huvudpersonen/personerna i dramat. De bildar missförstånd som förstärks ju mer pratet går, de kan till och med bygga upp en skiljevägg mellan personer i samma omgivning. Personer som från början trivdes ihop men som till slut blir separerade på grund av muren.

Vi måste vara försiktiga med våra samtal, det är så extremt lätt att en och annan mening eller handling blåses upp och skapar ett kaos i vår vardag- ett tumult som kan vara försent att styra!


Kommentarer

Varsågod och kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0